Jambo ToursUSAWashington D.C., USA

Washington D.C., USA

Sedan år 1800 har Washington D.C. varit USA:s huvudstad och trots att stadens huvudsyfte är politiskt så har den så mycket mer att erbjuda. Såklart är dock Vita Huset och Capitolium måsten.

Washington D.C. skiljer sig på många sätt från andra amerikanska storstäder. Utan oändliga skyskrapor och stora industriområden stoltserar staden i stället med sina pampiga byggnader, stora grönområden och fina monument. Ingen byggnad i staden, förutom Washingtonmonumentet, får vara högre än Capitolium som är den maffiga byggnaden med en stor vit kupol på taket och som är arbetsplatsen för såväl senaten som representanthuset.

Stadens centrala del, the Mall, består av en två kilometer lång park som kantas av en mängd spännande museer. I parkens östra del ligger Capitolium och i dess västra del stoltserar Lincolnmonumentet. I mitten av parken reser sig Washingtonmonumentet, en 169 meter hög obelisk som är synlig från både Vita Huset i norr och Capitolium i öst. Washingtonmonumentet är Washingtons högsta byggnad och är möjlig att åka upp i. Här, 152 meter över staden, har ni en häpnadsväckande utsikt. Söder om Washingtonmonumentet ligger Jeffersonmonumentet som också är värt ett besök.

Är ni i Washington rekommenderar vi att ni gör ett besök utanför stadskärnan till Arlington och Alexandria. Här ligger bland annat Arlingtonkyrkogården med den okände soldatens grav men även Pentagon där USA:s försvarsdepartement har sitt säte här. Ett annat utflyktsmål är Mount Vernon där president George Washington bodde. Han är den president som lät grunda Washington D.C. och även den enda presidenten som inte har bott i Vita Huset. Till Mount Vernon tar man sig enklast med båt längst Potomacfloden eller med bil.

Genomsnittliga temperaturer