Jambo ToursKuba

Kuba

Kuba är ett av världens mest spännande länder. Det är ett land med en historia som går långt tillbaka i tiden, före Castro, före Spaniens erövring av Latinamerika och före Columbus. Här finns naturen, kulturen, arkitekturen, havet och stränderna, och inte minst människorna, som kommer att göra landet till en av de verkligt stora turistdestinationerna, när det efter decennier av diktatur och handelshinder på allvar öppnar sig mot världen. Passa därför på att se dagens kontrastrika, ofta motsägelsefulla, men alltid vänliga och välkomnande Kuba innan det förändras.

Kuba är mångsidigt med inte minst dess natur, arkitektur, historia och människor! Här finns, enligt många, en av världens vackraste städer, Havanna som med sin slitna skönhet påminner om svunnen storhetstid. Här blandas vackra koloniala byggnader med Che Guevarasymboler, revolutionära slagord och litterära minnen. Vid Katedralstorget dansas salsa medan musiken strömmar ut från kullerstensgrändernas barer i gamla stan.

Hemingways tillflyktsort, fiskebyn Cojimar är väl värd ett besök, här äts färsk fisk vid hamnen och inte långt bort finns den berömda cigarrfabriken i Pinar del Rio. Vackra Vinalesdalen bjuder in till vandring på stigar som slingrar sig genom böndernas grönsaksodlingar, och här kryllar av tropisk frukt, som du kan köpa av den vänliga lokalbefolkningen. Paradisön Cayo Levisa rekommenderas för sol och bad, och den kulturellt intresserade ska absolut lägga in besök i de välbevarade koloniala städerna Cienfuegos och Trinidad. Här har sockerbaronernas storhetstid under 1800-talet sina spår i de stora haciendorna och godsen. Escambraybergen inbjuder till vandring i subtropisk regnskog och bad i vattenfall.

Det är inte svårt att förstå Christopher Columbus som ansåg att Kuba var ”det vackraste land som människoögat har skådat”. Res med oss till Kuba och upplev.