TELEFON 020-52 22 22
TEL 020-52 22 22
 
Jambo ToursEngland
Share Dela/Tipsa
 

England

Storbritannien, formellt Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland - allmänt känt som United Kingdom, UK eller Britain - är en suverän stat som ligger utanför nordvästra kusten av den europeiska kontinenten. Landet omfattar ön Storbritannien, den nordöstra delen av ön Irland och många mindre öar. Nordirland är den enda delen av Storbritannien som delar en landgräns med en annan suverän stat, republiken Irland. Bortsett från denna landgräns är Storbritannien omgiven av Atlanten, Nordsjön, Engelska kanalen och Irländska sjön.

Englands historia är intressant och välbekant för oss. Här har romare och vikingar lämnat minnesmärken. Vi har via litteraturen och teatern lärt känna stora och viktiga personligheter som Henry VIII, Drottningarna Elizabeth och Maria Stuart och Oliver Cromwell som lade grunden till Englands era som dominant på de sju världshaven. Detta gav från 1700-talet landet positionen som världens ledande nation ända fram till det första världskriget år 1914. Det är kanske inte så konstigt att engelsmännen ännu idag har svårt att acceptera att något av vikt kan utspelas i någon annan del av världen!
England är ett stort och betydelsefullt finansiellt centrum som drar till sig människor från världens olika hörn. Här samlas eliten av världens forskare, vetenskapsmän, författare, artister, konstnärer, idrottsmän, ja det är bara att välja ur den innehållsrika menyn.