Jambo ToursThailandKoh Samui, Thailand

Koh Samui, Thailand

Boka en härlig resa till Koh Samui. Denna vackra ö är ett paradis för soldyrkare och naturälskare. Här samsas regnskog med vattenfall och kritvita stränder i en fin harmoni. 

Till Koh Samui reser du helst mellan maj till augusti då det inte är tryckande hetta eller regnperiod. Här finns hotell i alla prislägen och du slipper undan större hotellkomplex eftersom man enligt bestämmelse inte får bygga högre än palmerna.

En resa till Koh Samui kan erbjuda både aktiviteter och lugn. Det beror på vilken ort du väljer. För den som söker ett stort utbud av restauranger, nattliv, affärer och aktiviteter rekommenderas Chaweng Beach. Övriga stränder är lugnare. Koh Samui är även välkänd för sitt stora utbud av spa-anläggningar och kanske är det därför som många väljer Koh Samui som bröllopsresa. Om du vill spela golf finns en 18-håls golfbana på norra delen av ön. På Koh Samui finns också dykcenter med möjlighet att genomgå kurs för internationellt dykcertifikat.

Enklaste sättet att resa till Koh Samui är med flyg från Bangkok, Phuket eller Singapore. Din badresa i Koh Samui kan enkelt kombineras med en rundresa i Thailand eller med en resa till andra länder. Hör av dig till Jambo Tours så sätter vi samman din drömresa!


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa utefter just era önskemål.

Address

160 Moo 2, Bo Put, Koh Samui
Suratthani 84320 Thailand
Telefon +66 77 230 771

Chaba Cabana Beach Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Restaurang, bar och beachclub, 2 swimmingpooler, båda med barnpool, spa med massage, internetrum, vattensporter, cykeluthyrning m.m.

Läge/omgivning

Direkt på stranden i norra delen av Chaweng Beach, 1,5 km till Chawengs centrum. Vår bedömning: Välskött och prisvärt hotell med thailändsk atmosfär.

Rumsbeskrivning

Samtliga rum med bad/dusch och wc, luftkonditionering och takfläkt, kabel-tv, minibar, balkong, kassafack, kaffekokare och rumsservice 0630 -2330.

Läs mer
Address

160 Moo 2, Bo Put, Koh Samui
Suratthani 84320 Thailand
Telefon +66 77 230 771

Boka din resa
Address

99/9 Moo 1 Bo Phut Bay, Koh Samui, Surat Thani 84320
Telefon +66 (0) 77 428 300

Anantara Resort Koh Samui

star5
Anläggningsbeskrivning

Ligger i en tropisk trädgård, lugnt beläget. Jättestor pool med utsikt över stranden och havet precis intill. Bra SPA och fitnesscenter. 2 restauranger som håller hög klass på maten.

Läge/omgivning

Ligger på öns norra sida ca 10 min från flygplatsen. Gångavstånd till Bo Phut där det finns lite restauranger och shopping. Ligger precis vid stranden.

Rumsbeskrivning

Rymliga rum som är inreddar i syd thailändsk stil. Trägolv, egen balkong som har inbyggd soffa. Alla faciliteter finns.

Läs mer
Address

99/9 Moo 1 Bo Phut Bay, Koh Samui, Surat Thani 84320
Telefon +66 (0) 77 428 300

Boka din resa
Address

18/8 Moo1, Maenam Beach,
Telefon +66 (0) 7724 7227

Paradise Beach Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Hotellet byggt i bungalow stil och ligger inbäddad i en lummig tropisk trädgård med kokosnöts odlingar runt om. Ett bra val om man söker lugn och ro.Flera gånger dagligen går shuttlebus till Chaweng Beach. Hotellet erbjuder mycket bra mervärde för familjer och större sällskap! Halvpension och All-Inclusive mot tillägg.

Läge/omgivning

Beläget på den norra delen av Koh Samui vid Maenam Beach. Ca 10 minuter från flygplatsen, 5 minuter till byn Maenam samt ca 15 minuter till Chaweng.

Rumsbeskrivning

Stora rymliga rum med modern inredning. Alla med balkong alt. veranda.

Läs mer
Address

18/8 Moo1, Maenam Beach,
Telefon +66 (0) 7724 7227

Boka din resa
Turistkontor Thailands turistbyrå, Drottninggatan 33, 111 51 Stockholm. Tel : 08-700 56 90.
Flyg Thai Airways. Till Bangkok Singapore Airlines, Qatar Airways, Finnair och Malaysia Airlines bland många.
Flygtid Beroende på vilket flygbolag och flygväg. Vid direktflygning Stockholm-Bangkok 10 tim, 30 min.
Flygskatter I priset ingår inte flygplatsavgifter och säkerhetsavgifter. Dessa kan variera från ca 2.000-3.000 kr. beroende på avreseort, flygväg, flygbolag och valutaförändringar.
Bagage 20 kilo exklusive handbagage.
Tidsskillnad +6/+5 timmar vinter/sommartid.
Språk Thai, engelska fungerar bra.
Valuta Thailändsk baht, 1 THB=0,24 kr. (jun17).
Kreditkort Accepteras allmänt.
El 220 volt, adapter kan behövas.
Prisläge 1 flaska Coca Cola = ca 7 kr., 1 flaska öl= ca 20 kr., middag exkl. dryck= ca 30 kr.
Dricks ca 10% på hotell och restauranger.
Försäkring Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkring.
Pass/visum Giltigt pass krävs.
Vaccinationer Utöver grundskyddet rekommenderas Havrix. För uppdaterad information – kontakta din vaccinationscentral.
Klimat Varmt och soligt året runt, risken för nederbörd på östkusten är störst oktober-december och på västkusten under perioden maj-oktober.
Utrustning/Klädsel Thailand har ett varmt tropiskt klimat året runt, lätta bomullskläder är att rekommendera. I de nordligaste delarna av landet kan det dock bli kyligt om kvällarna under perioden november-januari och en tröja kan behövas.
Kombinationer/förlängningar Du kan kombinera Thailand och Bangkok med flera länder i Asien, t ex Hongkong, Singapore, Bali, Malaysia och Vietnam. Kontakta din resebyrå eller Jambo Tours för mer information.
Genomsnittliga temperaturer