Jambo ToursÖsterrikeNyårsresa till Wien

Nyårsresa till Wien

Välkommen på en elegant nyårsresa till Wien, som har pyntats och iklätts sin allra vackraste festskrud för att fira in det nya året. På vår nyårsresa till musikens huvudstad får vi under ett par härliga vinterdagar uppleva det som gett Wien epitetet Mina Drömmars stad. Här svävar musiken bokstavligen i luften. Det är toner av vals, operett och operamusik skapad av fantastiska kompositörer som Mozart, Beethoven och valskungen Johan Strauss d.y., som varje kväll underhåller tusentals personer på stadens olika scener.

Vi lär känna staden och får se många av Wiens sevärdheter på en stadsrundtur. Vi går på guidad visning av det kejserliga sagoslottet Schönbrunn och får njuta av en gourmetmiddag och skön musik av Strauss och Mozart på den klassiska musiksalongen Kursalon.

På Nyårsafton går vi på stor nyårsfest på lyxhotellet Palais Coburg där vi firar in det nya året med en 7-rätters galamiddag med vin och underhållning. Vid tolvslaget firas det nya året in med fyrverkeri och de berömda klockslagen från Pummerin i Stephansdomen. På Nyårsdagen blir det nyårskonsert på Lichtenstein Garden Palace. Ensembler och solister framför kända polkor, valser, duetter, och arior av bröderna Strauss, Franz Lehár och Franz von Suppé.

Vi bor bekvämt i superior rum på fyrstjärniga Fleming´s Selection Hotel-City, som ligger centralt med Ringen och stadens sevärdheter på promenadavstånd.


Typ av resa:
Resans längd:
5 dagar
Antal deltagare:
16–30
Resans Höjdpunkter
 • Wien i vinterskrud
 • Sagoslottet Schönbrunn
 • Musikafton på Kursalon
 • Strauss och Mozart på Nyårsdagen
 • Nyårsfest på Palais Coburg
Resans Höjdpunkter
 • Wien i vinterskrud
 • Sagoslottet Schönbrunn
 • Musikafton på Kursalon
 • Strauss och Mozart på Nyårsdagen
 • Nyårsfest på Palais Coburg
 

Programöversikt

Den 29 december. Resa till Wien, Flemings Hotel Wien-City, middag. Vårt direktflyg med Austrian Airlines till Wien går på eftermiddagen och efter två...

När vi har checkat in och fräschat till oss träffas vi i restaurangen för att äta en trerätters middag med måltidsdryck och lära känna varandra.

Den 30 december. Slottet Schönbrunn. Musikafton på Kursalon. Efter frukosten kör vi till det kejserliga slottet Schönbrunn, som på 1500-talet var ett...

Vi träffas vid 17-tiden för att bege oss till det vackra konserthuset Kursalon, som ligger i den stora parken Stadtpark. Ikväll är det en wiensk afton med musik av Johan...

Den 31 december. Stadsrundtur. Nyårsfest på Palais Coburg. Efter frukosten, tar vår Jamboguide oss med på en tre timmar lång stadsrundtur. Vi får se...

Vi möts vid 18-tiden för att bege oss till det stilfulla lyxhotellet Palais Coburg där vi skall fira in det nya året med en stor nyårsfest. Efter en aperitif och mingel...

Den 1 januari. Nyårsdagskonsert på Lichtenstein Garden Palace, supé på hotellet. Vi kan vila ut litet extra länge på årets första dag. Vi möts först...

Den 2 januari. Hemresa. Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Bussen tar oss till flygplatsen för hemresa.

Den 29 december. Resa till Wien, Flemings Hotel Wien-City, middag.

Vårt direktflyg med Austrian Airlines till Wien går på eftermiddagen och efter två och en halvtimmes resa landar vi på flygplatsen Schwechat, som ligger 2 mil utanför staden. Vår svensktalande guide möter i ankomsthallen och tar oss med till fyrstjärniga Fleming´s Selection Hotel Wien-City som ligger i den eleganta stadsdelen Josefstadt, strax utanför boulevarden Ringstrasse, ”Ringen”. Fleming´s är ett modernt hotell med bar, restaurang, gym och ett spa med finsk bastu. Rummen är elegant inredda med mörka möbler och har tv, minibar och badrum med badrock och hårtork. Wifi är gratis i hela hotellet.

När vi har checkat in och fräschat till oss träffas vi i restaurangen för att äta en trerätters middag med måltidsdryck och lära känna varandra.

Den 30 december. Slottet Schönbrunn. Musikafton på Kursalon. E

fter frukosten kör vi till det kejserliga slottet Schönbrunn, som på 1500-talet var ett adligt jaktområde kallat Katterburg. Byggnationen av palatset slutfördes av kejsarinnan Maria Teresia av Österrike i mitten av 1700-talet. Hon var mycket förtjust i Schönbrunn och de magnifika trädgårdarna och gav i uppdrag åt hovarkitekten Nikolaus Pacassi att bygga om slottet till kungafamiljens sommarresidens. Schönbrunn blev centrum för det eleganta hovlivet och 1747 öppnades slottsteatern där bland annat Joseph Haydn uppträtt. År 1762 gjorde den då sexåriga kompositören Wolfgang Amadeus Mozart sitt första framförande där då han uppträdde för kejsarinnan och hennes stora familj. Palatset är den största attraktionen i Wien. Det ägdes i århundraden av den Habsburgska ätten, men hör sedan år 1919 till den österrikiska staten. Under besöket på slottet så serveras vi lunch i en av restaurangerna. Vi kommer tillbaka till hotellet i god tid för att förbereda oss för kvällens program.

Vi träffas vid 17-tiden för att bege oss till det vackra konserthuset Kursalon, som ligger i den stora parken Stadtpark. Ikväll är det en wiensk afton med musik av Johan Strauss, Mozart och andra underbara stycken hämtade från Wiens rika musiktradition. Vi får lyssna till de berömda kompositörernas mästerverk i en elegant show med operasångare och balettdansörer. Vi har VIP platser och före konserten serveras en fyrarätters meny med måltidsdryck. I pausen bjuds vi på mousserande vin och programmet för konserten och en CD med Johan Straussmusik ingår. Tillställningen börjar kl. 18 och vi kommer tillbaka till hotellet vid 23-tiden.

Den 31 december. Stadsrundtur. Nyårsfest på Palais Coburg.

Efter frukosten, tar vår Jamboguide oss med på en tre timmar lång stadsrundtur. Vi får se många av de sevärdheter som gjort Wien till en av Europas mest populära städer, t.ex. Domkyrkan Stephansdomen, palatset Hofburg, Spanska Ridskolan, och slottet Belvedere. Tidigt på eftermiddagen börjar festligheterna i stadens centrum som kallas ”New year´s eve trail”, med musik, mat och dryck längs gatorna. När vi kommer tillbaka till hotellet väntar lunchen på oss.

Vi möts vid 18-tiden för att bege oss till det stilfulla lyxhotellet Palais Coburg där vi skall fira in det nya året med en stor nyårsfest. Efter en aperitif och mingel vid ankomsten bjuds vi på en sjurätters galameny med tillhörande drycker. Vid midnatt serveras champagne ute på den stora terrassen. Klockslagen från den berömda kyrkklockan Pummerin i Stefansdomen ringer in det nya året, alltmedan fyrverkeriet lyser upp staden. Vi fortsätter festen till tonerna av An der blauen schönen Donau och dansar så länge vi orkar, vi kan stärka oss med litet nattamat från buffén. När man vill avrunda kvällen är det en halvtimmes promenad till hotellet.

Den 1 januari. Nyårsdagskonsert på Lichtenstein Garden Palace, supé på hotellet.

Vi kan vila ut litet extra länge på årets första dag. Vi möts först vid 16-tiden för att avnjuta mousserande vin med tilltugg på hotellet, innan det är dags att bege sig till Lichtenstein Garden Palace. Furstefamiljen i Lichtenstein har trehundra år lång historia i Wien och äger fortfarande det vackra palatset. Kvällens nyårskonsert hålls i den vackra Hercules-salen där vi får njuta av kända polkor, valser, duetter, och arior av bröderna Strauss, Franz Lehár och Franz von Suppé, framförda av ensembler och solister. Efter konserten återvänder vi till hotellet för att äta en trerätters supé med måltidsdryck.

Den 2 januari. Hemresa.

Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Bussen tar oss till flygplatsen för hemresa.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Den 29 december. Resa till Wien, Flemings Hotel Wien-City, middag. Vårt direktflyg med Austrian Airlines till Wien går på eftermiddagen och efter två och en halvtimmes resa landar vi på flygplatsen Schwechat, som ligger 2 mil utanför staden. Vår svensktalande guide möter i ankomsthallen och tar oss med till fyrstjärniga Fleming´s Selection Hotel Wien-City som ligger i den eleganta stadsdelen Josefstadt, strax utanför boulevarden Ringstrasse, ”Ringen”. Fleming´s är ett modernt hotell med bar, restaurang, gym och ett spa med finsk bastu. Rummen är elegant inredda med mörka möbler och har tv, minibar och badrum med badrock och hårtork. Wifi är gratis i hela hotellet.

När vi har checkat in och fräschat till oss träffas vi i restaurangen för att äta en trerätters middag med måltidsdryck och lära känna varandra. [M]

Den 30 december. Slottet Schönbrunn. Musikafton på Kursalon. Efter frukosten kör vi till det kejserliga slottet Schönbrunn, som på 1500-talet var ett adligt jaktområde kallat Katterburg. Byggnationen av palatset slutfördes av kejsarinnan Maria Teresia av Österrike i mitten av 1700-talet. Hon var mycket förtjust i Schönbrunn och de magnifika trädgårdarna och gav i uppdrag åt hovarkitekten Nikolaus Pacassi att bygga om slottet till kungafamiljens sommarresidens. Schönbrunn blev centrum för det eleganta hovlivet och 1747 öppnades slottsteatern där bland annat Joseph Haydn uppträtt. År 1762 gjorde den då sexåriga kompositören Wolfgang Amadeus Mozart sitt första framförande där då han uppträdde för kejsarinnan och hennes stora familj. Palatset är den största attraktionen i Wien. Det ägdes i århundraden av den Habsburgska ätten, men hör sedan år 1919 till den österrikiska staten. Under besöket på slottet så serveras vi lunch i en av restaurangerna. Vi kommer tillbaka till hotellet i god tid för att förbereda oss för kvällens program.

Vi träffas vid 17-tiden för att bege oss till det vackra konserthuset Kursalon, som ligger i den stora parken Stadtpark. Ikväll är det en wiensk afton med musik av Johan Strauss, Mozart och andra underbara stycken hämtade från Wiens rika musiktradition. Vi får lyssna till de berömda kompositörernas mästerverk i en elegant show med operasångare och balettdansörer. Vi har VIP platser och före konserten serveras en fyrarätters meny med måltidsdryck. I pausen bjuds vi på mousserande vin och programmet för konserten och en CD med Johan Straussmusik ingår. Tillställningen börjar kl. 18 och vi kommer tillbaka till hotellet vid 23-tiden. [F,L,M]

Den 31 december. Stadsrundtur. Nyårsfest på Palais Coburg. Efter frukosten, tar vår Jamboguide oss med på en tre timmar lång stadsrundtur. Vi får se många av de sevärdheter som gjort Wien till en av Europas mest populära städer, t.ex. Domkyrkan Stephansdomen, palatset Hofburg, Spanska Ridskolan, och slottet Belvedere. Tidigt på eftermiddagen börjar festligheterna i stadens centrum som kallas ”New year´s eve trail”, med musik, mat och dryck längs gatorna. När vi kommer tillbaka till hotellet väntar lunchen på oss.

Vi möts vid 18-tiden för att bege oss till det stilfulla lyxhotellet Palais Coburg där vi skall fira in det nya året med en stor nyårsfest. Efter en aperitif och mingel vid ankomsten bjuds vi på en sjurätters galameny med tillhörande drycker. Vid midnatt serveras champagne ute på den stora terrassen. Klockslagen från den berömda kyrkklockan Pummerin i Stefansdomen ringer in det nya året, alltmedan fyrverkeriet lyser upp staden. Vi fortsätter festen till tonerna av An der blauen schönen Donau och dansar så länge vi orkar, vi kan stärka oss med litet nattamat från buffén. När man vill avrunda kvällen är det en halvtimmes promenad till hotellet. [F,M]

Den 1 januari. Nyårsdagskonsert på Lichtenstein Garden Palace, supé på hotellet. Vi kan vila ut litet extra länge på årets första dag. Vi möts först vid 16-tiden för att avnjuta mousserande vin med tilltugg på hotellet, innan det är dags att bege sig till Lichtenstein Garden Palace. Furstefamiljen i Lichtenstein har trehundra år lång historia i Wien och äger fortfarande det vackra palatset. Kvällens nyårskonsert hålls i den vackra Hercules-salen där vi får njuta av kända polkor, valser, duetter, och arior av bröderna Strauss, Franz Lehár och Franz von Suppé, framförda av ensembler och solister. Efter konserten återvänder vi till hotellet för att äta en trerätters supé med måltidsdryck. [F, M]

Den 2 januari. Hemresa. Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Bussen tar oss till flygplatsen för hemresa. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 5 dagar, inklusive resdagarna
Antal deltagare (min/max): 16/30 personer
Avresa: 29 december 2021
Hemresa: 2 januari 2022
Resans pris: 25.950 kr per person i delat dubbelrum

Allt detta ingår i priset
* Flygresa från Arlanda till Wien med Austrian Airlines. Avresa från andra       orter på förfrågan.
* Transport flygplats-hotell-flygplats.
* Fyra nätter i dubbelrum på Fleming´s Selection Hotel-City.
* Transporter enligt dagsprogrammet i modern luftkonditionerad buss.
* Auktoriserad svensktalande guide.
* Guidad visning av slottet Schönbrunn. Lunch.
* Guidad stadsrundtur.
* Musikafton på Kursalon. VIP-biljetter.
* Fyrarätters meny, med måltidsdryck.
* Nyårsfirande med 7-rätters galameny med drycker på Palais Coburg.
* Nyårsdagskonsert i Hercules salongen på Lichtenstein Garden Palace.
* Fördrink med tilltugg på hotellet.
* Trerätters supé med måltidsdryck på hotellet.
* Fyra frukostar, 2 luncher och 4 middagar.

Tillkommer
* Dubbelrum för eget bruk, tillägg 6000 kr.
* Vissa måltidsdrycker.
* Dricks.

Prisblad

Nyårsresa till Wien 2021-22

Samtliga priser visas i SEK
Pris per person från Stockholm. Avresa från Göteborg och Köpenhamn på förfrågan.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
WIEN
Fleming´s Selection Wien-City
4

I priset ingår flygplatsskatter, passageraravgifter och bränsletillägg med 1000 kr/person. Reservation för ändringar.
Anmälningsavgiften till resan är 7.500 kr/person.

F = Frukost L= Lunch M = Middag

I resans pris ingår entrebiljetter till Nyårsfirandet på Palais Coburg, musikaftonen på Kursalon samt nyårskonserten på Garden Palais Lichtenstein värda 7.500 kr/person, som inte återbetalas vid en eventuell avbokning av resan.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 4 nätter på Fleming´s Selection Hotel-City****
 • 4 frukostar, 2 luncher och 4 middagar
 • Nyårsfirande med 7-rätters galameny med drycker
 • Flyg från Arlanda till Wien med Austrian Airlines
 • Musikafton på Kursalon
 • Nyårsdagskonsert på Lichtenstein Garden Palace
 • Stadsrundtur
 • Slottet Schönbrunn, the Imperial Tour med lunch
Musik
Upplevelser
Kultur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Wien i vinterskrud
 • Sagoslottet Schönbrunn
 • Musikafton på Kursalon
 • Strauss och Mozart på Nyårsdagen
 • Nyårsfest på Palais Coburg