Jambo ToursTanzaniaJuniorsafari i Tanzania
Share Dela/Tipsa
Jambo Junior – familjeresorJambo Junior – familjeresor 

Juniorsafari i Tanzania

Ta med mamma och pappa på en riktig safari! Äntligen ett riktigt safariäventyr för barn. Men var lugn, upplevelserna på savannen passar även mamma, pappa och övriga familjemedlemmar. Vi spanar efter djur som lejon, giraffer, babianer och vårtsvin, samt möter barn i en massajby. Resans avslutning är också av bästa märke, fyra dagar på Zanzibars vackra stränder vid Indiska oceanen med tid för sol, bad och lek i någon av hotellets två pooler.

Upplev Lake Manyara, Ngorongoro och Tarangire, tre av Tanzanias vackra nationalparker, med varierad natur och rikt djurliv. Transportsträckorna är anpassade för de små resenärerna. Bekväma safarilodger i vildmarken blir våra hem i några dagar och mellan safariturerna finns tid för dopp i poolen.

Vi spanar efter elefanter, giraffer, bufflar, antiloper, gaseller, sebror, apor och många vackra fågelarter. Det är också möjligt att få se kattdjur som lejon och leopard, men leoparden är skygg och väl kamouflerad.

Efter några händelserika safaridagar flyger vi vidare till paradisön Zanzibar i Indiska oceanen för att koppla av på en fyrstjärnig resort vid den vita Kiwengwastranden.

Resans Höjdpunkter
 • Äkta safari med jeep
 • Pool på alla lodger och hotell
 • Vilda djur i sin naturliga miljö
 • Frukost i vildmarken under bar himmel
 • Stranddagar på Zanzibar
Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Dag 1. Avresa från Skandinavien till Arusha. Mellanlandning på vägen.

Dag 2. Ankomst till Tanzania på eftermiddagen. På flygplatsen möter vår Jamboguide. På kvällen äter vi middag tillsammans medan Jamboguiden informerar...

Dag 3. Ut på safari. Efter frukost bär det av mot Lake Manyara med medtagen picknicklunch för en första safari. I nationalparken kommer vi med all sannolikhet...

Dag 4. Safari i Ngorongoro och besök i massajby. Avfärd från lodgen för safari i Ngorongorokratern. Här finns mycket hög koncentration av djur och vi...

Dag 5. Safari i vildmarken. På morgonen åker vi mot nästa nationalpark, Tarangire. På vägen dit gör vi en safaritur. Vid ankomst finns kanske tid för...

Dag 6. Frukost i det fria och vidare mot Indiska oceanen. Väckning tidig morgon för en sista safari som avslutas med en härlig frukost uppdukad i bushen...

Dag 7-9. Sköna dagar på Zanzibar. Dagarna avnjuts på förstaklassresorten Neptune Pwani, med all inclusive och allt man kan önska sig för några avkopplande...

Dag 10. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa.

Dag 11. Hemkomst på förmiddagen.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Dag 1. Avresa från Skandinavien till Arusha. Mellanlandning på vägen. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Tanzania på eftermiddagen. På flygplatsen möter vår Jamboguide. På kvällen äter vi middag tillsammans medan Jamboguiden informerar om vad som ska hända under safaridagarna. [Mat på flyget-M]

Dag 3. Ut på safari. Efter frukost bär det av mot Lake Manyara med medtagen picknicklunch för en första safari. I nationalparken kommer vi med all sannolikhet att se bland annat elefant, flodhäst och babian. Resan går sedan vidare till lodgen, belägen i Ngorongoro-området. [F-L-M] (ca 220 km, 3,5h).

Dag 4. Safari i Ngorongoro och besök i massajby. Avfärd från lodgen för safari i Ngorongorokratern. Här finns mycket hög koncentration av djur och vi har goda chanser att få syn på lejon, sebra, hyena, buffel, olika antiloparter samt även den utrotningshotade svarta noshörningen. Medhavd lunch äts i det fria. På eftermiddagen finns möjlighet att besöka en  massajby för ett spännande besök. Pris cirka 50 USD/ bil. [F-lunchpaket-M]

Dag 5. Safari i vildmarken. På morgonen åker vi mot nästa nationalpark, Tarangire. På vägen dit gör vi en safaritur. Vid ankomst finns kanske tid för ett dopp i poolen före eller efter lunch. Sedan är det är dags att åka ut på eftermiddagssafari. Vegetationen består av savann, akaciaskogar, baobabträd och gräs- och buskmarker. Under dagen har vi möjlighet att träffa på elefant, giraff, buffel, babian och lejon. Här finns också chans att få syn på den skygga leoparden. Genom sin välkamouflerade päls kan den vara svår att se uppe bland trädkronorna, där den ofta vilar sig under dagens varma timmar, så håll ögonen öppna! [F-L-M] (ca 160 km, 2,5h).

Dag 6. Frukost i det fria och vidare mot Indiska oceanen. Väckning tidig morgon för en sista safari som avslutas med en härlig frukost uppdukad i bushen under bar himmel. Vi vänder åter till Arusha för att flyga vidare till Zanzibars vita sandstränder. Väl framme möts vi av vår engelsktalande representant och får transfer till hotellet. [F-lunchpaket-M] (ca 140 km, 2h).

Dag 7-9. Sköna dagar på Zanzibar. Dagarna avnjuts på förstaklassresorten Neptune Pwani, med all inclusive och allt man kan önska sig för några avkopplande dagar; två stora pooler, en vit, bred sandstrand, varma havsbad, aktiviteter som vattenpolo, beach volleyball och kurs i swahili och afrikansk dans. Mot tillägg finns även tillgång till kanoter, vindsurfing, segling, dykning, snorkling, vattenskidor och utflykter. [all inclusive]

Dag 10. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa. [F-L-måltider på flyget]

Dag 11. Hemkomst på förmiddagen.

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Antal nätter: 1
Ort: Kilimanjaro

Moivaro Coffee Plantation Lodge

star5
Beskrivning

Trevligt mellanklasshotell omgiven av en stor trädgård. Här finns swimmingpool, restaurang, bar och wifi utan kostnad i gemensamma utrymmen.

Rum

Totalt 40 rum utspridda in en vacker trädgård. Alla rum har öppen spis, egen veranda, myggnät över sängarna och badrum med dusch/wc.

Läge

Beläget sju kilometer utanför Arusha.

Antal nätter: 2
Ort: Karatu

Ngorongoro Farm House

star5
Beskrivning

En trevlig lodge omgiven av gårdens kaffeodlingar. Många av grönsakerna som serveras kommer från de egna odlingarna. Den vackra trädgården inbjuder till en promenad. Här finns swímmingpool, restaurang och tillgång till internet (mot kostnad).

Rum

Totalt 52 rum, alla med privat veranda, myggnät över sängarna, telefon, badrum med dusch och wc.

Läge

Belägen utanför Karatu med utsikt över Oldeani-vulkanen. Cirka fyra kilometer från Ngorongoro conservation area.

Antal nätter: 1
Ort: Kilimanjaro

Tarangire Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Bekvämt boende i vildmarken. Här finns en pool att svalka sig i mellan safariturerna, elektricitet från en generator dygnet runt, souvenirbutik, restaurang och bar.

Rum

Totalt 75 rum alla med egen uteplats, myggnät över sängarna, takfläkt, kassafack och hårtork.

Läge

Bra läge i Tarangire nationalpark.

Antal nätter: 4
Ort: Zanzibar

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

star5
Beskrivning

Förstaklasshotell på en sluttning mot havet med en stor vacker och välskött trädgård. "All inclusive" ingår i priset med frukost, lunch och middag. Läsk och lokala alkoholhaltiga drycker, snacks, eftermiddagste, kaffe och bakelser. Två pooler, varav den ena är en av de största på Zanzibar. Spa och vattensportcenter. Fem restauranger varav fyra ingår i all inclusive, två barer. Wifi finns. Vår bedömning: En mycket trevlig resort omgiven av en fin trädgård vid en av Zanzibars vackraste stränder.

Rum

4 sviter mot havet, 78 deluxe sea side ocean view-rum som ligger i trädgården mot havet, 72 deluxe garden side ocean view-rum belägna längst bak i trädgården uppe på en sluttning med utsikt mot havet. Samtliga rum är inredda i afrikansk stil och ligger i tvåvåningsbyggnader med terrass eller balkong. Luftkonditionering, myggnät över sängarna, minibar, kassafack, telefon, hårfön samt tv med satellitkanaler.

Läge

Beläget på Zanzibars nordöstra kust vid en stor, generös sandstrand, Kiwengwa-stranden. 45 km från Stenstaden och 50 minuter med bil från flygplatsen.

Resans längd: 11 dagar

Antal deltagare (min/max): 7/21

Avresor 2018: 17/2, 24/2, 31/3, 16/6, 27/10**, 28/10**, 21/12*, 27/12*

Avresor 2019: 16/2, 23/2, 13/4, 15/6, 26/10

*) Två nätter längre program, resan avslutas med sex nätter på Zanzibar. 

**) Två grupper avreser dessa datum. Grupp 2 reser efter Arusha till Tarangire för att sedan avsluta safarin i Ngorongoro innan vidare resa till Zanzibar.

Detta ingår i priset:

• 1 natt på hotell ★★★
• 3 nätter på safarilodge ★★★/★★★★
• 4 nätter på resort på Zanzibar ★★★★
• 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar
• All inclusive på Zanzibar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Transporter i fyrhjulsdriven safarijeep med garanterad fönsterplats
• Alla nationalparksavgifter
• Svensktalande Jamboguide under safaridagarna. Guiden fördelar sin tid mellan 1-3 safarijeepar beroende på gruppstorlek.

I priset ingår ej:

• Dricks, ca 15 USD per resenär och dag under safarin, hälften för barn.
• Drycker
• Visum, f.n. 500 kr
• Lokal skatt på Zanzibar, 1 USD per person per natt.

Bagage Packa i mjuka väskor. Maxvikt på safariflyget är 20 kg

Pass & visum Visum behövs till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna. För övriga nationaliteter kontakta er resebyrå eller Tanzanias ambassad. Det underlättar att ha det ordnat genom ambassaden innan avresan i stället för att ordna det vid ankomst till Arusha, risk för långa köer. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Utrustning/klädsel Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma sandaler eller skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder.

Fotografering Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat Tanzania har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde. På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC och nattemperaturen från 15–20ºC.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Avresedatum

Boka din resa
Barnpris från
20 910 SEK

(gäller barn, ännu inte fyllda 12 år, i extrabädd. Inklusive flygskatter och bränsletillägg)

Vuxenpris från
32 025 SEK

(inklusive flygskatter och bränsletillägg)

Detta ingår i priset
 • 1 natt på hotell ★★★
 • 3 nätter på safarilodge ★★★/★★★★
 • 4 nätter på resort på Zanzibar ★★★★
 • 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar
 • All inclusive på Zanzibar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Transporter i fyrhjulsdriven safarijeep med garanterad fönsterplats
 • Alla nationalparksavgifter
 • Svensktalande Jamboguide under safaridagarna. Guiden fördelar sin tid mellan 1-3 safarijeepar beroende på gruppstorlek.
DjurSol & badKultur
Resans Höjdpunkter
 • Äkta safari med jeep
 • Pool på alla lodger och hotell
 • Vilda djur i sin naturliga miljö
 • Frukost i vildmarken under bar himmel
 • Stranddagar på Zanzibar
Genomsnittliga temperaturer
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9