Egypten_Banner3_shutterstock_102617321
Jambo Tours EgyptenLuxor – våra hotellval

Resa till Luxor – våra hotellval

Luxor med storslagna sevärdheter som Konungarnas dal, Luxor- och Karnaktempel. Passa på att kryssa längs Nilen och upplev landet på ett lugnt och behagligt sätt.

I det gamla Egypten hette staden Thebe, och var då Egyptens politiska huvudstad under flera historiska perioder. Under Nya riket (cirka 1550–1080 f.Kr.) var Thebe också rikets religiösa huvudstad som har lämnat efter sig en imponerad mängd byggnader och föremål. 
Sevärdheter

Östra stranden
Luxortemplet
Karnaktemplet
Luxor Museum
Hotellet Winter Palace

Västra stranden
Konungarnas dal
Drottningarnas dal
Ramesseum (Minnestempel över Ramses II)
Deir-el-Medineh (Arbetarnas by)
Deir el-Bahri (Gravtempel för Hatshepsut)
Malkata (Amenophis IIIs palats)
Kom el-Hetan (Minnestempel för Amenophis III)

Luxor kombinera perfekt med  kryssning längs Nilen som erbjuder ett bekvämt och avslappnat sätt att uppleva Egyptens gamla och välbevarade historia.

 
 
 
 
Address

Khaled Ben El- Walid Street, Luxor 85111, Egypt
Luxor 85111, Egypt
Telefon +20 95 2366-999

Steigenberger Nile Palace

star5
Anläggningsbeskrivning

I Luxor, "The City of Palaces", bör boendet också passa för en kung. De 285 exklusiva rum och 19 sviter är eleganta och bekväma. Varma sandtoner och en generös arkitektur ger modern lyx i en trevlig mellanöstern atmosfär. Restaurangerna är redo att överraska gästerna med gourmet kök. Den stora restaurangen "The Nubian", erbjuder ett urval av lokala och internationella rätter i sin buffé medan "El Tarboush" har ett brett utbud av Libanesiska rätter. I "Casa di Napoli" kan gästerna njuta av äkta italiensk mat. Nybakade kakor, glass och färska juicer erjuds i "Café des Délices", medan den thailändska restaurangen erbjuder asiatiska läckerheter. De tre barerna är idealiska mötesplatser med att koppla av och njuta av fantastisk utsikt över Nilen.

Läge/omgivning

Steigenberger Nile Palace är beläget i hjärtat av den historiska delen i Luxor, bara 1.5km från de berömda templen och alldeles intill Nilen.

Rumsbeskrivning

I alla 304 rum finns TV, telefon, hårfön, telefon, minibar, luftkonditionering och balkong eller terrass.

Läs mer
Address

Khaled Ben El- Walid Street, Luxor 85111, Egypt
Luxor 85111, Egypt
Telefon +20 95 2366-999

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Nilen
Luxor
Telefon +2(011)59606662 +2(011)59606660

Dahabiya

star5
Anläggningsbeskrivning

Att kryssa med en Dahabiya erbjuder en unik möjlighet att besöka mindre pittoreska byar och idylliska öar, som du inte kan med stora kryssningsfartyg. Fartygen har inga motorer, den dras av en bogserbåt på avstånd så att du aldrig känner några störande ljud eller vibrationer under din resa.

Läge/omgivning

Att resa med en Dahbiya är att längs Nilen innan ångbåtarna och var den äldsta modellan av fartyg som trafikerade Nilen. Idag är Dahabiya en av de mer lyxiga sätten att resa och erbjuder en unika resa. Skeppen är mellan 35 – 50 meter långa med två däck och har 6 – 10 hytter. Vi har så klart valt att resa med skeppen av högsta standarden som ställer höga krav på service, bekvämlighet och hygien.

Rumsbeskrivning

6-10 hytter på 18 kvadratmeter med ljus och modern interiör och litet toalett- och duschrum Varje hytt har utsikt mot Nilen. Soldäck men pool och solstolar.

Läs mer
Address

Nilen
Luxor
Telefon +2(011)59606662 +2(011)59606660

Indikationspris
Normalsäsong: 24 490 SEK
Högsäsong: 0 SEK

Priset inkluderar: Priset inkluderar: 5 nätter, del i dubbelrum av typen standard inklusive helpension och dryck (ej alkohol) inträde och transporter till besöken i Luxor, Kom Ombo, Edfu och Aswan med engelsktalande guide.

Boka din resa
 
 
 
 
Address

Nilenkryssning

star5
Anläggningsbeskrivning

Kryssningsfartyg är av Niltyp, dvs. med tre passagerardäck och stort soldäck, restaurang och bar. Klassificering 5* Hytter av god standard men med små toalett- och duschrum. Samtliga båtar har stort soldäck, pool, bar, gemensam restaurang på nedre däck eller huvuddäck.

Läge/omgivning

Kryssning på Nilen mellan Luxor och Aswan.

Rumsbeskrivning

Moderna rum med stora fönster mot Nilen. ca 18 – 22kvm med garderob, toalett och dush.

Läs mer
Address

Indikationspris
Normalsäsong: 0 SEK
Högsäsong: 17 250 SEK

Priset inkluderar: Priset inkluderar: 4 nätters kryssning mellan Luxor och Aswan, del i dubbelrum med helpension, inträde och transporter till besöken enligt skeppets program med engelsktalande guide.

Boka din resa
Genomsnittliga temperaturer