Jambo ToursSverigeÖsterlen, med Antikmässan i Brösarp - SvD accent

Österlen, med Antikmässan i Brösarp - SvD accent

* Resan är nu fullbokad men meddela oss så skriver vi in dig på väntelista. * I slutet av oktober går vår resa till det natursköna och pittoreska Österlen. Under fyra härliga dagar skall vi se hur hösten har smugit sig på och hur naturen förbereder sig för vintervilan.Trädgårdsskribenten Agneta Ullenius är vår ciceron på resan. Hon bor numera i trakten och visar gärna upp bitar av ”sitt Österlen”. Vi bor på vackra Kiviks Hotell som ligger inrymt i en villa från 1908. Hotellet är pietetsfullt renoverat med en vacker italiensk trädgård, ett spa och en utmärkt restaurang där vi äter middag på ankomstkvällen.

Vi utforskar Kivik tillsammans med Kiviksprofilen Tommy Gustafsson. Bortom Brösarps omtalade backar hälsar vi på hos Ingalill Thorsell på den gamla Skånegården Drakamöllan. Det är en omtalad kraftkälla för livsnjutare där man brinner för att ge gästerna en unik upplevelse. Med mat där smak, färg och doft skall harmoniera. På Drakamöllan träffar vi också Jan-Erik Öhgren. Han står bakom Antikmässan i Brösarp, som nu hålls för tjugosjunde gången. Det är en av landets mest omskrivna antikmässor och beskrivs i fackpressen ofta som ”Sveriges bästa antikmässa”. Jan-Erik berättar initierat om mässan och om nutida antiktrender. Vi tillbringar eftermiddagen på den omtalade mässan och kanske gör vi egna fynd?

Strax söder om Kivik, nära Stenshuvud, planterade Henric Åkesson 1888 de första äppelträden i trakten. Nu har man just skördat äpplena från träd som dignat av mogen frukt. Vi får provsmaka årets skörd och äter lunch i Restaurang Kärnhuset.

På Österlen är naturen nära, liksom havet med gamla fiskelägen och långa vita sandstränder. En dag söker vi oss söderut. På gården Eklaholm tar den färgstarke och TV-aktuelle floristen Karl Fredrik emot, visar runt och lär oss hur man binder vackra buketter. Vi stillar hungern hos familjen Boberg på Hamngården i det idylliska fiskeläget Brantevik och på Österlenvin provar vi prisbelönta viner som odlas i vårt nordiska klimat.


En kväll njuter vi av fisk-och skaldjur på Buhres i Kiviks hamn och på resans sista kväll tar vi oss till anrika Kronovalls Slott. Det är landets enda vinslott och arrenderas av familjen Åkesson för lagring av svenskt mousserande vin. Vi provar Kronovalls egen "champagne" Tirage och lär oss om sabrering nere i vinkällaren, före middagen som serveras i slottets vackra salonger.

Typ av resa:
Resans längd:
4 dagar
Antal deltagare:
16–30
Resans Höjdpunkter
  • Kivik på Österlen
  • Antikmässan i Brösarp
  • Karl Fredrik på Eklaholm
  • Kiviks Musteri, Kronovalls Slott
  • Agneta Ullenius som ciceron
Resans Höjdpunkter
  • Kivik på Österlen
  • Antikmässan i Brösarp
  • Karl Fredrik på Eklaholm
  • Kiviks Musteri, Kronovalls Slott
  • Agneta Ullenius som ciceron
 

Programöversikt

Dag 1, den 28 oktober. Till Skåne, Kiviks Musteri och Kiviks Hotell. Stadsvandring. Flyget med SAS till Malmö/Sturup landar tidigt på förmiddagen, och...

Kiviks Hotell på Moriabacken 22, ligger i en villa som byggdes år 1908 på uppdrag av juristen Åke Hjorth. 1917 köpte kung Gustav VI Adolfs adjutant Einar Wikland villan,...

Restaurangen på hotellet är känd för sin goda mat och på kvällen serveras en välkomstdrink följt av en trerätters middag.

Dag 2, den 29 oktober. Karl Fredrik tar emot på Eklaholm, vinprovning på Österlenvin, middag på Buhres i Kiviks hamn. Efter frukosten söker vi oss söderut...

Vi far vidare till det idylliska och genuina fiskeläget Brantevik, där familjen Boberg tar emot oss på Hamngården och serverar en vällagad lunch med råvaror från Österlens...

Kan man odla vin i Sverige? Vi fortsätter till vingården Ekesåkra, där två vinintresserade entreprenörer år 2002 startade företaget Österlenvin. Claes Olsson och...

Vi avslutar den innehållsrika dagen med att äta middag tillsammans på den populära fiskrestaurangen Buhres på Kivik nere i hamnen, en gastronomisk träffpunkt i all enkelhet....

Dag 3, den 30 oktober. Drakamöllan, Antikmässan i Brösarp, middag på Kronovalls vinslott. Strax bortom Brösarps omtalade backar lämnar vi huvudvägen...

Mellan Tomelilla och Brösarp ligger slottet Kronovall, omgivet av vallgravar ute på en holme. Slottets huvudbyggnad uppfördes på 1760-talet och byggdes 1890 om till ett...

Dag 4, den 31 oktober. Utcheckning, Simrishamn, Apotekarns, hemresa. Efter frukosten är det dags att checka ut från Kiviks Hotell. Vi kan ju inte lämna...

Dag 1, den 28 oktober. Till Skåne, Kiviks Musteri och Kiviks Hotell. Stadsvandring.

Flyget med SAS till Malmö/Sturup landar tidigt på förmiddagen, och vid ankomsten möter vår ciceron Agneta Ullenius i ankomsthallen. Bagaget lastas in i bussen och efter en dryg timme är vi framme vid en av Österlens verkliga pärlor, det gamla fiskeläget Kivik, som har en smakfull blandning av gammal och ny bebyggelse. Här tillbringade författaren till Bombi Bitt och jag, Fritiof Nilsson Piraten, många somrar och här håller man den urgamla Kiviks marknad där tiotusentals besökare under dagarna tre i juli månad fyndar i knallarnas välfyllda marknadsstånd. Österlens behagliga klimat har gjort Kivik till centrum för den svenska äppelodlingen och vi stannar vid Kiviks Musteri, där Henric Åkesson år 1888 planterade de äppelträd som skulle bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling. Han lade då grunden till familjeföretaget Kiviks Musteri, som nu drivs av den fjärde generationen Åkesson. På 1960-talet utvecklades det lilla musteriet till ett modernt industriföretag, tillverkningen av den populära cidern kom igång, och 1985 utvecklade Kiviks Musteri det första svenska mousserande vinet, Amadeus. Den pärlande drycken blev en succé och tre veckor efter premiären gick det inte att uppbringa en enda flaska på Systembolaget! Numera ingår även Åkesson Vin och Kronovalls Vinslott i koncernen. Vi äter lunch i Restaurang Kärnhuset och går på guidad visning i Äpplets Hus fem olika rum.

Kiviks Hotell på Moriabacken 22, ligger i en villa som byggdes år 1908 på uppdrag av juristen Åke Hjorth. 1917 köpte kung Gustav VI Adolfs adjutant Einar Wikland villan, som hyrdes av målarprinsen Eugen under ett par somrar på 1930-talet, när han ville fånga det speciella och nästan sydländska ljuset på Österlen. Österlen var vid den tiden okänt i Sverige, men prinsens utställningar spred nu bilden av Österlen, och det var många som ville se målarprinsens motiv av hamnen i Kivik, dynerna i Sandhammaren och backarna i Brösarp i verkligheten. Kiviks Hotell ligger vackert på en höjd och har en milsvid utsikt över havet. Genom Orangeriet kommer man ut i den italienska renässansträdgården som har mer än 300 rosenbuskar och där man kan koppla av i små halvmåneformade trädgårdsrum inramade av murgröna. Senare på eftermiddagen möter vi Kivikskännaren Tommy Gustafsson för att gå på en intressant stadsvandring. Kiviksbon Björn Ranelid brukar säga att himlen och havet är Kiviks äldsta vänner. Trakten har varit befolkad sedan äldre stenåldern. Havets rikedomar med bärnsten och ett rikt fiske längs kusten, gott om vilt att jaga i lövskogarna och lättodlad mark var utmärkta förutsättningar för bosättning. Kivik med omgivningar är en naturskön och välmående idyll, något som lockat konstnärer och andra att slå sig ned här. Sommartid är den fasta befolkningen på 1500 invånare mångdubbelt fler och det är gott om små butiker, gallerier, affärer och restauranger.

Restaurangen på hotellet är känd för sin goda mat och på kvällen serveras en välkomstdrink följt av en trerätters middag.

Dag 2, den 29 oktober. Karl Fredrik tar emot på Eklaholm, vinprovning på Österlenvin, middag på Buhres i Kiviks hamn.

Efter frukosten söker vi oss söderut mot Österlens och landets sydöstra hörn. Strax utanför Löderup ligger Eklaholm Butik & Galleri där den TV-aktuelle personligheten Karl Fredrik Gustafsson håller till. Karl Fredrik är en färgstark florist med rötter i Örebro och ett förflutet som blomsterkreatör för både kungligheter och trädgårdsmässor. För fyra år sedan flyttade han med sin sambo ner till en gammal gård på Österlen, som de med mycket kärlek har förvandlat till en hybrid av trädgårdsbutik, antikaffär och konstgalleri. Att gå runt i det forna häst- och grisstallet ger en känsla av att vara hos Alice i Underlandet. Man vet inte riktigt vad som händer bakom nästa hörn, brukar Karl Fredrik själv säga. Vi bjuds på ett glas prosecco vid ankomsten, innan Karl Fredrik tar oss med på en rundvandring där vi även får titta in i den privata trädgården. Han har lovat att visa hur man gör en vackra buketter och delar med sig av sina bästa floristtips. Vi avslutar besöket på Eklaholm med att shoppa i butiken där den som vill handla kan räkna med bra rabatt under vårt besök.

Vi far vidare till det idylliska och genuina fiskeläget Brantevik, där familjen Boberg tar emot oss på Hamngården och serverar en vällagad lunch med råvaror från Österlens skafferi. Sjöfart och fiske var ortens huvudnäringar och i slutet av 1800-talet hade Brantevik landets största handelsflotta, räknat i antalet fartyg. Trakten är rik på fornlämningar och 2009 upptäcktes här ett nytt fält med unika hällristningar.

Kan man odla vin i Sverige? Vi fortsätter till vingården Ekesåkra, där två vinintresserade entreprenörer år 2002 startade företaget Österlenvin. Claes Olsson och Thorsten Persson har sedan dess planterat 2500 vinstockar av druvsorterna Rondo, Solaris och Cab Cortis. De druvsorterna är framtagna för att mogna i ett kallare klimat och ger en god skörd även på våra breddgrader. Årets skörd av druvorna är just avslutad. Vi får prova gårdens prisbelönta viner, både det vita Per Ols Vida och rosévinet Per Ols Rosa kan hittas i Systembolagets sortiment.

Vi avslutar den innehållsrika dagen med att äta middag tillsammans på den populära fiskrestaurangen Buhres på Kivik nere i hamnen, en gastronomisk träffpunkt i all enkelhet.

Dag 3, den 30 oktober. Drakamöllan, Antikmässan i Brösarp, middag på Kronovalls vinslott.

Strax bortom Brösarps omtalade backar lämnar vi huvudvägen och tar in på en liten väg som slingrar sig fram genom bokskogen. Därinne ligger skånelängan från 1600-talet som kallas Drakamöllans Gårdshotell. Året var 1997 när ekonomen och psykologen Ingalill Thorsell bestämde sig för att hon ville lämna sin karriär som internationell chefsrekryterare. Ett annat sätt att leva lockade och här i den nordligaste delen av Österlen fann hon en plats som vann hennes hjärta. Tillsammans med hängivna kollegor och vänner har hon byggt upp sitt företag där man har naturen, maten och kulturen i centrum. Ingalill berättar under lunchen hur verksamheten är uppbyggd med hotell, konferenser, bokförlag och inte minst operaföreställningar. Drakamöllan har genom åren satsat på den marknadsföring som nöjda gäster ger, ringarna på vattnet, och det har fungerat utmärkt. Ingalill kallar sina kunder för ambassadörer och lokalt kommer nio av tio kunder tillbaka. Här möter vi också antikhandlaren Jan-Erik Öhgren som står bakom Antikmässan i Brösarp, som nu skall hålls för tjugosjunde gången. Jan-Erik berättar om mässan som anses vara en av landets bästa och om nutida antika trender. På eftermiddagen besöker vi mässan inne i Brösarps mässhall och vem vet, kanske gör vi egna fynd?

Mellan Tomelilla och Brösarp ligger slottet Kronovall, omgivet av vallgravar ute på en holme. Slottets huvudbyggnad uppfördes på 1760-talet och byggdes 1890 om till ett slott i fransk barockstil. Kronovalls Slott ägdes länge av ätten Sparre, som skänkte det till en stiftelse knuten till Riddarhuset. Kronovall arrenderades 1996 av familjen Åkesson som vinslott, och i källarutrymmen åtta meter under markytan lagras tiotusentals flaskor mousserande vin. Aftonen inleds med en välkomstskål och guidad rundtur där man berättar mer om slottets historia. Tillsammans med slottets sommelier besöker vi lagringskällaren för "champagnoisen Tirage”, som vi passar på att smaka av. Under kvällen serveras vi en härlig fyrarätters meny med tillhörande vinpaket i en av slottets vackra salonger, innan det är dags att återvända till Kiviks Hotell.

Dag 4, den 31 oktober. Utcheckning, Simrishamn, Apotekarns, hemresa.

Efter frukosten är det dags att checka ut från Kiviks Hotell. Vi kan ju inte lämna Österlen utan att besöka Simrishamn, huvudorten på Österlen. Det är en charmig liten stad med sextusen invånare, som ligger vackert vid havet. Här har livet alltid kretsat kring de möjligheter som havet ger med fiske och sjöfart, i mitten av 1800-talet hade man Sveriges största flotta av segelfartyg här på Österlen. Det är framför allt byggnadsstilen som ger staden dess charm. Låga hus i pastellfärger, med vackert snidade dörrar ligger i långa rader längs kullerstensgatorna och bakom höga träplank skymtar stockrosor i prunkande trädgårdar. Vi promenerar på egen hand i stadens historiska centrum vid hamnen, tar Storgatan upp till torget, Österlens Museum och den skånska medelhavsträdgården vid Apotekarns Vedugn. Vi hinner med att smaka deras förmiddagsfika innan vi lämnar Österlen för den här gången och kör till Malmö Airport. Hemresa.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1, den 28 oktober. Till Skåne, Kiviks Musteri och Kiviks Hotell. Stadsvandring. Flyget med SAS till Malmö/Sturup landar tidigt på förmiddagen, och vid ankomsten möter vår ciceron Agneta Ullenius i ankomsthallen. Bagaget lastas in i bussen och efter en dryg timme är vi framme vid en av Österlens verkliga pärlor, det gamla fiskeläget Kivik, som har en smakfull blandning av gammal och ny bebyggelse. Här tillbringade författaren till Bombi Bitt och jag, Fritiof Nilsson Piraten, många somrar och här håller man den urgamla Kiviks marknad där tiotusentals besökare under dagarna tre i juli månad fyndar i knallarnas välfyllda marknadsstånd. Österlens behagliga klimat har gjort Kivik till centrum för den svenska äppelodlingen och vi stannar vid Kiviks Musteri, där Henric Åkesson år 1888 planterade de äppelträd som skulle bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling. Han lade då grunden till familjeföretaget Kiviks Musteri, som nu drivs av den fjärde generationen Åkesson. På 1960-talet utvecklades det lilla musteriet till ett modernt industriföretag, tillverkningen av den populära cidern kom igång, och 1985 utvecklade Kiviks Musteri det första svenska mousserande vinet, Amadeus. Den pärlande drycken blev en succé och tre veckor efter premiären gick det inte att uppbringa en enda flaska på Systembolaget! Numera ingår även Åkesson Vin och Kronovalls Vinslott i koncernen. Vi äter lunch i Restaurang Kärnhuset och går på guidad visning i Äpplets Hus fem olika rum.

Kiviks Hotell på Moriabacken 22, ligger i en villa som byggdes år 1908 på uppdrag av juristen Åke Hjorth. 1917 köpte kung Gustav VI Adolfs adjutant Einar Wikland villan, som hyrdes av målarprinsen Eugen under ett par somrar på 1930-talet, när han ville fånga det speciella och nästan sydländska ljuset på Österlen. Österlen var vid den tiden okänt i Sverige, men prinsens utställningar spred nu bilden av Österlen, och det var många som ville se målarprinsens motiv av hamnen i Kivik, dynerna i Sandhammaren och backarna i Brösarp i verkligheten. Kiviks Hotell ligger vackert på en höjd och har en milsvid utsikt över havet. Genom Orangeriet kommer man ut i den italienska renässansträdgården som har mer än 300 rosenbuskar och där man kan koppla av i små halvmåneformade trädgårdsrum inramade av murgröna. Senare på eftermiddagen möter vi Kivikskännaren Tommy Gustafsson för att gå på en intressant stadsvandring. Kiviksbon Björn Ranelid brukar säga att himlen och havet är Kiviks äldsta vänner. Trakten har varit befolkad sedan äldre stenåldern. Havets rikedomar med bärnsten och ett rikt fiske längs kusten, gott om vilt att jaga i lövskogarna och lättodlad mark var utmärkta förutsättningar för bosättning. Kivik med omgivningar är en naturskön och välmående idyll, något som lockat konstnärer och andra att slå sig ned här. Sommartid är den fasta befolkningen på 1500 invånare mångdubbelt fler och det är gott om små butiker, gallerier, affärer och restauranger.

Restaurangen på hotellet är känd för sin goda mat och på kvällen serveras en välkomstdrink följt av en trerätters middag. [L,M]

Dag 2, den 29 oktober. Karl Fredrik tar emot på Eklaholm, vinprovning på Österlenvin, middag på Buhres i Kiviks hamn. Efter frukosten söker vi oss söderut mot Österlens och landets sydöstra hörn. Strax utanför Löderup ligger Eklaholm Butik & Galleri där den TV-aktuelle personligheten Karl Fredrik Gustafsson håller till. Karl Fredrik är en färgstark florist med rötter i Örebro och ett förflutet som blomsterkreatör för både kungligheter och trädgårdsmässor. För fyra år sedan flyttade han med sin sambo ner till en gammal gård på Österlen, som de med mycket kärlek har förvandlat till en hybrid av trädgårdsbutik, antikaffär och konstgalleri. Att gå runt i det forna häst- och grisstallet ger en känsla av att vara hos Alice i Underlandet. Man vet inte riktigt vad som händer bakom nästa hörn, brukar Karl Fredrik själv säga. Vi bjuds på ett glas prosecco vid ankomsten, innan Karl Fredrik tar oss med på en rundvandring där vi även får titta in i den privata trädgården. Han har lovat att visa hur man gör en vackra buketter och delar med sig av sina bästa floristtips. Vi avslutar besöket på Eklaholm med att shoppa i butiken där den som vill handla kan räkna med bra rabatt under vårt besök.

Vi far vidare till det idylliska och genuina fiskeläget Brantevik, där familjen Boberg tar emot oss på Hamngården och serverar en vällagad lunch med råvaror från Österlens skafferi. Sjöfart och fiske var ortens huvudnäringar och i slutet av 1800-talet hade Brantevik landets största handelsflotta, räknat i antalet fartyg. Trakten är rik på fornlämningar och 2009 upptäcktes här ett nytt fält med unika hällristningar.

Kan man odla vin i Sverige? Vi fortsätter till vingården Ekesåkra, där två vinintresserade entreprenörer år 2002 startade företaget Österlenvin. Claes Olsson och Thorsten Persson har sedan dess planterat 2500 vinstockar av druvsorterna Rondo, Solaris och Cab Cortis. De druvsorterna är framtagna för att mogna i ett kallare klimat och ger en god skörd även på våra breddgrader. Årets skörd av druvorna är just avslutad. Vi får prova gårdens prisbelönta viner, både det vita Per Ols Vida och rosévinet Per Ols Rosa kan hittas i Systembolagets sortiment.

Vi avslutar den innehållsrika dagen med att äta middag tillsammans på den populära fiskrestaurangen Buhres på Kivik nere i hamnen, en gastronomisk träffpunkt i all enkelhet. [F,L,M]

Dag 3, den 30 oktober. Drakamöllan, Antikmässan i Brösarp, middag på Kronovalls vinslott. Strax bortom Brösarps omtalade backar lämnar vi huvudvägen och tar in på en liten väg som slingrar sig fram genom bokskogen. Därinne ligger skånelängan från 1600-talet som kallas Drakamöllans Gårdshotell. Året var 1997 när ekonomen och psykologen Ingalill Thorsell bestämde sig för att hon ville lämna sin karriär som internationell chefsrekryterare. Ett annat sätt att leva lockade och här i den nordligaste delen av Österlen fann hon en plats som vann hennes hjärta. Tillsammans med hängivna kollegor och vänner har hon byggt upp sitt företag där man har naturen, maten och kulturen i centrum. Ingalill berättar under lunchen hur verksamheten är uppbyggd med hotell, konferenser, bokförlag och inte minst operaföreställningar. Drakamöllan har genom åren satsat på den marknadsföring som nöjda gäster ger, ringarna på vattnet, och det har fungerat utmärkt. Ingalill kallar sina kunder för ambassadörer och lokalt kommer nio av tio kunder tillbaka. Här möter vi också antikhandlaren Jan-Erik Öhgren som står bakom Antikmässan i Brösarp, som nu skall hålls för tjugosjunde gången. Jan-Erik berättar om mässan som anses vara en av landets bästa och om nutida antika trender. På eftermiddagen besöker vi mässan inne i Brösarps mässhall och vem vet, kanske gör vi egna fynd?

Mellan Tomelilla och Brösarp ligger slottet Kronovall, omgivet av vallgravar ute på en holme. Slottets huvudbyggnad uppfördes på 1760-talet och byggdes 1890 om till ett slott i fransk barockstil. Kronovalls Slott ägdes länge av ätten Sparre, som skänkte det till en stiftelse knuten till Riddarhuset. Kronovall arrenderades 1996 av familjen Åkesson som vinslott, och i källarutrymmen åtta meter under markytan lagras tiotusentals flaskor mousserande vin. Aftonen inleds med en välkomstskål och guidad rundtur där man berättar mer om slottets historia. Tillsammans med slottets sommelier besöker vi lagringskällaren för "champagnoisen Tirage”, som vi passar på att smaka av. Under kvällen serveras vi en härlig fyrarätters meny med tillhörande vinpaket i en av slottets vackra salonger, innan det är dags att återvända till Kiviks Hotell. [F, L,M]

Dag 4, den 31 oktober. Utcheckning, Simrishamn, Apotekarns, hemresa. Efter frukosten är det dags att checka ut från Kiviks Hotell. Vi kan ju inte lämna Österlen utan att besöka Simrishamn, huvudorten på Österlen. Det är en charmig liten stad med sextusen invånare, som ligger vackert vid havet. Här har livet alltid kretsat kring de möjligheter som havet ger med fiske och sjöfart, i mitten av 1800-talet hade man Sveriges största flotta av segelfartyg här på Österlen. Det är framför allt byggnadsstilen som ger staden dess charm. Låga hus i pastellfärger, med vackert snidade dörrar ligger i långa rader längs kullerstensgatorna och bakom höga träplank skymtar stockrosor i prunkande trädgårdar. Vi promenerar på egen hand i stadens historiska centrum vid hamnen, tar Storgatan upp till torget, Österlens Museum och den skånska medelhavsträdgården vid Apotekarns Vedugn. Vi hinner med att smaka deras förmiddagsfika innan vi lämnar Österlen för den här gången och kör till Malmö Airport. Hemresa. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 4 dagar, inklusive resdagarna
Datum: 28–31 oktober 2020
Antal deltagare: 16–30
Resans pris: 13.650 kr

Allt detta ingår i priset
•Agneta Ullenius, trädgårdsskribent och Österlenbo som ciceron
•Rundresa på Österlen, enligt dagsprogrammet i modern luftkonditionerad buss
•Tre nätter i dubbelrum på Kiviks Hotell
•Tillgång till hotellets spa
•3 frukostar, 3 luncher, 1 fikapaus och 3 middagar
- Lunch på Kiviks Musteri, Hamngården i Brantevik och på Drakamöllan
- Fikapaus på Apotekarns Café Gården i Simrishamn
- Trerätters middag på Kiviks Hotell
- Middag med fisk-och skaldjur på Buhres i Kiviks hamn
- Fyrarätters slottsmeny med vinpaket på Kronovalls Slott
•Kiviks Musteri, guidad visning och provsmakning
•Stadsvandring i Kivik med Tommy Gustafsson Floristen Karl Fredrik tar emot på Eklaholm
•Vinprovning på Österlenvin
•Drakamöllan, Ingalill Thorsell kåserar och serverar lunch
•Antikmässans general Jan-Erik Öhgren kåserar och berättar

Simrishamn på egen hand, med fikastund på Apotekarns

Tillägg/tillkommer
* Måltidsdrycker
* Enkelrum mot parken med balkong, tillägg 1.800 kr
* Mindre dubbelrum för eget bruk, tillägg 1.800 kr

Avdrag/Rabatt
Dubbelrum mot parken, avdrag 400 kr/person
Dubbelrum mot havet ej balkong, avdrag 300 kr/person

Prisblad

Österlen, med Antikmässan i Brösarp - SvD accent 2020

Samtliga priser visas i SEK
Pris per person från Stockholm. Avresa från andra flygplatser på förfrågan och mot tillägg.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
28/10 3 13650 15450

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
KIVIK
Kiviks Hotell
3

I priset ingår flygplatsskatter, passageraravgifter och bränsletillägg med 800 kr/person. Reservation för ändringar som kan medföra ett pristillägg.
Anmälningsavgift är 3500 kr per person.

F = Frukost L= Lunch M = Middag

En resa till det natursköna Österlen i Skåne. Under fyra sensommardagar möter vi intressanta och driftiga konstnärer och entreprenörer. Under ledning av trädgårdsskribenten Agneta Ullenius gör vi dagliga utflykter från vårt hotell i Kivik.

Dubbelrum mot havet, ej balkong, avdrag 300 kr/person
Dubbelrum mot parken, avdrag 400 kr/person
Enkelrum mot parken, balkong, tillägg 1800 kr
Litet dubbelrum för eget bruk, tillägg 1800 kr

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
  • En må-bra resa till Österlen
  • Agneta Ullenius som ciceron
  • Tre nätter på Kiviks Hotell
  • Tre frukostar, tre luncher och tre middagar
  • Antikmässan i Brösarp
Gastronomi
Konsthantverk
Natur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
  • Kivik på Österlen
  • Antikmässan i Brösarp
  • Karl Fredrik på Eklaholm
  • Kiviks Musteri, Kronovalls Slott
  • Agneta Ullenius som ciceron