Jambo ToursTysklandNyårsresa till Dresden - SvD accent

Nyårsresa till Dresden - SvD accent

Välkommen på en storslagen nyårsresa till barockstaden Dresden, som ligger likt en vacker juvel på bägge sidor om floden Elbe. Dresdens historiska centrum är så vackert att man kan känna sig som i sagans värld. Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Residensschloss och Semperoper är några av de storartade kulturella attraktioner som gör att staden kallas för Elbflorenz - Florens vid floden Elbe.

Nu är det fest med pompa och ståt och med Annika Bless som skicklig och populär guide botaniserar vi i de kulturfyllda kvarteren inom- och utanför staden. Vi bor bekvämt i superiorrum på femstjärniga Hotel Taschnbergpalais Kempinski, inrymt i ett palats som Sachsens kung August den starke på 1700-talet lät bygga åt sin käresta. Här kopplar man av i ett lyxigt spa och njuter av något gott i hotellets barer och restauranger. På Nyårsafton går vi på stor nyårsfest i balsalen Kurfürstensaal där aftonens tema är Vienna Opera Ball. Vi bjuds på champagne med tilltugg, en femrätters nyårsmeny med drycker och under kvällen dansar man in det nya året till orkesterns ljuva toner.

I Meissen tillverkar man sedan tidigt 1700-tal världens kanske finast porslin, utanför Kina. Under en guidad tur bland konstnärerna får vi höra om den anrika fabrikens historia, och lunchen serveras självklart på äkta Meissenporslin. På ägorna vid barockslottet Wackerbarth producerar man viner av hög klass. Under vårt besök får vi höra om slottets historia och prova det mousserande vinet ”sekt” och vita rieslingviner.

På nyårsdagen går vi på Semperoper, som är Tysklands mest kända operahus. Den pampiga byggnaden ligger intill vårt hotell, och efter en fördrink med sekt och kanapéer går vi på en guidad visning i det vackra operahuset. Sedan är det dags för dagens föreställning. Vi får njuta av vacker musik och skönsång i Johan Strauss komiska operett från 1874, mästerverket Läderlappen. Vi avslutar nyårsdagen med att äta en trerätters supé tillsammans på hotellet. GOTT NYTT ÅR!


Typ av resa: Jambo Ensemble Rundresor på svenskaJambo Ensemble Rundresor på svenska
Resans längd:
dagar
Antal deltagare:
16–30
Resans Höjdpunkter
 • Barockstaden Dresden
 • Taschenbergpalais Kempinski*****
 • Meissen och vinslottet Wackerbarth
 • Stor nyårsfest i balsalen Kufürstensaal
 • Operetten Läderlappen på Semperoper
Resans Höjdpunkter
 • Barockstaden Dresden
 • Taschenbergpalais Kempinski*****
 • Meissen och vinslottet Wackerbarth
 • Stor nyårsfest i balsalen Kufürstensaal
 • Operetten Läderlappen på Semperoper

Programöversikt

Dag 1, den 29 december. Till Dresden. Hotel Taschenbergpalais Kempinski*****, välkomstlunch.

Dag 2, den 30 december. Utflykt till den anrika porslinsfabriken Meissen Porzellan med lunch. Guidad visning av vinslottet Wackerbarth och vinprovning av...

Dag 3, den 31 december. Stadsvandring i Dresdens kulturfyllda kvarter, ”Altstadt”. På kvällen stor nyårsfest i balsalen ”Kurfürstensaal”. Femrätters...

Dag 4, den 1 januari. Fördrink med tilltugg på hotellet. En kort promenad till Semperoper. Guidad visning av operahuset. Dagens föreställning är Johan...

Dag 5, den 2 januari. Transfer till flygplatsen. Hemresa.

Dag 1, den 29 december.

Till Dresden. Hotel Taschenbergpalais Kempinski*****, välkomstlunch.

Dag 2, den 30 december.

Utflykt till den anrika porslinsfabriken Meissen Porzellan med lunch. Guidad visning av vinslottet Wackerbarth och vinprovning av deras sekt och rieslingviner.

Dag 3, den 31 december.

Stadsvandring i Dresdens kulturfyllda kvarter, ”Altstadt”. På kvällen stor nyårsfest i balsalen ”Kurfürstensaal”. Femrätters galameny med drycker.

Dag 4, den 1 januari.

Fördrink med tilltugg på hotellet. En kort promenad till Semperoper. Guidad visning av operahuset. Dagens föreställning är Johan Strauss operett Läderlappen. Tillbaka på hotellet avslutas kvällen med en trerätters middag i Kurfürstensaal.

Dag 5, den 2 januari.

Transfer till flygplatsen. Hemresa.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1, den 29 december. Till Dresden. Hotel Taschenbergpalais Kempinski*****, välkomstlunch.

Dag 2, den 30 december. Utflykt till den anrika porslinsfabriken Meissen Porzellan med lunch. Guidad visning av vinslottet Wackerbarth och vinprovning av deras sekt och rieslingviner.

Dag 3, den 31 december. Stadsvandring i Dresdens kulturfyllda kvarter, ”Altstadt”. På kvällen stor nyårsfest i balsalen ”Kurfürstensaal”. Femrätters galameny med drycker.

Dag 4, den 1 januari. Fördrink med tilltugg på hotellet. En kort promenad till Semperoper. Guidad visning av operahuset. Dagens föreställning är Johan Strauss operett Läderlappen. Tillbaka på hotellet avslutas kvällen med en trerätters middag i Kurfürstensaal.

Dag 5, den 2 januari. Transfer till flygplatsen. Hemresa.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 5 dagar, inklusive resdagarnaAntal deltagare (min/max): 16/30Avresa: 29 december 2019Hemresa: 2 januari 2020Resans pris: 25.950 kr, per person i delat dubbelrumAllt detta ingår i priset:* Flygresa med Lufthansa till Dresden från Stockholm/Arlanda, tur & retur.   Skatter och avgifter. Avresa från andra flygplatser på förfrågan.* Transfers flygplats-hotell-flygplats.* Fyra nätter i superior dubbelrum på Hotel Taschenbergpalais
   Kempinski*****.* Auktoriserad svensktalande guide, Annika Bless, som visar Dresdens sevärdheter.* Utflykter enligt dagsprogrammet i modern luftkonditionerad buss.* Besök på Meissen Porzellan med lunch.* Besök på Schloss Wackerbarth med vinprovning.* Stadsvandring i Dresden med Annika Bless.* Nyårsfest på Hotel Taschnbergpalais Kempinski. Femrätters meny med
  drycker.* Fördrink med tilltugg och guidad visning av Semperoper.* Föreställningen av Johan Strauss komiska operett Läderlappen.* Fyra frukostar på hotellet, två luncher och två middagar. Tillkommer:Dubbelrum för eget bruk 7 000 krVissa måltidsdryckerDricks
Pass & visum: Tyskland ingår i Schengensamarbetet. Svenska medborgare måste kunna uppvisa giltig legitimation vid in- och utresa. För andra medborgare gäller andra regler, kontakta Tysklands ambassad för information.Klimat: Dresden ligger i en dal vid floden Elbe. Man har ett tempererat och ganska milt klimat. I december-januari är det ett par plusgrader på dagen, nattemperaturen kan gå ned mot noll grader. Det regnar en del och läget vid floden gör att det blåser.Klädsel: Medtag kläder med tanke på årstiden, lämpade för utomhusbruk och promenader. Elegant klädsel, s.k. Black Tie på nyårsfesten på Hotel Taschenbergpalais Kempinski och på nyårsdagens besök på Semperoper. Tag med bekväma och oömma skor för stadspromenaderna.Avreseort: I priset ingår avresa från Stockholm/Arlanda. Avresa från andra flygplatser på förfrågan.

Prisblad

Nyårsresa till Dresden - SvD accent 2019

Samtliga priser visas i SEK
Pris per person från Stockholm. Avresa från andra flygplatser på förfrågan.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
DRESDEN
Hotel Taschenbergpalais Kempinski
***** 4

I priset ingår flygplatsskatter, passageraravgifter och bränsletillägg med1100 kr/person. Reservation för ändringar som kan medföra ett pristillägg.
Anmälningsavgift är 6500 kr per person.

F = Frukost L= Lunch M = Middag

Vi firar in det nya året med en storslagen nyårsresa till barockstaden Dresden. Bekvämt boende på femstjärniga Taschenbergpalais Kempinski med stor nyårsfest i balsalen Kurfürstensaal. Besök i den anrika porslinsfabriken Meissen och på vinslottet Wackerbarth. På nyårsdagen ser vi Johan Strauss operett Läderlappen på Semperoper.
Biljetter till evenemangen ingår med ett värde av 6500 kr per person. Det beloppet återbetalas ej vid en eventuell avbeställning. Se därför över ert reseskydd.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avresedatum

Avresor 2019
* Få platser kvar ** En plats kvar
Boka din resa
Pris från
25 950 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • Fyra nätter på Hotel Taschenbergpalais Kempinski*****
 • Besök på Meissen Porzellan med lunch
 • Besök på vinslottet Wackerbarth
 • Nyårsfest på Taschenbergpalais Kempinski. Galameny med drycker.
 • Johan Strauss operett Läderlappen på Semperoper

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Barockstaden Dresden
 • Taschenbergpalais Kempinski*****
 • Meissen och vinslottet Wackerbarth
 • Stor nyårsfest i balsalen Kufürstensaal
 • Operetten Läderlappen på Semperoper