Jambo ToursTanzaniaSafari i Ruahas vildmark & svalkande bad
Share Dela/Tipsa
Jambo SafariJambo Safari 

Safari i Ruahas vildmark & svalkande bad

Ostörd safari i Östafrikas största nationalpark och lata dagar vid Indiska oceanen. Landskapet är slående vackert och anses vara bland Tanzanias naturskönaste. Öppna savanner, berg, floder, uppvuxna bushlandskap och en mängd baobabträd avlöser varandra. Ruaha kallas Tanzanias bäst bevarade hemlighet, eftersom det inte är så många resenärer som hittar hit, vilket gör safariupplevelsen exklusiv och ostörd.

Djurlivet är rikt och artrikedomen stor. Fyra av ”the big five” finns här, dvs lejon, leopard, buffel och elefant, bara den utrotningshotade noshörningen saknas. Ovanliga antiloparter såsom större och mindre kudu, roan- och sabelantilop lever här och det finns gott om flodhästar, krokodiler och giraffer. Med en stor portion tur går det även att få syn på vildhundar. För fler safaridagar kombinera gärna med Selous och dess båtsafarier. Efter safaridagarna avslutas resan med avkopplande dagar vid Indiska oceanen. Välj mellan att bo på ön Lazy Lagoon i enkla men charmiga bungalower på stranden eller på ön Mafias trevliga boutiquehotell Kinasi Lodge.

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Östafrikas största nationalpark
 • Få besökare
 • Djurlivet
 • Naturen
 • Indiska oceanen
Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Dag 1. Avresa. Flyg från Skandinavien. Byte av flyg längs med vägen och vidare till Dar es-Salaam.

Dag 2. Dar es-Salaam. Vid ankomst väntar transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för vila.

Dag 3. Safariflyg över vildmarken. Med safariflyg bär det idag av över vildmarken till Ruaha. Väl på plats väntar guiden med en öppen...

Dag 4. Heldagssafari i Ruaha. Efter överenskommelse med lodgen kan ni antingen åka på heldagssafari eller förmiddags- och eftermiddagssafari. Åker ni...

Dag 5. Safari i Ruaha. Idag kanske ni åker till ”Little Serengeti”, en vidsträckt savann där det finns goda chanser att hitta gepard, eller till Ruahafloden...

Dag 6. Indiska oceanen. Efter en tidig morgonsafari, om så önskas, är det dags att lämna Ruaha med flyg för sol och bad vid indiska oceanen. Välj mellan...

Dag 7-9. Sol och salta bad. Slappa på stranden, ta ett dopp i poolen eller gör en utflykt.

Dag 10. Hemresa. Idag är det dags att lämna de lata dagarna bakom sig. Transfer till flygplatsen och vidare hemresa med flyg.

Dag 11. Hemkomst till Skandinavien.

Dag 1. Avresa. Flyg från Skandinavien. Byte av flyg längs med vägen och vidare till Dar es-Salaam. [Måltider på flyget]

Dag 2. Dar es-Salaam. Vid ankomst väntar transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för vila. [Måltider på flyget]

Dag 3. Safariflyg över vildmarken. Med safariflyg bär det idag av över vildmarken till Ruaha. Väl på plats väntar guiden med en öppen safarijeep. Redan på eftermiddagen är det dags för en första safari. [F-L-M]

Dag 4. Heldagssafari i Ruaha. Efter överenskommelse med lodgen kan ni antingen åka på heldagssafari eller förmiddags- och eftermiddagssafari. Åker ni på en heldagstur får ni med er lunch som intas på en skuggig plats under dagen. Väl tillbaka på lodgen som ligger vid Ruahafloden, kan ni fortsätta spana efter vilda djur från er privata veranda. Floden lockar alltid till sig djur, så höll ögonen öppna. [F-L-M]

Dag 5. Safari i Ruaha. Idag kanske ni åker till ”Little Serengeti”, en vidsträckt savann där det finns goda chanser att hitta gepard, eller till Ruahafloden för att titta efter flodhästar och krokodiler och djur som kommer hit för att dricka. Före middagen samlas ni vid campens lägereld för att gå igenom dagens händelser. [F-L-M]

Dag 6. Indiska oceanen. Efter en tidig morgonsafari, om så önskas, är det dags att lämna Ruaha med flyg för sol och bad vid indiska oceanen. Välj mellan att bo på Mafia eller Lazy Lagoon. [F-L-M]

Dag 7-9. Sol och salta bad. Slappa på stranden, ta ett dopp i poolen eller gör en utflykt. [F-L-M]

Dag 10. Hemresa. Idag är det dags att lämna de lata dagarna bakom sig. Transfer till flygplatsen och vidare hemresa med flyg. [F-måltider på flyget]

Dag 11. Hemkomst till Skandinavien.

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

Antal nätter: 3
Ort: Ruaha National Park

Ruaha River Lodge

star5
Beskrivning

Bra lodge med två restauranger/lounger, båda med utsikt över floden. Den ena ligger nere vid floden och den andra uppe på en höjd. Safariturer med öppna safarijeepar. Elektricitet från generator (ej dygnet runt) och varmvattnet värms upp av solen.

Rum

Totalt 24 fristående rum byggda av sten. Alla rum är rymliga och har en stor veranda med utsikt över floden. Myggnät finns för dörrar och fönster.

Läge

Lodgen har ett av de bästa lägena i nationalparken vid floden Ruaha.

Antal nätter: 4
Ort: Dar es Salaam

Lazy Lagoon Island Lodge

star5
Beskrivning

Rustik lodge med Robinson Crusoe-känsla, byggd i traditionell swahili-arkitektur. Restaurangen där alla måltider serveras är öppen ut mot havet. Här finns en pool och kajaker att låna. Lodgen kan även ordna snorkling, segling och en utflykt till historiska Bagamoyo på fastlandet. Elen kommer från en generator som stängs av på kvällen.

Rum

12 rymliga, enkelt möblerade bungalows direkt på stranden med både balkong och veranda med utsikt över Indiska oceanen. Bungalowerna är byggda med bara myggnät för fönstren vilket ger god ventilation. Det finns plats för upp till fyra personer, två på nedre våningen och två på övervåningen.

Läge

Belägen på stranden på en egen ö utanför Tanzanias kust. Transfer från Dar es-Saalam cirka två timmar med bil och vidare cirka en halvtimme med båt för att sedan vada i land.

Antal nätter: 4
Ort: Mafia

Kinasi Lodge

star5
Beskrivning

Mycket trevligt boutique-hotell med personlig service. Här finns pool, spa, poolbar- och grill, restaurang och dykcenter. Bra mat serveras och dukas upp antingen i restaurangen eller vid poolen under stjärnhimlen. Helpension ingår då det inte finns något utbud av restauranger i närheten. Kajaker, cyklar, vindsurfing och en guidad promenad i byn ingår. Utöver det finns en mängd olika utflykter att ta del av till havs, runt ön, eller till närbelägna öar. Wifi finns utan kostnad i baren. Området har nivåskillnader med trappor. Vid lågvatten går det inte att bada i havet, ta gärna med badskor då det finns koraller vid stranden. Vid betalning med kreditkort tillkommer 5% i avgift. En parkavgift för att vistas i den marina nationalparken betalas vid ankomst till Mafia, f.n. 24 USD per person och dag. Avgiften går till bevarandet av den marina miljön. Ingen uttagsautomat eller bank där det går att ta ut eller växla pengar finns för närvarande på ön. Vår bedömning: Mycket trevligt och personligt litet hotell med bra läge vid fin mindre strand och promenadavstånd till byn Utende.

Rum

Totalt 14 bungalows föredelat på 5 sea front, 8 garden sea view och 1 owners suite. Alla rum har en privat veranda, takfläkt, myggnät över sängarna, badrum med dusch/wc och hårtork. Det finns ingen luftkonditionering, men rummen är väl ventilerade då dörr och fönster består av träjalusier. Rum finns för familjer med upp till tre barn.

Läge

Beläget på en höjd, inne i den marina nationalparken, med utsikt över havet vid en fin, mindre strand. Promenadavstånd till närbelägna byn Utende. Cirka 30 minuters transfer från flygplatsen.

Resans längd: 11 dagar

Avresor: Dagligen 1 juni-31 mars

Detta ingår i priset:

• 1natt Dar es-Salaam
• 3 nätter på Ruaha River Lodge
• 4 nätter på Lazy Lagoon Island Lodge

• 8 frukostar, 7 luncher, 7 middagar.
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Dar es-Salaam-Ruaha t/r
• Safarier sker i öppen safarijeep
• Nationalparksavgifter
•• Engelsktalande guide
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter

I priset ingår ej:• Dricks, ca 15 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f.n. 500 kr.


Bagage Packa i mjuka väskor. Max 15 kg per person inkl handbagage gäller pga av safariflygen. Exakta flygtider för safariflygen meddelas på plats. Flygtiden kan variera beroende på hur många stopp som görs på vägen till slutdestinationen.

Pass & visum Visum krävs till Tanzania och kan sökas på ambassaden innan avresa eller på plats vid ankomst. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan.

Utrustning/klädsel Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa.

Fotografering Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat I södra Tanzania är det torrperiod mellan juni och november. Fram till mars kommer det en del regn, oftast i form av skurar och det klarnar upp emellan. I mars, april och maj kan det regna kraftigt. Under denna tid går inga safariflyg till Ruaha. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde. På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC och nattemperaturen från 15–20ºC.

Kombinationer/förlängningar Lägg till safari i Selous eller i Katavis vildmark eller fler baddagar vid Indiska oceanen.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

 

Mafia

Bada i Indiska oceanens varma vatten, koppla av på stranden, upplev byliv och snorkla i den marina nationalparken. En vistelse på Mafia ger upplevelser både på land och till havs och är en perfekt avslutning efter en safari i något av Tanzanias många vildmarksområden.

Boka din resa
Indikationspris
34 800 SEK

(inklusive flygskatter och bränsletillägg)

Detta ingår i priset
 • 1natt Dar Es Salaam
 • 3 nätter på Ruaha River Lodge
 • 4 nätter på Lazy Lagoon Island Lodge
 • 8 frukostar, 7 luncher, 7 middagar.
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg Dar es-Salaam-Ruaha t/r
 • Safarier sker i öppen safarijeep
 • Nationalparksavgifter
 • Engelsktalande guide
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter
NaturDjurSol & bad
Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Östafrikas största nationalpark
 • Få besökare
 • Djurlivet
 • Naturen
 • Indiska oceanen
Genomsnittliga temperaturer
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9