Jambo ToursMarockoMarrakech, Marocko

Marrakech, Marocko

Res med Jambo Tours till den rosaskimrande sagostaden Marrakech. Staden myllrar av intryck och upplevelser med allt från ett av världens häftigaste och kaosartade basarområde till trendiga butiker och golfbanor.

Livet i och utanför den gamla stadsdelen, medinan, som skyddas av den rosaskimrande ringmuren, skiljer sig åt enormt. Inne i medinan promenerar ni omkring i det gamla Marrakech. Bland basarernas svårnavigerade gator hittar ni allt från guld till tyger till högar av alla möjliga sorters kryddor. Här ligger också torget Djemaa el Fna eller Gycklarnas torg som det också kallas. Förr i tiden var torget en avrättningsplats där man hängde upp de halshuggnas huvuden för att avskräcka befolkningen. Idag är det en mötesplats utan dess like. Här trängs du bland ormtjusare, magdansare och sagoberättare. Allt medan dofterna från de hundratals matvagnar som serverar sin mat får munnen att vattnas.

Strax utanför medinans myllrande gator hittar vi franskinspirerade villaområden, golfbanor, lyxiga restauranger och gröna parker. Här kan ni hämta andan efter en hektisk och upplevelserik dag inne i medinan.

Genomsnittliga temperaturer