Jambo ToursUSASan Francisco, USA

San Francisco, USA

San Francisco, staden med de soliga kullarna, det häftiga nöjeslivet och Golden Gate Bridge. Denna glada och levande stad på USA:s västkust har otroligt mycket att erbjuda.

San Francisco är en väldigt bra promenadstad till skillnad från många andra städer i USA. Passa därför på att uppleva staden till fots. Promenera upp och ner för de branta gatorna som ni sett i så många filmer. En av gatorna, Filbert Street, sägs till och med vara världens brantaste gata. Att ta sig runt staden på cykel är också ett populärt alternativ. Skulle ni tröttna på att gå eller cykla är det bara att hoppa på en av stadens spårvagnar. En annan sevärdhet är Fisherman’s Wharf. Detta område passar perfekt för en drink eller en middag och det är även härifrån som färjorna till den kända fängelseön Alcatraz går.

Världens mest kända hängbro, Golden Gate Bridge, finns också i San Francisco och är definitivt värd ett besök. Det vanligaste är att ta en cykeltur över bron. Väl på andra sidan rekommenderar vi att ni besöker den lilla hamnstaden Sausalito. När ni känner er nöjda här föreslår vi att ni tar färjan tillbaka. På det sättet får ni även se stadens konturer från en helt annan vinkel. För den shopping intresserade hittar man stora shoppingvaruhus vid Union Square och Market Street.

Genomsnittliga temperaturer