Jambo Tours IndienKerala, Indien

Kerala, Indien

Det sägs att hur man än söker kommer man aldrig att hitta en grönare, vackrare och mera fridfull plats än Kerala i Indien. I låglandet dominerar risodlingar, kokospalmer, mango- och cashewnötsträd. Och på lummiga bergssidor ligger te- och kryddplantager sida vid sida.

Ett annorlunda Indien

Boka en resa till Indien och Kerala och upplev en förtrollande miljö. Längs kusten finner man ett väldigt våtmarksområde fullt av laguner, sjöar och kanaler. All denna naturens generositet finner vi i Indiens sydvästra hörn, inkilat mellan Västra Ghatsbergen och Arabiska havet. Araberna kom tidigt hit för att kontrollera handeln med Europa, framför allt gällande områdets rikedom på kryddor, sandelträ och elfenben. Marco Polo var här redan på 1200-talet och portugiserna, med Vasco da Gama i spetsen, kom på 1500-talet. Majoriteten av invånarna är hinduer, men även muslimer och kristna bor här.

Att komma hit är att möta ett leende och vänligt folk, ett folk som gärna visar upp sin del av Guds eget land, som de kallar sitt paradis. Många talar lite engelska, om än på indiskt vis. Här är turismen fortfarande relativt oexploaterad, åtminstone om man jämför med Goa som ligger 80 mil norrut. Allt man behöver för en bekväm tillvaro finns. På de långa sandstränderna får man samsas med fiskare som drar nät från stranden. Här finns flera restauranger som erbjuder mat för alla smakriktningar och plånböcker, framförallt med ny fångad fisk tillagad i tandooriugnar på menyn. Den bull-och kaksugne besöker gärna tyska bageriet. De små gränderna håller skräddarna till och syr upp precis vad du vill ha till mycket rimliga priser. Kovalam Beach är en flera kilometer lång strand som ligger nära flygplatsen och staden med det nya långa namnet Thiruvananthapuram (men det går fortfarande bra att säga Trivandrum).

Med husbåt i Kerala
Backwaters är ett över 200 mil långt system av kanaler, vattenvägar, sjöar och laguner med Cochin som centralort. På en ombyggd risbåt kryssar ni lugnt fram i kanalerna bland risfält, vajande kokospalmer, gummiplantager och tättbefolkade byar. Båtarna är ombyggda risbåtar, gjorda av trä och finns med ett, två eller tre sovrum, eget badrum och luftkonditionering. Dessutom vardagsrum och kök samt ett däck med sköna däcksstolar. Kapten, kock och butler ser till att ni inte blir hungriga och har något drickbart inom räckhåll. På natten ligger båten still i en lagun eller i en liten hamn.

En resa till Kerala är perfekt för dig som vill kombinera en sol- och badresa med små utflykter till natursköna områden med kokospalmer, risodlingar, mango- och cashewnötsträd, te- och kryddplantage.


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa utefter just era önskemål.

 
 
 
 
 
 
Address

Trivandrum 695527
Telefon +91 (471) 305 1234

The Leela Kovalam

star5
Anläggningsbeskrivning

Restauranger och barer, tre pooler, spaavdelning, gym, massage, yoga, ayurvedabehandling, internet, tennis. Fri buggy service till och från stranden på ca fem minuters avstånd. Hotellet har licens att servera alla alkoholhaltiga drycker. Vår bedömning: Kovalams bästa hotell och enda lyxiga hotell med trivsam atmosfär. Hög kvalitet på såväl service som boende. Vacker utsikt över havet.

Läge/omgivning

Hotellet ligger på en klippa strax söder om Samudra Beach, ca 15 km söder om Trivandrums centrum.

Rumsbeskrivning

183 rymliga rum där Garden och Beach rummen är inredda med mycket träinslag och varma färger och Club rummen är i en modern västerländsk stil. Alla med wifi, bad/dusch/wc, luftkonditionering, telefon, TV, minibar, kassafack samt altan eller terrass. Beach View-rummen har altan med utsikt över havet.

Läs mer
Address

Trivandrum 695527
Telefon +91 (471) 305 1234

Boka din resa
 
 
 
Address

Med husbåt i Kerala

star5
Anläggningsbeskrivning

Ombyggda risbåtar som kryssar bland risfält, gummiplantage och byar. På natten ligger den stilla.

Läge/omgivning

Backwaters är ett över 200 mil långt system av kanaler, vattenvägar, sjöar och laguner med Cochin som centralort.

Rumsbeskrivning

Båtarna finns i olika utformningar och olika standard. Alla med badrum, sovrum, vardagsrum, kök och däck med solstolar. Wifi kan fås mot tillägg. Eluttag och luftkonditionering finns, dock bestämmer besättningen när den kan slås på. All dryck och snacks tas med för egen del som sedan serveras av personalen när du så önskar. Kaffe/te utöver all mat serveras under resan.

Läs mer
Address

 
 
 
 
 
 
 
Address

Chowara P.O., Trivandrum, Kerala, 695501
Telefon +91 471 2267828

The Travancore Heritage Hotel

star5
Anläggningsbeskrivning

Restaurang, bar, pool, barnpool, jacuzzi, gym, biluthyrningservice, butik, spa, litet bibliotek, internetfaciliteter, kasaskåp i receptionen. Hotellet har licens att servera öl och vin.

Läge/omgivning

23 kilometer från Trivandrum och 8 km från Kovalamstranden. Hotellet ligger lugnt beläget vid Chovarastranden, endast några få hotell och restauranger i området. Stora nivåskillnader. Hiss till stranden finns, cirka 5 minuters promenad.

Rumsbeskrivning

90 rum i olika kategorier, samtliga med dusch och wc, luftkonditionering, minibar, tv, telefon, te/kaffekokare.

Läs mer
Address

Chowara P.O., Trivandrum, Kerala, 695501
Telefon +91 471 2267828

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

P.O, Marari Beach, S.L.Puram, Mararikulam, Kerala
Telefon +91 478 283 1500

Marari Beach Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Hotellområdet vid havet har 30 tunnland med kokosnötsodlingar, rogivande dammar, fruktträd och en stor ekologisk gård. Natur, välbefinnande, enkelhet och harmoni ligger till grund för kustkulturen här. Restaurang, bar, pool, fitness, tennis, badminton, spa, matlagningsklasser är några av faciliteterna.

Läge/omgivning

Beläget i Mararikulam, en lugn och avskild plats vid kusten 88 km från Cochin internationella flygplats.

Rumsbeskrivning

Hotellets filosofi medför att man inte har någon tv på rummen. Wifi, luftkonditionering, minibar, kaffe/tebryggare, hårtork, badrock, kassafack finns i rummen.

Läs mer
Address

P.O, Marari Beach, S.L.Puram, Mararikulam, Kerala
Telefon +91 478 283 1500

Boka din resa
Genomsnittliga temperaturer
  L°   V°   S   R
28 28   9   1
29 28   9   2
29 29   8   3
30 30   8   8
30 30   7 10
30 28   5 19
28 27   5 17
28 27   6 14
28 28   6 11
25 28   6 11
26 29   6   8
27 28   7   3
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad