Morning relaxing atmosphere at a public beach at the Red SEa, MI
Jambo ToursKenyaMäktiga Masai Mara med Naivashasjön

Mäktiga Masai Mara med Naivashasjön

Ta flyget till vildmarken och ditt eget safariäventyr. 

Masai Mara ligger på gränsen till Tanzania och tillhör samma ekosystem som Serengeti nationalpark. Hjordar av elefanter, bufflar, sebror, gnuer och olika antiloparter drar fram över de vidsträckta savannerna. Lejon, leoparder, geparder och hyenor lurar och jagar i spåren. Vistelsen här blir en fantastisk upplevelse att minns resten av livet, tack vare den goda tillgången på djur och närheten till dem.

Färden går från Nairobi till Naivashasjön med bil. På vägen skymtar vardagslivet i byarna som passeras och en fantastisk vy över Riftdalen. Sjön är en insjö belägen i grevskapet Nakuru och hem för ett stort antal fåglar, flodhästar och andra djur. Efter en natt på den trevliga lodgen går resan vidare med safariflyg till nationalparken Masai Mara. Här väntar dagar fyllda av safari i ett av de bästa vildmarksområden alldeles intill Marafloden. Under migrationen, som normalt inträffar mellan juni-september, kan man ha turen att sitta på bästa parkett för att se de stora djurmassorna av gnuer som passerar.
Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
6 dagar
Antal deltagare:
2–
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga safariguider
 • Det speciella landskapet
 • Safariflyg över vildmarken
 • Naivashasjöns fågelliv
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga safariguider
 • Det speciella landskapet
 • Safariflyg över vildmarken
 • Naivashasjöns fågelliv
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Naivashasjön. Vid ankomst väntar en engelsktalande guide och chaufför för vidare färd till Naivashasjön. Loldia house är ett gammalt privatägt...

Dag 3. Med safariflyg till Masai Mara. Idag börjar safariäventyret. Flyget från det närbelägna flygfältet tar cirka 30 minuter. Vid ankomst sker transport...

Dag 4-5. Safari i Masai Mara. Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla dagar...

Dag 6. Återresa. Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi för vidare resa hem.

Med reservation för ändringar i programmet.

Dag 1.

Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Naivashasjön.

Vid ankomst väntar en engelsktalande guide och chaufför för vidare färd till Naivashasjön. Loldia house är ett gammalt privatägt hus som ligger på privat mark. Här väntar personlig service och charmigt boende i en blomstrande trädgård precis intill sjön. Följ med på en båttur för att se havsörnarna fånga fisk, en guidad promenad i området eller en nattsafari för att spana efter djur som är som mest aktiva när solen har gått ner. Kvällarna kan vara kyliga och passar bra att spendera framför brasan i vardagsrummet en stund innan middag. Cirka 2 timmar.

Dag 3. Med safariflyg till Masai Mara.

Idag börjar safariäventyret. Flyget från det närbelägna flygfältet tar cirka 30 minuter. Vid ankomst sker transport till Governors Camp. Lodgen ligger i det som anses vara det bästa området för djurskådning och alldeles intill den berömda Marafloden. Safaritälten ligger antingen intill floden alternativt med utsikt över savannen. Under eftermiddagen väntar en safaritur som sker med en kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen.

Dag 4-5. Safari i Masai Mara.

Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla dagar i Masai Mara ingår safari på både för- och eftermiddag. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse. Vi rekommenderar att flyga luftballong någon av morgnarna. Turen sker i gryningen och avslutas med frukost i det fria. Det är en alldeles särskild känsla att uppleva Masai Mara högt ovan mark i gryningsljuset. Pris cirka 4500 kr/person. Möjlighet finns att göra ett besök i en närliggande skola som sponsras av lodgen. Det anordnas också både middagar och frukostar ute i vildmarken om man önskar boka till detta.

Dag 6. Återresa.

Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi för vidare resa hem.

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen. [måltider på flyget]

Dag 2. Naivashasjön. Vid ankomst väntar en engelsktalande guide och chaufför för vidare färd till Naivashasjön. Loldia house är ett gammalt privatägt hus som ligger på privat mark. Här väntar personlig service och charmigt boende i en blomstrande trädgård precis intill sjön. Följ med på en båttur för att se havsörnarna fånga fisk, en guidad promenad i området eller en nattsafari för att spana efter djur som är som mest aktiva när solen har gått ner. Kvällarna kan vara kyliga och passar bra att spendera framför brasan i vardagsrummet en stund innan middag. Cirka 2 timmar. [L-M]

Dag 3. Med safariflyg till Masai Mara. Idag börjar safariäventyret. Flyget från det närbelägna flygfältet tar cirka 30 minuter. Vid ankomst sker transport till Governors Camp. Lodgen ligger i det som anses vara det bästa området för djurskådning och alldeles intill den berömda Marafloden. Safaritälten ligger antingen intill floden alternativt med utsikt över savannen. Under eftermiddagen väntar en safaritur som sker med en kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. [F-L-M]

Dag 4-5. Safari i Masai Mara. Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla dagar i Masai Mara ingår safari på både för- och eftermiddag. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse. Vi rekommenderar att flyga luftballong någon av morgnarna. Turen sker i gryningen och avslutas med frukost i det fria. Det är en alldeles särskild känsla att uppleva Masai Mara högt ovan mark i gryningsljuset. Pris cirka 4500 kr/person. Möjlighet finns att göra ett besök i en närliggande skola som sponsras av lodgen. Det anordnas också både middagar och frukostar ute i vildmarken om man önskar boka till detta. [F-L-M]

Dag 6. Återresa. Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi för vidare resa hem. [F, Måltider på flyget]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 1
Ort: Lake Naivasha

Loldia House

star5
Beskrivning

Vacker huvudbyggnad i sten med en inbjudande veranda och stor blomstrande trädgård. Restaurangen serverar utmärkt mat som man äter i en charmig, intim miljö antingen i trädgården eller i matsalen. Här finns en värmande öppen spis för kyliga kvällar och en nybyggd pool för varma dagar.

Rum

De individuellt inredda rummen ligger belägna antingen i huvudbyggnaden eller i gäststugor i trädgården. Rummen är rymliga och personliga. Kalla kvällar väntar en vattenflaska i sängen vid läggdags.

Läge

Loldia House är en familjeägd lodge som ligger vackert intill Naivasha sjön på gammal privatägd mark. Tvärs över sjön skymtar den slocknande vulkanen Longonot.

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Governors Camp

star5
Beskrivning

Familjevänlig tältcamp. Vissa tält ligger direkt vid Marafloden, och de andra ligger med utsikt över savannen. Trevlig veranda och lounge vid floden. Måltiderna serveras antingen utomhus eller inne i det öppna restaurangtältet. Vissa kvällar anordnas så kallade bush dinners, då det dukas upp mitt ute i vildmarken. Möjlighet finns också att äta frukost i det fria. Wifi finns. Governors Camp är med och sponsrar en skola i närheten dit det ordnas kostnadsfria besök.

Rum

37 tält, varav 6 stycken familjetält. Rymlig dusch och wc del med varmt vatten. El finns i varje tält. Hårtork kan lånas i receptionen, obs begränsat antal.

Läge

Governors Camp ligger inne i nationalparken Masai Mara precis intill Marafloden. Området anses vara ett av de bästa för djurskådningar och under migrationen har man möjlighet att sitta på första parkett.

Fakta

Resans längd: 6 dagar
Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:
• 1 natt vid Naivashasjön, Loldia House
• 3 lodgenätter på Governors Camp
• 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Naivashasjön-Masai Mara -Nairobi
• Safarier sker i fyrhjulsdriven jeep
• Alla nationalparksavgifter
• Engelsktalande safariguide
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter f.n 3700 kr

I priset ingår ej:
• Dricks, ca 15 USD per resenär och dag.
• Drycker
• Visum, f.n. 50 USD

Bagage: 15 kg på grund av safariflygningarna. Packa i mjuka väskor.

Pass/visum: Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Kenya för medborgare i de nordiska länderna, dock ej för barn under 16 år. Det söks som ett elektroniskt visum på www.ecitizen.go.ke. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring två arbetsdagar innan visumet utfärdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. För övriga nationaliteter eller frågor se Kenyas ambassads hemsida http://kenyaembassystockholm.com eller ring 08-21 83 00.

Utrustning/klädsel: Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa.

Fotografering: Under en safari får ni se de vilda djuren i sin rätta miljö. Det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat: Kenya har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Kenyas inland är ett höglandsområde (Nairobi 1 660 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC

Kombinationer/förlängningar:
Lägg till en badvecka på härliga Zanzibar, Mombasa, Seychellerna eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Prisblad

Mäktiga Masai Mara med Naivashasjön 2019-22

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från skandinavien.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
NAIVASHASJÖN
Loldia House
1
MASAI MARA
Governors Camp
3

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med totalt 3900kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum behövs för resa till Kenya för medborgare i de nordiska länderna. Barn under 16 år behöver dock bara giltigt pass, och inget visum.

Bagage Max 15 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Pris i enkelrum gäller när två personer reser tillsammans. Pris för en resenär på förfrågan. Enkelrumstillägg endast i högsäsong.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 1 natt vid Naivashasjön, Loldia House
 • 3 lodgenätter på Governors Camp
 • 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg Naivashasjön-Masai Mara -Nairobi
 • Safarier sker i fyrhjulsdriven jeep
 • Alla nationalparksavgifter
 • Engelsktalande safariguide
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter f.n 3700 kr
Djur & Natur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga safariguider
 • Det speciella landskapet
 • Safariflyg över vildmarken
 • Naivashasjöns fågelliv
Genomsnittliga temperaturer
Nairobi
  L°   V°   S   R
24   -   9   5
26   -   9   5
26   -   8 11
24   -   7 16
23   -   6 14
22   -   6   4
21   -   5   2
22   -   5   5
24   -   7   4
25   -   7   7
23   -   7 16
23   -   8   6
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Mombasa
  L°   V°   S   R
30 27   9   4
31 28   9   2
31 28   9   5
30 28   8 10
28 27   6 14
27 25   8   9
26 25   7 11
27 27   8 11
27 27   9   9
28 27   9 12
29 27   9 10
30 27   9   6