Jambo ToursKenyaMäktiga Masai Mara

Mäktiga Masai Mara

Ta flyget till vildmarken och ditt eget safariäventyr. 

Masai Mara ligger på gränsen till Tanzania och tillhör samma ekosystem som Serengeti nationalpark. Hjordar av elefanter, bufflar, sebror, gnuer och olika antiloparter drar fram över de vidsträckta savannerna. Lejon, leoparder, geparder och hyenor lurar och jagar i spåren. Vistelsen här blir en fantastisk upplevelse att minns resten av livet, tack vare den goda tillgången på djur och närheten till dem.

Masai Mara erbjuder oförglömliga natur- och djurupplevelser. Här finns ett flertal riktigt bra lodger och tältlodger att välja mellan. Alla är noga utvalda och av olika karaktär. Safarier sker med lodgens safarijeepar och kunniga engelsktalande guider tillsammans med andra gäster.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
5 dagar
Antal deltagare:
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga, lokala guider
 • Valmöjligheten av flera lodger
 • Safariflyg över vildmarken
 • Kombinera med sol & bad
Kombinera med
 • Mombasakusten
 • Zanzibar
 • Bergsgorillorna i Rwanda
 • Madagaskar - Landet annorlunda
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga, lokala guider
 • Valmöjligheten av flera lodger
 • Safariflyg över vildmarken
 • Kombinera med sol & bad

Programöversikt

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi möts ni och får transfer till Wilsonflygplatsen. Efter 45-minuters flygning landar ni i...

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla...

Dag 5. Återresa. Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi för vidare resa.

Med reservation för ändringar i programmet.

Dag 1. Avresa

mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara.

Vid ankomst till Nairobi möts ni och får transfer till Wilsonflygplatsen. Efter 45-minuters flygning landar ni i Masai Mara och blir skjutsade till vald lodge. Under eftermiddagen väntar en safaritur som alla sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. 

Dag 3–4. Safari i Masai Mara.

Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla dagar i Masai Mara ingår safari på både för- och eftermiddag. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.

Dag 5. Återresa.

Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi för vidare resa. 

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi möts ni och får transfer till Wilsonflygplatsen. Efter 45-minuters flygning landar ni i Masai Mara och blir skjutsade till vald lodge. Under eftermiddagen väntar en safaritur som alla sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. [Mat på flyget-L-M]

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla dagar i Masai Mara ingår safari på både för- och eftermiddag. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse. [F-L-M]

Dag 5. Återresa. Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi för vidare resa. [F]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Mara Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Lodgen består av 50 traditionella runda ”massajhyddor” med två separata rum i vardera samt 12 större sviter. I anslutning till restaurangen och receptionen ligger en trevlig swimmingpool att slappna av i mellan safariturerna. Lodgen erbjuder bland annat möjlighet till barnpassning, fågelskådning, ”walking safari”, ballongsafari och bröllopsceremoni. I området finns bestånd av bland annat lejon, leoparder, geparder, noshörningar och elefanter samt mindre gräsätare som antiloper, kudus m.m. Safarier med fyrhjulsdriven öppen jeep.

Rum

Alla rum har egen dusch/toalett, sängar med myggnät och egen veranda.

Läge

På sluttningarna till Oloongams-kullarna ligger den första lodgen som byggdes i Masai Mara. Läget är således utmärkt och väl inväxt i naturen, bra underhållet och upprustat genom åren.

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Little Governors' Camp

star5
Beskrivning

17 eleganta tält med canvasväggar och separat badrum. Samtliga tält ligger utspridda i området runt ett vattenhål där det ofta syns flodhästar, bufflar och andra törstiga djur. På andra sidan vattenhålet är det öppen savann. Djuren kommer ofta in på området då det inte finns något stängsel. Vakter går runt området. En liten souveniraffär finns, samt en restaurang och bar. För att komma fram och tillbaka till lodgen behöver man gå ner och uppför ett antal trappsteg och korsa Marafloden i en liten båt.

Rum

Tälten är mycket trevliga och hemtrevligt inredda. Badrummen är rymliga. Framför alla tält finns en veranda med bord och stolar. Hårtork finns att låna men det finns oftast bara en så vi rekommenderar att man tar med sig.

Läge

Beläget inne i Masai Mara nationalpark invid Marafloden, av många ansett vara den bästa platsen för djurskådning. Om man vill flyga luftballong är flygfältet beläget strax bakom lodgen.

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Mara Serena Lodge

star5
Beskrivning

Lodgen är byggd så den smälter in i sin omgivning. Här finns 74 rum samt många faciliteter såsom swimmingpool med utsikt över savannen, wifi och tv i gemensamhetsutrymmen. Safariturer sker med fyrhjulsdrivna, öppna landrovers med kunniga lokala guider.

Rum

Alla rum har vidsträckt utsikt över savannen och har takfläkt, tillgång till wifi (ingår ej), hårtork och telefon.

Läge

Vackert belägen på en höjd i hjärtat av "Mara Triangle". Vidsträckt utsikt över savannen. Två kilometer från landningsbanan.

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Basecamp Masai Mara

star5
Beskrivning

En trevlig, liten, ekovänlig safaricamp. Alla safariturer sker i öppen safarijeep med kunniga engelsktalande guider. Basecamp tillämpar WWF:s internationella principer för ansvarstagande turism. Personalen kommer från närområdet. Vattnet i duscharna är soluppvärmt, toaletterna är ekovänliga och läslamporna drivs av solpaneler. Bascamp driver en lokal fond där enskilda personer och organisationer i Masai Mara kan söka ekonomiskt stöd. De lokala markägarna ersätts varje månad i relation till antalet gäster som besöker campen.

Rum

De 12 klassiska kanvastälten har svala grästak, eget dusch/badrum samt fin utsikt över floden och savannen från den privata terrassen. Massajer vakar över tälten dygnet runt.

Läge

Basecamp ligger vackert vid Talekfloden som skiljer campen från Masai Mara. Campen har blivit en del av den omgivande savannen med behagligt skuggande fikonträd och akacior. Det verkliga safariäventyret börjar bara några steg från tältet.

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Mara Intrepids Club

star5
Beskrivning

På campen finns en liten pool, bar vid floden och restaurang med bra mat. Vid Intrepids finns en hängbro över floden. Det gör det lätt för safarifordonen att snabbt och utan långa omvägar ta sig till den sida där djuren för tillfället befinner sig. Safarier sker i öppna jeepar.

Rum

Här bor du i fint inredda klassiska kanvastält med myggnät över sängen, några med utsikt över floden, andra över den omgivande savannen, en del ligger väl inbäddade i grönskan. Särskilda familjetält finns, bestående av två sovdelar och ett litet gemensamhetsutrymme.

Läge

Ligger vackert vid Talekfloden i centrala Masai Mara, nära flygfältet med bekväm ankomsttransfer (2 minuter).

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Kichwa Tembo

star5
Beskrivning

Stora gemensamhetsutrymmen, restaurang, bar och nybyggd swimmingpool ger en bekväm tillvaro under er vistelse i Masai Mara. Safarier sker i öppna Landrovers. En stor fördel är att campen ligger i ett eget område i ytterkanten av Masai Mara vilket gör att nattsafaris går bra att åka på.

Rum

Campen består av 40 tält med privat badrum/dusch. Barn från fem år är tillåtna på safarier.

Läge

Beläget i västra hörnet av Masai Mara med vacker utsikt över slätten. I tillägg till att året runt bjuda på god tillgång på djur ligger Kichwa Tembo också i den färdväg som den spektakulära migrationen följer då hundratusentals gnuer, sebror och antiloper förflyttar sig från Serengeti in i Masai Mara för att senare på året återvända in i Tanzania.

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Mara Explorer

star5
Beskrivning

En lyxig tältcamp intill den slingrande Talekfloden med mycket goda förutsättningar till upplevelser av de vilda djuren och ett rikt fågelliv. Förutom den massiva migrationen av gnuer under juli till september, ser man från tältverandan också floden och dess invånare. Alla game drives sker med öppna fordon som ger den bästa utsikten och erbjuder stora naturupplevelser under ledning av kunniga och certifierade naturguider.

Rum

Alla tio tält har ostörd utsikt över floden, vackert dekorerade dubbelsängar och strax intill finns Masai Maras häftigaste badkar under bar himmel.

Läge

På ett skogsbevuxet område invid Talekfloden i själva hjärtat av Masai Mara ligger Mara Explorer. Närheten till landningsbanan innebär att du kan checka in på campen inom en timme efter det att du lämnat Nairobi.

Fakta

Typ av resa: Jambo SafariResans längd: 5 dagarAvresor: DagligenGuidning: Ja, engelsktalande safariguide
Detta ingår i priset:
• 3 lodgenätter på vald lodge. Indikationspris avser Mara Sopa Lodge.
• 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Nairobi-Masai Mara t/r
• Safarier sker i fyrhjulsdriven jeep
• Alla nationalparksavgifter
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter f.n 3700 kr
I priset ingår ej:
• Dricks, ca 15 USD per resenär och dag.
• Drycker
• Visum, f.n. 50 USD
Bagage 15 kg på grund av safariflygningarna. Packa i mjuka väskor.

Pass/visum Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Kenya för medborgare i de nordiska länderna. Det kan sökas som ett elektroniskt visum på www.ecitizen.go.ke. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring två arbetsdagar innan visumet utfärdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. Visum kan också sökas på ambassaden i Stockholm eller vid ankomst. För övriga nationaliteter eller frågor se Kenyas ambassads hemsida http://kenyaembassystockholm.com eller ring 08-21 83 00.Utrustning/klädsel Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa.Fotografering Under en safari får ni se de vilda djuren i sin rätta miljö. Det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.Klimat Kenya har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Kenyas inland är ett höglandsområde (Nairobi 1 660 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25-35ºCKombinationer/förlängningar Lägg till en badvecka på härliga Zanzibar, Mombasa, Seychellerna eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Mombasakusten

Mombasa är mest känt för sol och bad. Långa, vita sandstränder kantade av kokospalmer och ett turkosfärgat hav gör Mombasa till ett drömresmål för sol- och badresenären. Samtidigt är det Kenyas näst största stad och landets viktigaste hamnstad.

Zanzibar

Jambo Tours resor till Zanzibar ger dig möjligheten att uppleva långa, vita, finkorniga sandstränder med Indiska oceanens varma hav på gångavstånd från rummet. Sköna dagar vid poolen, lugna middagar under den afrikanska stjärnhimlen, intressant stadsliv i Stenstaden och saltstänkta båtutflykter. Allt detta finns på den vackra ön Zanzibar. Zanzibar passar utmärkt att kombinera med samtliga våra resor till Östafrika.

Bergsgorillorna i Rwanda

För att nå nationalparkerna vid Ugandas gräns bär det av längs slingrande vägar genom Rwandas otroligt gröna och kuperade landskap. Få naturupplevelser är så starka som att på nära håll få se de mytomspunna bergsgorillorna. Bara vandringen genom den täta djungeln uppför Virungabergen för att hitta gorillaflocken är en upplevelse i sig.

Madagaskar - Landet annorlunda

Madagaskar bjuder på mycket som är spännande och annorlunda. Stifta bekantskap med ett land som ännu inte sett storskalig turism. Se storslagen natur med böljande kullar, risterrasser, orkidéer och vidsträckta slätter. Möt lemurer och kameleonter och lär känna en annorlunda kultur med intressanta människor.

Prisblad

Mäktiga Masai Mara 2017-19

Samtliga priser visas i SEK
Safari i Masai Mara med boende på Sopa Lodge. Indikationspris per person från Stockholm och Göteborg.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/7-19/8 3 28750 31150 19850
20/8-31/10 3 27650 30050 18990
1/11-15/12 3 26790 28950 18490

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
MASAI MARA
Mara Sopa Lodge
3

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med totalt 3700kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum behövs för resa till Kenya för medborgare i de nordiska länderna. Barn under 16 år behöver dock bara giltigt pass, och inget visum.

Bagage Max 15 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Pris i enkelrum gäller när två personer reser. Pris för en resenär på förfrågan.

Rummen består av två queen size-sängar. Upp till två vuxna och två barn kan dela rum i befintliga sängar.

Påsktillägg 320:-/person/natt tillkommer.
Jultillägg 370:-/person/natt tillkommer 24,25,26,31/12 samt 1/1

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Vuxenpris från
26 790 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 3 lodgenätter på vald lodge. Indikationspris avser Mara Sopa Lodge.
 • 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • 2 inrikes safariflygningar
 • Safarier sker i fyrhjulsdriven jeep
 • Alla nationalparksavgifter
 • Engelsktalande safariguide Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter f.n 3700 kr
NaturDjurKultur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga, lokala guider
 • Valmöjligheten av flera lodger
 • Safariflyg över vildmarken
 • Kombinera med sol & bad
Genomsnittliga temperaturer
Nairobi
  L°   V°   S   R
24   -   9   5
26   -   9   5
26   -   8 11
24   -   7 16
23   -   6 14
22   -   6   4
21   -   5   2
22   -   5   5
24   -   7   4
25   -   7   7
23   -   7 16
23   -   8   6
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Mombasa
  L°   V°   S   R
30 27   9   4
31 28   9   2
31 28   9   5
30 28   8 10
28 27   6 14
27 25   8   9
26 25   7 11
27 27   8 11
27 27   9   9
28 27   9 12
29 27   9 10
30 27   9   6