Tyskland_Berlin_Brandenburg gate_1900x831_AdobeStock_183860599
Jambo ToursTysklandNyårsresa till Berlin - med SvD accent

Nyårsresa till Berlin - med SvD accent

Välkommen på nyårsfest i Reichstag, elegant barockkonsert på slottet Charlottenburg och en guidad tur bland Berlins många sevärdheter. Fira in det nya året i Berlin - en av Europas mest spännande kulturstäder – ständigt aktuell och intressant! 

Berlin har många intressanta och imponerande minnesmärken. Ett är Reichstag, riksdagshuset som byggdes om 1993 när väst och öst åter hade enats till ett och samma land. Högst uppe på takterrassen finns den spektakulära glaskupolen, genom vilken man kan se rakt ned i Riksdagen. Bredvid glaskupolen ligger restaurangen Käfer Dachgarten, där det nya året firas in med ett stort nyårsparty. En sjurätters festmeny, goda tyska viner och dans till levande musik gör att stämningen är på topp vid tolvslaget. Då avfyras ett jättelikt fyrverkeri som samlar tiotusentals besökare vid Brandenburger Tor på gatan nedanför oss. Från takterrassen har vi den bästa utsikten över staden och festligheterna som pågår tills morgonen gryr.

På nyårsdagen står slottet Charlottenburg på programmet. Det byggdes i slutet av 1600-talet i barock och rokokostil och är ett av de allra pampigaste slotten i Europa. Slottet som var den tyska furstefamiljen Hohenzollerns residens i Berlin rymmer stora konstsamlingar och de preussiska riksregalierna. Middagen serveras i slottets Stora Orangeri, och under aftonen får vi lyssna till en konsert med verk av kända kompositörer som Mozart, Franz Lehar och Johan Strauss. Musiken framförs av en barockorkester vars skickliga musikanter och solister är klädda i tidsenliga dräkter.

Vår guide på resan är Annika Bless. Hon har 30 års erfarenhet som auktoriserad guide i staden, och under en stadsrundtur visar hon oss Berlins sevärdheter och berättar om stadens spännande historia. Under turen stannar vi till vid Museuminsel och kan se den tretusenåriga bysten av den egyptiska drottningen Nefertiti på Neues Museum. Vid torget Alexanderplatz står stadens berömda tv-torn, Fernsehturm, som är Tysklands högsta byggnad, 368 meter högt. I kupolen på drygt 200 meters höjd ligger restaurangen Sphere, där vi hänförs av utsikten under lunchen. Stadsturen avslutas med ett besök på en av stadens traditionella julmarknader.  
 
Vi bor bekvämt på anrika Bristol Berlin*****, som har ett utmärkt läge vid Västberlins största affärsgata, Kurfürstendamm. Frukost serveras på "Belle Etage" och passa på att njuta av hotellets flotta spa med både pool, spa, bastu och gym. 

Typ av resa:
Resans längd:
5 dagar
Antal deltagare:
16–26
Resans Höjdpunkter
 • Berlins alla sevärdheter
 • Nefertiti på Neues Museum
 • Lunch i TV-tornet
 • Nyårsfirande i Reichstag
 • Middag och konsert i Charlottenburg
Kombinera med
 • Tyskland
Resans Höjdpunkter
 • Berlins alla sevärdheter
 • Nefertiti på Neues Museum
 • Lunch i TV-tornet
 • Nyårsfirande i Reichstag
 • Middag och konsert i Charlottenburg
 

Programöversikt

Dag 1, 29 december. Resa till Berlin, lunch på hotellet. Det är en kort flygresa med SAS till den nya flygplatsen Berlin Brandenburg. Planet landar före...

Dag 2, 30 december. Stadsrundtur med lunch i TV-tornet. Efter en god frukost på hotellet hämtas vi av Annika som tar oss med på en stadsrundtur med tonvikt...

Dag 3, 31 december. Nyårsfest på Käfer i Reichstag. Efter en ledig dag hämtar Annika på hotellet vid 18-tiden för att ta oss med till Riksdagshuset,...

Dag 4, 1 januari. Middag och barockkonsert på slottet Charlottenburg. Frukosten serveras till kl. 10.30, så det går bra att sova ut litet extra efter festnatten....

I afton serveras en trerätters nyårsmeny med dryck i den stämningsfullt uppdukade västra flygeln. Efter middagen samlas vi i konsertsalen, där vi har reserverade platser...

Dag 5, 2 januari. Hemresa. Efter en tidig frukost checkar vi ut från hotellet. Transfer till flygplatsen. Det är dags att resa hem.

Dag 1, 29 december. Resa till Berlin, lunch på hotellet.

Det är en kort flygresa med SAS till den nya flygplatsen Berlin Brandenburg. Planet landar före lunch, och vår guide Annika Bless väntar på oss ute i ankomsthallen. Det är en knapp timmes bussresa till vårt hotell, det anrika femstjärniga Hotel Bristol Berlin. Hotellet öppnade år 1952 som Hotel Kempinski Berlin och blev en mötesplats för betydelsefulla politiker, skådespelare och artister som John F. Kennedy, Henry Kissinger, Gorbatjov, Maria Callas, Sophia Loren och Mick Jagger för att nämna några. Bristol ligger vid affärsgatan Kurfürstendamm och är mycket välutrustat med restauranger, barer, inomhuspool, spa och gym. Vi har bokat premiumrum och wifi är gratis i hela hotellet. Vi serveras en trerätters välkomstlunch med dryck i hotellets eleganta och trivsamma restaurang. Resten av dagen är fri för att koppla av, besöka hotellets flotta spa eller utforska Berlin i vinterskrud på egen hand. 

Dag 2, 30 december. Stadsrundtur med lunch i TV-tornet.

Efter en god frukost på hotellet hämtas vi av Annika som tar oss med på en stadsrundtur med tonvikt på sevärdheterna i stadens östra delar. Under ett par timmar berättar hon om staden och visar oss de viktigaste monumenten och sevärdheterna, både ur ett historiskt och nutida perspektiv. Under besöket på Neues Museum på Museuminsel kan man se den berömda egyptiska utställningen med den otroligt vackra tretusenåriga bysten av den egyptiska drottningen Nefertiti som höjdpunkt. Turen fortsätter med ett besök i en av Berlins största sevärdheter, det 368 meter höga Fernsehturm – tv-tornet. Det byggdes av den östtyska regimen i slutet av 1960-talet som en maktsymbol. Läget vid Alexanderplatz gjorde att de östtyskar som tilläts gå upp i tornet kunde se rakt in i det dåvarande Västberlin. I ”silverkulan” på 203,78 meters höjd, finns utsiktsplatsen och en bit högre upp restaurangen ”Sphere”, som sakta roterar ett varv i halvtimmen. Vi serveras en trerätters lunch med måltidsdryck. På väg tillbaka till hotellet stannar vi till vid en av de traditionella julmarknaderna som håller öppet även efter jul. Kvällen är fri att utforska Berlin.

Dag 3, 31 december. Nyårsfest på Käfer i Reichstag.

Efter en ledig dag hämtar Annika på hotellet vid 18-tiden för att ta oss med till Riksdagshuset, Reichstag. På takterrassen ligger restaurang Käfer, där det nya året skall firas in under festliga former. Restaurangen har dekorerats festligt och inbjudande, och utsikten över Berlins östra delar är oslagbar. Välkomstdrink, en sjurätters festmeny med goda tyska viner, underhållning och dans till levande musik ser till att humöret är på topp vid tolvslaget. Då serveras ett glas mousserande vin för att skåla in det nya året. På gatan nedanför oss ligger Brandenburger Tor. Där samlas tiotusentals besökare för att på plats uppleva det jättelika fyrverkeriet som avfyras mot det mörka himlavalvet. Från takterrassen har vi den allra bästa utsiktsplatsen. Vår busstransport till hotellet går klockan ett, men dansen fortsätter in på sena natten och den som vill fortsätta festen stannar kvar. Gott Nytt År!

Dag 4, 1 januari. Middag och barockkonsert på slottet Charlottenburg.

Frukosten serveras till kl. 10.30, så det går bra att sova ut litet extra efter festnatten. Dagen är fri från gemensamt program fram till eftermiddagen, så passa på att utforska den intressanta staden. Vid 17-tiden hämtar Annika för avfärd till den preussiske kungen Fredrik den Stores barockslott, Charlottenburg, som invigdes år 1699. Några år senare uppfördes slottets stora Orangeri, där slottsträdgårdarnas mer än 500 citrusträd skulle övervintra. Sedermera blev Orangeriets vackra salar skådeplats för det preussiska hovets överdådiga fester.

I afton serveras en trerätters nyårsmeny med dryck i den stämningsfullt uppdukade västra flygeln. Efter middagen samlas vi i konsertsalen, där vi har reserverade platser långt fram. Den barockinspirerade miljön förhöjs av att musikanterna och solisterna i Berliner Residenzorchester är klädda i tidsenliga dräkter från barocken. Under aftonens nyårskonsert framförs stycken av Vivaldi, Mozart, Franz Lehar och Johan Strauss, vars An der blauen schönen Donau är konsertens final.

Dag 5, 2 januari. Hemresa.

Efter en tidig frukost checkar vi ut från hotellet. Transfer till flygplatsen. Det är dags att resa hem.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1, 29 december. Resa till Berlin, lunch på hotellet. Det är en kort flygresa med SAS till den nya flygplatsen Berlin Brandenburg. Planet landar före lunch, och vår guide Annika Bless väntar på oss ute i ankomsthallen. Det är en knapp timmes bussresa till vårt hotell, det anrika femstjärniga Hotel Bristol Berlin. Hotellet öppnade år 1952 som Hotel Kempinski Berlin och blev en mötesplats för betydelsefulla politiker, skådespelare och artister som John F. Kennedy, Henry Kissinger, Gorbatjov, Maria Callas, Sophia Loren och Mick Jagger för att nämna några. Bristol ligger vid affärsgatan Kurfürstendamm och är mycket välutrustat med restauranger, barer, inomhuspool, spa och gym. Vi har bokat premiumrum och wifi är gratis i hela hotellet. Vi serveras en trerätters välkomstlunch med dryck i hotellets eleganta och trivsamma restaurang. Resten av dagen är fri för att koppla av, besöka hotellets flotta spa eller utforska Berlin i vinterskrud på egen hand. [L]

Dag 2, 30 december. Stadsrundtur med lunch i TV-tornet. Efter en god frukost på hotellet hämtas vi av Annika som tar oss med på en stadsrundtur med tonvikt på sevärdheterna i stadens östra delar. Under ett par timmar berättar hon om staden och visar oss de viktigaste monumenten och sevärdheterna, både ur ett historiskt och nutida perspektiv. Under besöket på Neues Museum på Museuminsel kan man se den berömda egyptiska utställningen med den otroligt vackra tretusenåriga bysten av den egyptiska drottningen Nefertiti som höjdpunkt. Turen fortsätter med ett besök i en av Berlins största sevärdheter, det 368 meter höga Fernsehturm – tv-tornet. Det byggdes av den östtyska regimen i slutet av 1960-talet som en maktsymbol. Läget vid Alexanderplatz gjorde att de östtyskar som tilläts gå upp i tornet kunde se rakt in i det dåvarande Västberlin. I ”silverkulan” på 203,78 meters höjd, finns utsiktsplatsen och en bit högre upp restaurangen ”Sphere”, som sakta roterar ett varv i halvtimmen. Vi serveras en trerätters lunch med måltidsdryck. På väg tillbaka till hotellet stannar vi till vid en av de traditionella julmarknaderna som håller öppet även efter jul. Kvällen är fri att utforska Berlin. [F-L]

Dag 3, 31 december. Nyårsfest på Käfer i Reichstag. Efter en ledig dag hämtar Annika på hotellet vid 18-tiden för att ta oss med till Riksdagshuset, Reichstag. På takterrassen ligger restaurang Käfer, där det nya året skall firas in under festliga former. Restaurangen har dekorerats festligt och inbjudande, och utsikten över Berlins östra delar är oslagbar. Välkomstdrink, en sjurätters festmeny med goda tyska viner, underhållning och dans till levande musik ser till att humöret är på topp vid tolvslaget. Då serveras ett glas mousserande vin för att skåla in det nya året. På gatan nedanför oss ligger Brandenburger Tor. Där samlas tiotusentals besökare för att på plats uppleva det jättelika fyrverkeriet som avfyras mot det mörka himlavalvet. Från takterrassen har vi den allra bästa utsiktsplatsen. Vår busstransport till hotellet går klockan ett, men dansen fortsätter in på sena natten och den som vill fortsätta festen stannar kvar. Gott Nytt År! [F-M]

Dag 4, 1 januari. Middag och barockkonsert på slottet Charlottenburg. Frukosten serveras till kl. 10.30, så det går bra att sova ut litet extra efter festnatten. Dagen är fri från gemensamt program fram till eftermiddagen, så passa på att utforska den intressanta staden. Vid 17-tiden hämtar Annika för avfärd till den preussiske kungen Fredrik den Stores barockslott, Charlottenburg, som invigdes år 1699. Några år senare uppfördes slottets stora Orangeri, där slottsträdgårdarnas mer än 500 citrusträd skulle övervintra. Sedermera blev Orangeriets vackra salar skådeplats för det preussiska hovets överdådiga fester.

I afton serveras en trerätters nyårsmeny med dryck i den stämningsfullt uppdukade västra flygeln. Efter middagen samlas vi i konsertsalen, där vi har reserverade platser långt fram. Den barockinspirerade miljön förhöjs av att musikanterna och solisterna i Berliner Residenzorchester är klädda i tidsenliga dräkter från barocken. Under aftonens nyårskonsert framförs stycken av Vivaldi, Mozart, Franz Lehar och Johan Strauss, vars An der blauen schönen Donau är konsertens final. [F-M]

Dag 5, 2 januari. Hemresa. Efter en tidig frukost checkar vi ut från hotellet. Transfer till flygplatsen. Det är dags att resa hem. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 5 dagar, inklusive resdagarna
Antal deltagare (min/max): 16/30 personer
Avresa: 29 december 2023
Hemresa: 2 januari 2024
Resans pris: 27.950 kr per person i delat dubbelrum

Allt detta ingår i priset
* Flygresa med SAS från Stockholm/Arlanda – Berlin. Avresa från andra orter på förfrågan.
* Transport flygplats-hotell-flygplats.
* Fyra nätter i premium dubbelrum på Hotel Bristol Berlin*****. Välkomstlunch med måltidsdryck.
* Auktoriserad svensktalande guide, Annika Bless, som visar Berlins sevärdheter.
* Transporter enligt dagsprogrammet i modern luftkonditionerad buss.
* Stadsrundtur med inträde på Neues Museum och lunch på restaurang Sphere i Fernsehturm, TV-tornet.
* Nyårsfirande med 7-rätters galameny med drycker på Käfer i Reichstag. Busstransport till festen t/r.
* På nyårsdagen Sekt reception med mousserande vin och tilltugg. Trerätters middag och barock konsert på slottet Charlottenburg.
* Fyra frukostar, 2 luncher och 2 middagar.

Tillkommer
Enkelrumstillägg 5000 kr
Vissa måltidsdrycker
Dricks

Pass & visum
Tyskland ingår i Schengensamarbetet. Svenska medborgare måste kunna uppvisa giltig legitimation vid in- och utresa. För andra medborgare gäller andra regler, kontakta Tysklands ambassad för information.

Klimat
I Berlin råder inlandsklimat. Varma och torra somrar, vintrar som kan vara både fuktiga och bistert kalla med snö.

Klädsel
Medtag kläder med tanke på årstiden, lämpade för utomhusbruk och promenader. Elegant klädsel på nyårsafton och på slottet Charlottenburg på nyårsdagen. Tag med bekväma och oömma skor för stadspromenaderna.

Kombinationer

Tyskland

Tyskland är Europas åttonde största land. Det sträcker sig från Nordsjön och Östersjön i norr till Alperna i söder. Tysklands moderna historia präglas av andra världskriget som medförde att landet efter krigsslutet 1945 delades upp i Västtyskland (BRD) och Östtyskland. Den 3 oktober 1990 återförenades landet genom att DDR delades upp i delstater som uppgick i Västtyskland, tillsammans under namnet Tyskland. Tyskland är med sina 83 miljoner invånare det näst folkrikaste landet i Europa efter Ryssland.

Prisblad

Nyårsresa till Berlin - med SvD accent 2017-23

Samtliga priser visas i SEK
Pris per person från Stockholm. Avresa från andra flygplatser på förfrågan.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
29/12 4 27950 32950

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
BERLIN
Bristol Berlin
4

I priset ingår flygplatsskatter, passageraravgifter och bränsletillägg med 1400 kr/person. Reservation för ändringar som kan medföra ett pristillägg.
Anmälningsavgiften är 7500 kr per person.

F = Frukost L= Lunch M = Middag

En livsnjutarresa till Berlin, staden som är ständigt aktuell och alltid i händelsernas centrum. Nyårsfirandet på Käfer i Riksdagshuset, middag och barockkonsert i slottet Charlottenburg, stadsrundtur med lunch uppe i TV-tornet är resans höjdpunkter.
Biljetter till evenemangen ingår med ett värde av 7500 kr per person. Det beloppet återbetalas ej vid en eventuell avbeställning. Se därför över ert reseskydd.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avresedatum

Avresor 2023
* Få platser kvar ** En plats kvar
Boka din resa
Pris från
27 950 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 4nätter i dubbelrum på Hotel Bristol Berlin*****
 • 4 frukostar, 2 luncher och 2 middagar
 • Annika Bless som svensktalande Jamboguide
 • Stadsrundtur med besök på Museuminsel och lunchi TV-tornet
 • Stort nyårsfirande på Käfer Dachgarten i Reichstag
 • Middag och konsert med Berliner Residenz på slottet Charlottenburg
Kultur
Musik
Livsnjutarresa

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Berlins alla sevärdheter
 • Nefertiti på Neues Museum
 • Lunch i TV-tornet
 • Nyårsfirande i Reichstag
 • Middag och konsert i Charlottenburg