Jambo ToursMadagaskarMadagaskars lemurer & vita stränder

Madagaskars lemurer & vita stränder

Storstad, nationalpark och barfotalyx vid Indiska oceanen. 

På denna resa upplevs vitt skilda delar av landet Madagaskar, huvudstaden Antananarivo med sina cirka två miljoner invånare, nationalparker och naturområden där 14 olika lemurarter lever, kritvita stränder på en obebodd paradisö och kristallklart hav med behaglig badtemperatur året runt.

Resan inleds med en övernattning i huvudstaden för att sedan fortsätta österut mot Andasibe. Under turen, som är på tre dagar, får ni se vad landet har att erbjuda i form av natur, djur och kultur. Eftersom ni reser i egen bil med engelsktalande privatchaufför finns möjlighet att stanna längs vägen för att besöka till exempel en by eller marknad. Efter att, förhoppningsvis, sett en mängd lemurer går resan tillbaka till Antananarivo och fortsätter sedan till den privata paradisön Tsarabanjina. Här avnjuts dagarna vid vita sandstränder, med bad i Indiska oceanen, på villans egna veranda med utsikt över havet eller med någon av aktiviteterna som erbjuds.

Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
16 dagar
Antal deltagare:
2–
Resans Höjdpunkter
 • Resa genom landsbygden
 • Världens största lemurart
 • Obefolkad paradisö
 • Barfotalyx på Tsarabanjina
 • Snorkling och dykning i kristallklart hav
Kombinera med
 • Mauritius
Resans Höjdpunkter
 • Resa genom landsbygden
 • Världens största lemurart
 • Obefolkad paradisö
 • Barfotalyx på Tsarabanjina
 • Snorkling och dykning i kristallklart hav
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa till Antananarivo. Avresa från Skandinavien till Antananarivo.

Dag 2. Ankomst Madagaskar. Transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för vila och återanpassning.

Dag 3. Lemurspaning i skymningen. Dagen inleds med en stadsrundtur i Madagaskars huvudstad innan det är dags för avresa mot Andasibe. Färden går österut...

Dag 4. Världens största lemurart. Morgonbesök i Andasibe-Mantadia nationalpark. Här lever den största lemurarten, Indri Indri, som kan bli ca 1 meter...

Dag 5. Antananarivo. Efter lunch går resan tillbaka till Antananarivo för övernattning. ca 140 km, 3 tim.

Dag 6. Nosy Be, nordvästra Madagaskar. Flyg till Nosy Be för vidare transfer med bil till ett litet hotell, vackert beläget vid havet.

Dag 7. Mot paradisön Tsarabanjina. Hämtning med båt vid hotellet för transport till den vackra ön Tsarabanjina. Den privata ön är grön och frodig...

Dag 8–13. Sol och bad. Njut av lata dagar med sol och bad. Hotellet erbjuder också en hel del aktiviteter som katamaransegling, kajakpaddling, dykning...

Dag 14. Åter till huvudstaden. Idag är det dags att flyga tillbaka till Antananarivo. Transfer till hotellet för en sista natt.

Dag 15. Transfer till flygplatsen och vidare med flyg till Skandinavien.

Dag 16. Hemkomst. Hemkomst efter flygbyte på vägen.

Dag 1. Avresa till Antananarivo.

Avresa från Skandinavien  till Antananarivo.

Dag 2. Ankomst Madagaskar.

Transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för vila och återanpassning.

Dag 3. Lemurspaning i skymningen.

Dagen inleds med en stadsrundtur i Madagaskars huvudstad innan det är dags för avresa mot Andasibe. Färden går österut genom ett grönskande landskap med rik vegetation och hög luftfuktighet. Längs vägen finns möjlighet att stanna i någon av byarna, meddela i sådana fall chauffören. I skymningen ger vi oss ut på vandring i området för att se och höra nattaktiva lemurer och andra djur. ca 140 km, 3 tim.

Dag 4. Världens största lemurart.

Morgonbesök i Andasibe-Mantadia nationalpark. Här lever den största lemurarten, Indri Indri, som kan bli ca 1 meter hög. Indrins läte är mycket speciellt och kan höras på långt avstånd, främst hörs ropen på morgon och sen eftermiddag. I området finns också Madagaskars största kameleontart, ytterligare 13 lemurarter, en uppsjö fågelarter, samt över 100 orkidéarter som blommar mellan september och januari. Under eftermiddagen utforskas regnskogen runt lodgen i spaning efter fler lemurer.

Dag 5. Antananarivo.

Efter lunch går resan tillbaka till Antananarivo för övernattning. ca 140 km, 3 tim.

Dag 6. Nosy Be, nordvästra Madagaskar.

Flyg till Nosy Be för vidare transfer med bil till ett litet hotell, vackert beläget vid havet.

Dag 7. Mot paradisön Tsarabanjina.

Hämtning med båt vid hotellet för transport till den vackra ön Tsarabanjina. Den privata ön är grön och frodig och kantas av kritvita sandstränder. Havet är kristallklart och inbjuder till snorkling vid det närbelägna revet som nås direkt från stranden.

Dag 8–13. Sol och bad.

Njut av lata dagar med sol och bad. Hotellet erbjuder också en hel del aktiviteter som katamaransegling, kajakpaddling, dykning och snorkling.

Dag 14. Åter till huvudstaden.

Idag är det dags att flyga tillbaka till Antananarivo. Transfer till hotellet för en sista natt. 

Dag 15.

Transfer till flygplatsen och vidare med flyg till Skandinavien.

Dag 16. Hemkomst.

Hemkomst efter flygbyte på vägen.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa till Antananarivo. Avresa från Skandinavien  till Antananarivo. [Måltider på flyget]

Dag 2. Ankomst Madagaskar. Transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för vila och återanpassning. [M]

Dag 3. Lemurspaning i skymningen. Dagen inleds med en stadsrundtur i Madagaskars huvudstad innan det är dags för avresa mot Andasibe. Färden går österut genom ett grönskande landskap med rik vegetation och hög luftfuktighet. Längs vägen finns möjlighet att stanna i någon av byarna, meddela i sådana fall chauffören. I skymningen ger vi oss ut på vandring i området för att se och höra nattaktiva lemurer och andra djur. [F-M] ca 140 km, 3 tim.

Dag 4. Världens största lemurart. Morgonbesök i Andasibe-Mantadia nationalpark. Här lever den största lemurarten, Indri Indri, som kan bli ca 1 meter hög. Indrins läte är mycket speciellt och kan höras på långt avstånd, främst hörs ropen på morgon och sen eftermiddag. I området finns också Madagaskars största kameleontart, ytterligare 13 lemurarter, en uppsjö fågelarter, samt över 100 orkidéarter som blommar mellan september och januari. Under eftermiddagen utforskas regnskogen runt lodgen i spaning efter fler lemurer. [F-M]

Dag 5. Antananarivo. Efter lunch går resan tillbaka till Antananarivo för övernattning. [F-M] ca 140 km, 3 tim.

Dag 6. Nosy Be, nordvästra Madagaskar. Flyg till Nosy Be för vidare transfer med bil till ett litet hotell, vackert beläget vid havet. [F-M]

Dag 7. Mot paradisön Tsarabanjina. Hämtning med båt vid hotellet för transport till den vackra ön Tsarabanjina. Den privata ön är grön och frodig och kantas av kritvita sandstränder. Havet är kristallklart och inbjuder till snorkling vid det närbelägna revet som nås direkt från stranden. [F - All inclusive]

Dag 8–13. Sol och bad. Njut av lata dagar med sol och bad. Hotellet erbjuder också en hel del aktiviteter som katamaransegling, kajakpaddling, dykning och snorkling. [All inclusive]

Dag 14. Åter till huvudstaden. Idag är det dags att flyga tillbaka till Antananarivo. Transfer till hotellet för en sista natt.  [F-M]

Dag 15. Transfer till flygplatsen och vidare med flyg till Skandinavien. [Måltider på flyget]

Dag 16. Hemkomst. Hemkomst efter flygbyte på vägen. [Måltider på flyget]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 3
Ort: Antananarivo

Palissandre Hotel & Spa

star5
Beskrivning

Bättre mellanklasshotell. Swimmingpool, restaurang, bar och spa.

Rum

Total 46 rum fördelat på olika rumskategorier. Alla rum har badrum med dusch eller badkar och wc, luftkonditionering, kassafack, tv, telefon, minibar, wifi och hårtork. Deluxerummen har balkong.

Läge

Beläget i centrala Antananarivo knappt två mil från flygplatsen.

Antal nätter: 2
Ort: Antananarivo

Vakona Forest Lodge

star5
Beskrivning

Trevlig mellanklasslodge med restaurang, bar och swimmingpool. Aktiviteter som erbjuds, mot tillägg, är guidad vandring på kvällen, kanotturer och hästridning. Wifi finns i gemensamhetsutrymmena.

Rum

28 bungalows utspridda i en vacker och frodig trädgård. Alla rum har egen uteplats, myggnät över sängarna, badrum med dusch/wc, kassafack och minibar.

Läge

Bra läge med närhet till nationalparken Andasibe-Mantadia där bl a den största lemurarter lever. Lodgen är omgiven av dess privata reservat där det finns lemurer, kameleonter och andra djur. Cirka tre timmars bilfärd från Antananarivo.

Antal nätter: 1
Ort: Nossi-Be

Manga Soa Lodge

star5
Beskrivning

Litet bungalowhotell med privat sandstrand. Här finns pool, bar och restaurang.

Rum

Totalt sju bungalower utspridda i trädgården. Alla rum har egen veranda som vetter mot havet, myggnät över sängarna, minibar och tv.

Läge

Beläget vid havet på ön Nosy Be utanför nordvästra Madagaskar. Cirka 15 minuter med bil från Nosy Bes flygplats.

Fakta

Resans längd: 14 dagarAvresor: Flera gånger per vecka.
Guidning: Ja, engelsktalande (Gäller ej på sol och baddagarna)
Detta ingår i priset:
• 6 hotellnätter ★★★
• 7 hotellnätter ★★★★★
• 7 frukostar, 6 middagar
• 7 dagar med all inclusive
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Inrikesflyg Antananarivo-Nosy Be t/r
• 3 dagar med engelsktalande privatchaufför
• Transporter i bil eller minibuss (med luftkonditionering)
• Alla entréer till nationalparker och utflykter som beskrivs i programmet
• Flygbolagens skatter och avgifter f.n 4 500 kr
I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker där annat ej anges
• Visum, f.n. 35 euroPass/visum Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Madagaskar och kan sökas på plats, f.n. 35 euro. Observera att kötiden kan vara lång.Bagage På grund av inrikesflyg, max 20 kg incheckat bagage per person.
Klimat Landet har fyra olika klimatzoner och två årstider. Det är vinter från maj till september och sommar från oktober till april. Huvuddelen av regnet faller under sommaren, främst i de östra delarna och centrala högländerna. Således påverkas inte klimatet under denna resan till så stor del av regnperioden.Kombinationer/förlängning resan går att förlänga med fler sol- och baddagar på Tsarabanjina.Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Mauritius

En resa till Mauritius, i det subtropiska bältet av Indiska oceanen, innebär en semester av högsta klass, Allt från boende, till stränder, servicenivå och faciliteter håller generellt sett en mycket hög nivå. Jambo Tours har arrangerat resor till Mauritius ända sedan 1974 och få, om någon, har sådan kunskap om destinationen som vi. Mauritius passar enastående för romantiktörstande par, eller för hela familjen eller för de som söker den perfekta golfresan. Eller för de som bara vill koppla av.

Prisblad

Madagaskars lemurer & vita stränder 2018-22

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från Skandinavien


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
ANTANANARIVO
Palissandre Hotel & Spa/deluxerum
1
ANDASIBE
Vakona Lodge
2
ANTANANARIVO
Palissandre Hotel & Spa/deluxerum
1
NOSY BE
Manga Soa Lodge/standardrum
1
TSARABANJINA
Constance Tsarabanjina/South Beach Villa
7
ANTANANARIVO
Palissandre Hotel & Spa/deluxerum
1

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med 4400 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum krävs till Madagaskar och kan sökas på plats.

Priset gäller när två personer reser tillsammans. Pris för en person på förfrågan.

Priserna gäller om bokningen görs minst 30 dagar innan avresa.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 6 hotellnätter ★★★
 • 7 hotellnätter ★★★★★
 • 7 frukostar, 6 middagar
 • 7 dagar med all inclusive
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Inrikesflyg Antananarivo-Nosy Be t/r
 • 3 dagar med engelsktalande privatchaufför
 • Transporter i bil eller minibuss (med luftkonditionering)
 • Alla entréer till nationalparker och utflykter som beskrivs i programmet
 • Lokala engelsktalande guider i nationalparkerna Flygbolagens skatter och avgifter f.n 4 500 kr
Natur
Djur
Sol & bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Resa genom landsbygden
 • Världens största lemurart
 • Obefolkad paradisö
 • Barfotalyx på Tsarabanjina
 • Snorkling och dykning i kristallklart hav
Genomsnittliga temperaturer
Antananarivo
  L°   V°   S   R
21   -   7 20
21   -   6 20
21   -   6 16
20   -   7   9
18   -   7   6
16   -   7   5
15   -   7   7
16   -   7   7
17   -   8   4
19   -   8 10
20   -   8 15
21   -   6 21
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Ifaty
  L°   V°   S   R
27 28 10   6
27 29   9   7
26 28 10   5
25 27 10   3
22 26 10   2
20 24   9   2
20 24 10   2
21 23 10   1
22 24 10   2
24 25 10   2
25 26 11   4
26 27 10   5