TELEFON 020-52 22 22
TEL 020-52 22 22
 
Jambo ToursFrankrike
Share Dela/Tipsa
 

Frankrike

Välkommen till Frankrike.Sverige har genom åren haft ett stort utbyte med Frankrike när det gäller handel och kultur. Ett exempel är att vårt svenska kungahus av ätten Bernadotte härstammar från staden Pau i landets sydvästra del.Frankrike är ett av världens mest populära turistländer med drygt 80 miljoner besökare per år. Det är helt naturligt eftersom det är Västeuropas största och mest mångfacetterade land som bjuder på så oerhört mycket att se och uppleva.

När Frankrike ingick i romarväldet kallades det för Gallien. Efter väldets sammanbrott invaderades landet av frankerna, ett germanskt folkslag som ligger bakom vårt svenska namn, Frankrike.
Liberte, egalite, fraternite är landets berömda motto sedan Revolutionen i slutet av 1700-talet – frihet, jämlikhet och broderskap! Blir det franska folket ilsket på någon företeelse i samhället så går det fortfarande man ur huse, en för alla och alla för en.

Frankrike representerar förfining och finess när det gäller mode, gastronomi, kultur och mycket annat. Haute couture, kallas den mest förfinade formen av sömnad och det är endast ett fåtal modehus som uppfyller de höga kraven. Bland dem märks kända märken som Dior, Chanel, Givenchy och Armani.<BR>Guide Michelin som matkonstens ”bibel” kallas utgavs första gången år 1900 i Frankrike av bröderna Andre och Edouard Michelin. Frankrike är överlägset det land som har flest stjärnbeströdda restauranger i hela världen! God mat kräver ädla drycker och landets vinmakare i områden som Bordeaux, Bourgogne, Chablis och Sauternes producerar viner med världsrykte. Den kanske ädlaste av alla drycker, Champagne, är dessutom helt unik då inget annat område i världen får kalla sitt mousserande vin för det.

Huvudstaden Paris – kärlekens stad är sedan länge ett kulturellt centrum och i kvarteren runt kyrkan Sacre-Coeur och torget Place du Tertre uppe i Montmartre möts författare, konstnärer och annan kulturelit.Längst ned&nbsp; i söder ligger det ljuvliga Provence, i vars vackra landskap och bergsbyar man kan möta det genuina Frankrike,&nbsp; I traktens milda och behagliga klimatet växer lavendel, oliver, citrusfrukter, vin och örter av alla de slag. Provence avslutas österut med den Franska Rivieran – världsberömd för sina stränder, nöjeslivet och den årliga filmfestivalen i Cannes.