Jambo ToursSafariäventyr i Tanzania i Internationell grupp
Share Dela/Tipsa
Jambo SafariJambo Safari 

Safariäventyr i Tanzania i Internationell grupp

Serengeti, Ngorongoro och Manyarasjön, med engelsktalande guide. För många är den stora drömmen att någon gång åka på en safari i Afrika,  och visst är det något alldeles särskilt med att komma nära inpå en elefantflock eller att sitta under ett akasiaträd och insupa ljuden, dofterna och det särskilda ljuset som man bara hittar i Afrika. På denna resa reser man med andra i en liten internationell grupp. På så sätt kostar resan lite mindre men upplevelserna är fortfarande lika stora.

Efter en natt i Arusha möter den lokala guiden upp. Resans första mål är Karatu som ligger strax utanför Ngorongoro. Den cirka två mil i diameter stora kratern är med på Unescos världsarvslista och hem för många djur, bland annat den sällsynta svarta noshörningen. Resan går sedan vidare till Serengeti, som många anser vara resans höjdpunkt. Det är här man har störst chans att se de stora kattdjuren, elefanter, gnuer och förstås mängder av zebror och andra djur. Det sista området som besöks innan resan går tillbaka till Arusha är Manyarasjön som ligger i den mäktiga Riftdalen, där man njuter av det vackra landskapet. Efter avslutad resa kan man med fördel lägga till några dagars sol och bad på Zanzibar, Pemba eller Mafia vid indiska oceanen.

Resans Höjdpunkter
 • Riftdalen
 • Serengei
 • Ngorongorokratern
 • Mångfalden av djur
 • Liten Grupp
Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Tanzania.

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. Middag på egen hand.

Dag 3. Mot Ngorongoro. Förmiddag på egen hand. Vid lunchtid är det dags för transport in till Arusha stad där lunchen intas tillsammans med gruppens...

Dag 4. Safari i Ngorongorokratern. Heldagssafari i Ngorongorokratern, som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få se den...

Dag 5. Safariäventyr i Serengeti. Avresa efter frukost. Resan går idag till Serengeti, hemvist för både stora och små djur, och den äldsta och mest...

Dag 6. Safari. Hela dagen ägnas åt safari i Serengeti. För att ha chansen att se så mycket djur som möjligt blir det medtagen picknicklunch även denna dag.

Dag 7. Manyarasjön. Resans sista etapp går mot den natursköna Riftdalen och Manyarasjön. Sista safarituren görs i nationalparken här och natten spenderas...

Dag 8. Mot Arusha. Avresa med safarijeep till Arusha. Ankomst vid lunch och därefter transfer till flygplatsen för vidare resa hem. (...

Dag 9. Hemkomst

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Tanzania. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. Middag på egen hand.

Dag 3. Mot Ngorongoro. Förmiddag på egen hand. Vid lunchtid är det dags för transport in till Arusha stad där lunchen intas tillsammans med gruppens övriga deltagare. Därefter går färden vidare till Karatu som ligger precis utanför Ngorongoro området. Eftermiddagen avnjuts med fördel vid poolen. [F-L-M] ( Cirka 3 timmar)

Dag 4. Safari i Ngorongorokratern. Heldagssafari i Ngorongorokratern, som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få se den utrotningshotade svarta noshörningen. Picknicklunch intas nere i calderan.  [F-L-M]

Dag 5. Safariäventyr i Serengeti.  Avresa efter frukost. Resan går idag till Serengeti, hemvist för både stora och små djur, och den äldsta och mest välkända nationalparken i Tanzania. På vägen dit görs stopp vid Olduvai Gorges arkeologiska museum för att se den tidiga människans efterlämningar. Under färden vidare till lodgen är det dags att börja spana efter djur och ha kameran redo. [F-L-M] (Cirka 3 timmar)

Dag 6. Safari. Hela dagen ägnas åt safari i Serengeti. För att ha chansen att se så mycket djur som möjligt blir det medtagen picknicklunch även denna dag. [F-L-M]

Dag 7. Manyarasjön. Resans sista etapp går mot den natursköna Riftdalen och Manyarasjön. Sista safarituren görs i nationalparken här och natten spenderas i en tältlodge som ligger i ett lugnt område nära parken med utsikt över Manyarasjön. [F-L-M] ( Cirka 4 timmar)

Dag 8. Mot Arusha. Avresa med safarijeep till Arusha. Ankomst vid lunch och därefter transfer till flygplatsen för vidare resa hem. [F-L-Mat på flyget] ( Cirka 2 timmar)

Dag 9. Hemkomst

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Antal nätter: 1
Ort: Arusha

Planet Lodge

star5
Beskrivning

Afrikansk lodge där rummen ligger utspridda i en trevlig trädgård. Lodgen har en trevlig pool där man kan koppla av efter en lång resa. Wi fi finns i huvudbyggnaden där man också alltid har en kaffe och te buffé framdukad. De erbjuder även massage.

Rum

Rymliga rum med luftkonditionering och TV samt en balkong som ligger mot trädgården. Hårfön finns att låna.

Läge

Lodgen ligger strax utanför Arusha stad, ca 1 timmes körning från Kilimanjaro internationella flygplats.

Antal nätter: 2
Ort: Karatu

Ngorongoro Farm House

star5
Beskrivning

En trevlig lodge omgiven av gårdens kaffeodlingar. Många av grönsakerna som serveras kommer från de egna odlingarna. Den vackra trädgården inbjuder till en promenad. Här finns swímmingpool, restaurang och tillgång till internet (mot kostnad).

Rum

Totalt 52 rum, alla med privat veranda, myggnät över sängarna, telefon, badrum med dusch och wc.

Läge

Belägen utanför Karatu med utsikt över Oldeani-vulkanen. Cirka fyra kilometer från Ngorongoro conservation area.

Antal nätter: 2
Ort: Seronera

Serengeti Serena Lodge

star5
Beskrivning

Byggd som en liten by i klassisk afrikansk stil är detta en perfekt plats för fysisk och själslig avkoppling efter en upplevelserik dag på savannen. Tag ett svalkande dopp i poolen eller sitt bara ner och njut av kvällsunderhållningen. Vill man inte avnjuta måltiderna på lodgen så anordnas såväl vildmarksfrukost som vildmarksmiddag (mot tillägg). Wifi finns i reception och bar.

Rum

Totalt 66 rum i fristående "hyddor". Alla är traditionsenligt möblerade och med utsikt över den oändliga slätten - Serengeti.

Läge

Högt beläget på en kulle i centrala Serengeti med vidunderlig utsikt, ligger denna trevliga safarilodge.

Antal nätter: 1
Ort: Lake Manyara

Kirurumu Tented Camp

star5
Beskrivning

Trevlig tältlodge med restaurang och bar.

Rum

27 bekväma safaritält med riktiga sängar, separat avdelning för dusch/wc samt veranda.

Läge

Vackert belägen uppe på Riftdalskanten med utsikt över Manyarasjön och slätten.

Resans längd: 9 dagar

Avresor 2018/19: Måndagar

Detta ingår i priset:

• 1 hotellnatt i Arusha
• 1 natt vid Manyarasjön
• 2 nätter i Serengeti
• 2 nätter i  Karatu
• Måltider enligt program
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass samt flygskatter fn 3900 sek.

• Safarier sker i delad fyrhjulsdriven safarijeep
• Nationalparksavgifter f.n. 460 USD
• Engelsktalande guide


I priset ingår ej:
• Dricks, räkna med ca 15 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f n 500 kr

Bagage: Packa i mjuka väskor. Om ni ska vidare med safariflyg är Maxvikten 20 kg.

Pass & visum: Visum krävs till Tanzania och kan sökas på ambassaden innan avresa eller på plats vid ankomst. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan.

Utrustning/klädsel: Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder, pool finns på flera av våra lodger!

Fotografering: Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat: Tanzania har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde (Serengeti–Seronera 1500 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland till under 10 grader.

Kombinationer/förlängningar: Lägg till en badvecka på härliga Zanzibar, Mombasakusten, Mafia eller Pemba, eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.

Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet.
Boka din resa
Indikationspris
31 000 SEK

(inklusive flygskatter och bränsletillägg)

Detta ingår i priset
 • Detta ingår i priset: 1 hotellnatt i Arusha
 • 1 natt vid Manyarasjön
 • 2 nätter i Serengeti
 • 2 nätter i Karatu
 • Måltider enligt program
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass samt flygskatter fn 3900 sek.
 • Safarier sker i delad fyrhjulsdriven safarijeep
 • Nationalparksavgifter f.n. 460 USD
 • Engelsktalande guide
Resans Höjdpunkter
 • Riftdalen
 • Serengei
 • Ngorongorokratern
 • Mångfalden av djur
 • Liten Grupp