Jambo ToursCosta RicaJunioräventyr i Costa Rica – med svensktalande guide

Junioräventyr i Costa Rica – med svensktalande guide

Höstlov bland vulkaner, regnskogar och tropiska stränder. 

På denna höstlovsresa väntar spännande äventyr för alla Juniorer (och deras familjer så klart) med bland annat djungeläventyr, djurupplevelser och salta bad! Resan rivstartar i en naturpark med vattenfall och besök hos jaguarer, kolibrier, fjärilar och grodor. Dagarna i Sarapiquís tropiska regnskog fylls av bland annat chokladtillverkning och utflykt på floden. Nästa stopp är vulkanen Arenal med bad i varma källor och en tur högt över trädtopparna på hängbroar och i öppen linbana. Resan avslutas på bästa sätt på nationalparken Manuel Antonios sköna stränder.

Eftersom Costa Rica stoltserar både med en vacker natur, härliga stränder, ett intressant djurliv och aktiva vulkaner är det inte underligt att det är ett populärt resmål. Det lilla landet är beläget mellan Stilla havet i väst och det karibiska havet i öst och trots att det till ytan är ett av världens minsta länder är det ett av de biologiskt rikaste och hem för en stor mångfald av djur och växter. I regnskogen lever bland annat vrålapor och sengångare samt ett stort antal fåglar, däribland tukaner och papegojor. Man kan också stöta på sköldpaddor och kajmaner. I Costa Rica finns dessutom ett stort engagemang kring hållbarhet och ekoturism och landet är ett av de mest politiskt stabila i området. Pura Vida! är ett uttryck som man hör överallt och som betyder ungefär "Leve livet".
Typ av resa: Jambo Junior Familjeresor med riktiga äventyrJambo Junior Familjeresor med riktiga äventyr
Resans längd:
11 dagar
Antal deltagare:
10–21
Resans Höjdpunkter
 • Chokladtillverkning i Sarapiquí
 • Flodsafari längsmed floden
 • Linbana och hängbroar i Arenal
 • Exotiska djur
 • Svalkande dopp i havet
Resans Höjdpunkter
 • Chokladtillverkning i Sarapiquí
 • Flodsafari längsmed floden
 • Linbana och hängbroar i Arenal
 • Exotiska djur
 • Svalkande dopp i havet
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa från Sverige och flygbyte på vägen. Vid ankomst till Costa Ricas huvudstad San José träffar vi Jamboguiden och åker till det trevliga...

Dag 2. Vattenfall och exotiska trädgårdar. Idag börjar äventyret. Ungefär en timmes körning från San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark...

Dag 3. Äventyr på floden. Dagen börjar med flodsafari på Sarapiquífloden, där vi i lugnt tempo har möjlighet att upptäcka sengångare, leguaner och...

Dag 4. Bad i varma källor. Färden fortsätter mot den ännu aktiva vulkanen Arenal och den lilla staden La Fortuna. Innan incheckning på hotellet stannar...

Dag 5. Linbana och hängbroar. Dagen börjar efter frukost med en kort promenad på en av vandringslederna i närheten av vulkanområdet och efter det är...

Dag 6–9. Sköna dagar i Manuel Antonio vid Stilla havet. På morgonen tar vi farväl av Jamboguiden och åker vidare till havet. Runt Manuel Antonio, mitt...

Dag 10. Återresa till San José. Återfärd till huvudstaden San José och flygplatsen för vidare resa hem. (Cirka 3 timmar.)

Dag 11. Hemkomst

Dag 1. Avresa från Sverige

och flygbyte på vägen. Vid ankomst till Costa Ricas huvudstad San José träffar vi Jamboguiden och åker till det trevliga hotellet beläget inte långt från flygplatsen. (Cirka 30 minuter)

Dag 2. Vattenfall och exotiska trädgårdar.

Idag börjar äventyret. Ungefär en timmes körning från San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med flera vattenfall och en försmak av Costa Ricas natur. Parken är också ett skyddsområde för flera djur, till exempel jaguarer och apor. Här kan man se kolibrier, grodor och fåglar i vacker och grönskande natur. Lunch intas i parken innan vidare resa till den tropiska regnskogen och orten Sarapiquí. Övernattning i Sarapiquí. (Cirka 4,5 timmar inklusive stopp i naturparken)

Dag 3. Äventyr på floden.

Dagen börjar med flodsafari på Sarapiquífloden, där vi i lugnt tempo har möjlighet att upptäcka sengångare, leguaner och fåglar som bor längs floden. Turen i gummibåtar tar ungefär 2,5 timmar.  Sarapiqui är känd för sina banan-, kakao- och ananasplantager. På eftermiddagen får vi en lektion i hur man framställer choklad och självklart ingår ett smakprov. Efter middag väntar en spännande nattvandring för att spana efter djur som är mest aktiva när mörkret har lagt sig. Övernattning i Sarapiquí.

Dag 4. Bad i varma källor.

Färden fortsätter mot den ännu aktiva vulkanen Arenal och den lilla staden La Fortuna. Innan incheckning på hotellet stannar vi för bad i varma, naturliga källor och termiska pooler. La Fortuna är en trevlig stad att strosa runt i med små restauranger och affärer. Hotellet kan hjälpa till med transport fram och tillbaka. Övernattning i Arenal. (Cirka 2 timmar)

Dag 5. Linbana och hängbroar.

Dagen börjar efter frukost med en kort promenad på en av vandringslederna i närheten av vulkanområdet och efter det är det dags att klättra in i den öppna linbanan. Hängande högt upp i luften är utsikten över vulkanen Arenal och sjön intill fantastisk. Turen fortsätter bland trädtopparna på Arenals hängande broar tillsammans med utbildade naturguider. Efter lunch är dagen fri att spendera enligt eget tycke. Hotellet erbjuder en stor pool och härlig utsikt över vulkanen i en lugn avslappnande miljö. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. 

Dag 6–9. Sköna dagar i Manuel Antonio vid Stilla havet.

På morgonen tar vi farväl av Jamboguiden och åker vidare till havet. Runt Manuel Antonio, mitt på Stillahavskusten, finns gott om regnskog. Kusten är brant med  sandstränder och gröna kullar. Nationalparken är inte stor men erbjuder utöver vackra stränder även mangrove, småöar och en tropisk regnskog. Fågellivet är rikt och här finns även spindelapor och sengångare. Klimatet är tropiskt fuktigt och regnskurar kan förekomma året om. Manuel Antonios aktivitetsutbud är stort med bland annat forsränning, havspaddling, ridning, fiske och vandringar i regnskogen. I det närbelägna samhället finns ett antal bra restauranger att välja på. (Cirka 4,5 timmar)

Dag 10. Återresa till San José.

Återfärd till huvudstaden San José och flygplatsen för vidare resa hem. (Cirka 3 timmar.)

Dag 11. Hemkomst

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa från Sverige och flygbyte på vägen. Vid ankomst till Costa Ricas huvudstad San José träffar vi Jamboguiden och åker till det trevliga hotellet beläget inte långt från flygplatsen. [Måltider på flyget] (Cirka 30 minuter)

Dag 2. Vattenfall och exotiska trädgårdar. Idag börjar äventyret. Ungefär en timmes körning från San José ligger La Paz Waterfall Gardens – en naturpark med flera vattenfall och en försmak av Costa Ricas natur. Parken är också ett skyddsområde för flera djur, till exempel jaguarer och apor. Här kan man se kolibrier, grodor och fåglar i vacker och grönskande natur. Lunch intas i parken innan vidare resa till den tropiska regnskogen och orten Sarapiquí. Övernattning i Sarapiquí. [F-L-M] (Cirka 4,5 timmar inklusive stopp i naturparken)

Dag 3. Äventyr på floden. Dagen börjar med flodsafari på Sarapiquífloden, där vi i lugnt tempo har möjlighet att upptäcka sengångare, leguaner och fåglar som bor längs floden. Turen i gummibåtar tar ungefär 2,5 timmar.  Sarapiqui är känd för sina banan-, kakao- och ananasplantager. På eftermiddagen får vi en lektion i hur man framställer choklad och självklart ingår ett smakprov. Efter middag väntar en spännande nattvandring för att spana efter djur som är mest aktiva när mörkret har lagt sig. Övernattning i Sarapiquí. [F-L-M]

Dag 4. Bad i varma källor. Färden fortsätter mot den ännu aktiva vulkanen Arenal och den lilla staden La Fortuna. Innan incheckning på hotellet stannar vi för bad i varma, naturliga källor och termiska pooler. La Fortuna är en trevlig stad att strosa runt i med små restauranger och affärer. Hotellet kan hjälpa till med transport fram och tillbaka. Övernattning i Arenal.[F-L] (Cirka 2 timmar)

Dag 5. Linbana och hängbroar. Dagen börjar efter frukost med en kort promenad på en av vandringslederna i närheten av vulkanområdet och efter det är det dags att klättra in i den öppna linbanan. Hängande högt upp i luften är utsikten över vulkanen Arenal och sjön intill fantastisk. Turen fortsätter bland trädtopparna på Arenals hängande broar tillsammans med utbildade naturguider. Efter lunch är dagen fri att spendera enligt eget tycke. Hotellet erbjuder en stor pool och härlig utsikt över vulkanen i en lugn avslappnande miljö. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.  [F-L-M]

Dag 6–9. Sköna dagar i Manuel Antonio vid Stilla havet. På morgonen tar vi farväl av Jamboguiden och åker vidare till havet. Runt Manuel Antonio, mitt på Stillahavskusten, finns gott om regnskog. Kusten är brant med  sandstränder och gröna kullar. Nationalparken är inte stor men erbjuder utöver vackra stränder även mangrove, småöar och en tropisk regnskog. Fågellivet är rikt och här finns även spindelapor och sengångare. Klimatet är tropiskt fuktigt och regnskurar kan förekomma året om. Manuel Antonios aktivitetsutbud är stort med bland annat forsränning, havspaddling, ridning, fiske och vandringar i regnskogen. I det närbelägna samhället finns ett antal bra restauranger att välja på. [F] (Cirka 4,5 timmar)

Dag 10. Återresa till San José. Återfärd till huvudstaden San José och flygplatsen för vidare resa hem. [F] (Cirka 3 timmar.)

Dag 11. Hemkomst [Mat på flyget]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 1
Ort: San Jose (Costa Rica)

DoubleTree Cariari by Hilton San Jose

star5
Beskrivning

rummen ligger i en trevlig trädgård inte långt ifrån ett shoppingcenter i närheten. Här finns pool, restaurang och gym.

Rum

Rymliga rum med kaffe och te faciliteter och luftkonditionering. wifi mot tilläggsavgift.

Läge

Hotellet är beläget nära flygplatsen i San José.

Antal nätter: 2
Ort: Sarapiquí

La Quinta de Sarapiqui Country Inn

star5
Beskrivning

Ekovänlig lodge som strävar efter att lämna så lite avtryck som möjligt på natur och klimat. Enklare standard men mycket trevlig med engagerad personal. På området finns trädgårdar med egna odlingar, en pool och restaurang.

Rum

28 bungalower som är rymliga med både luftkonditionering och fläkt. Alla har hårfön, kassaskåp och veranda ut mot den grönskande trädgården.

Läge

Lodgen ligger i den grönskande regnskogen vid floden i Sarapiquí i Costa Rica.

Antal nätter: 2
Ort: Arenal

Arenal Springs Resort & Spa

star5
Beskrivning

På resorten, belägen i en stor tropisk trädgård, finns flera restauranger, en stor pool med jacuzzi och ett spa.

Rum

Totalt 87 rum alla med utsikt mot vulkanen Arenal. Alla rum är generösa i storlek med alla faciliteter som bör finnas och en privat veranda. Wi fin finns i alla rum.

Läge

Resorten ligger ungefär 12 minuters körning från staden La Fortuna i ett naturskönt område med utsikt över vulkanen. Området är också känt för sina många varma källor.

Antal nätter: 4
Ort: San Jose (Costa Rica)

Hotel San Bada

star5
Beskrivning

Hotellet har totalt 67 rum i olika kategorier. Här finns 3 pooler, restaurang, gym och spa med mera.

Rum

Alla rum har balkong eller terrass och vetter antingen mot havet eller regnskogen. Möjlighet finns att se djur direkt från den egna balkongen. Rummen är rymliga och har de faciliteter som ofta efterfrågas, såsom luftkonditionering, hårtork, wifi och säkerhetsskåp.

Läge

Beläget vid Manuel Antonio nationalpark och bara ett par steg från den trevliga stranden.

Fakta

Resans längd: 11 dagarTyp av resa: Jambo Junior med svensktalande Jamboguide.Avresor: 25/10 2020Antal deltagare: 10–21Detta ingår i priset:
• 9 hotellnätter ★★★
• 9 frukostar, 4 luncher, 3 middagar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Transporter i bil eller minibuss (med luftkonditionering)
• Alla entréer till nationalparker och utflykter som beskrivs i programmet
• Svensktalande Jamboguide
• Flygbolagens skatter och bränsleavgifter fn 3800 sek.
• Vatten under transporter ingår, medtag egen vattenflaska för påfyllning.I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker

Pass och Visum: Giltigt pass i 6 månader. Svenska medborgare behöver inte visum. Notera att reser man via USA gäller krav på ESTA samt maskinläsbart pass.

Klimat: Den torra säsongen varar generellt från november/december–april. De mest solsäkra månaderna runt Manuel Antonio anses allmänt vara december–april.

Vaccinationer: Rådfråga en vaccinationscentral om vad som rekommenderas.

PrisbladAvresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • Detta ingår i priset:
 • 9 hotellnätter ★★★
 • 9 frukostar, 4 luncher, 3 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Transporter i bil eller minibuss (med luftkonditionering)
 • Alla entréer till nationalparker och utflykter som beskrivs i programmet
 • Svensktalande Jamboguide
 • Flygbolagens skatter och bränsleavgifter fn 3800 sek.
 • Vatten under transporter ingår, medtag egen vattenflaska för påfyllning.
Djur & Natur
Sol & Bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Chokladtillverkning i Sarapiquí
 • Flodsafari längsmed floden
 • Linbana och hängbroar i Arenal
 • Exotiska djur
 • Svalkande dopp i havet
Genomsnittliga temperaturer
San José
  L°   V°   S   R
24   -   7   1
24   -   8   0
26   -   8   1
27   -   7   4
27   -   5 17
27   -   4 20
26   -   4 18
26   -   4 19
27   -   5 20
26   -   4 22
25   -   4 14
24   -   6   4
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad