Jambo ToursTanzaniaStorslagna Serengeti
Share Dela/Tipsa
Jambo SafariJambo Safari 

Storslagna Serengeti

Ta flyget till savannen och ditt eget safariäventyr. Serengeti kallas ofta en av världens bästa nationalparker. Jambo Tours safariprogram i Serengeti bjuder på valfrihet och flexibilitet. Välj ur vårt breda utbud bland lodger och bestäm själv hur många safaridagar som ska ingå. Ni reser med en privat engelsktalande chaufför/guide. Bygg på din safariupplevelse med exempelvis sol och bad på Zanzibar, bergsgorillorna i Rwanda eller bestigning av Kilimanjaro - Afrikas högsta berg.

Safariäventyret börjar storslaget med safariflyg över Tanzanias vildmark till Serengetis vidsträckta savann. Här har många naturfilmer spelats in och skälet är enkelt, här finns en mängd djurarter representerade och alla ”the big five”; lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Med lite tur får ni se dessa, men leoparden är skygg och väl kamouflerad och noshörningen minskar kraftigt i antal. Förlängs safarin till Ngorongorokratern blir chanserna större att se noshörning.

I Serengeti har vi valt ut en handfull lodger och tältcamper av olika karaktär, där förutsättningarna för en riktigt bra safari är goda. Efter några upplevelserika dagar på savannen avslutas resan med fördel vid Indiska oceanens vackra stränder, på Zanzibar.

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Serengetis vidsträckta savann
 • Kunnig engelsktalande guide
 • Kombinationsmöjligheter
Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Planbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar.

Dag 3. Med flyg över vildmarken. Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er guide...

Dag 4–5. Safariäventyr. Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas).

Dag 6. Återfärd. Utcheckning från lodgen efter frukost, för transfer till landningsbanan och safariflyg till Arusha för vidare resa.

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Planbyte på vägen. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. [Mat på flyget-M]

Dag 3. Med flyg över vildmarken. Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er guide hälsar välkommen till en kombinerad safari och transfer till valt boende. Incheckning och lunch, sedan eftermiddagssafari. [F-L-M]

Dag 4–5. Safariäventyr. Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas). [F-L-M]

Dag 6. Återfärd. Utcheckning från lodgen efter frukost, för transfer till landningsbanan och safariflyg till Arusha för vidare resa. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Antal nätter: 1
Ort: Kilimanjaro

Moivaro Coffee Plantation Lodge

star5
Beskrivning

Trevligt mellanklasshotell omgiven av en stor trädgård. Här finns swimmingpool, restaurang, bar och wifi utan kostnad i gemensamma utrymmen.

Rum

Totalt 40 rum utspridda in en vacker trädgård. Alla rum har öppen spis, egen veranda, myggnät över sängarna och badrum med dusch/wc.

Läge

Beläget sju kilometer utanför Arusha.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Serengeti Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Bar, restaurang, pool och souvenirbutik är några av lodgens faciliteter. Wifi finns i reception och bar.

Rum

69 traditionellt inredda standardrum alla med dusch och toalett. Minibar och möblerad veranda. 4 rymliga tvåvåningssviter.

Läge

I centrala Serengeti med öppen savann som närmaste granne ligger denna lodge i jordnära färger under de taggiga akaciaträden. Det är inte svårt att känna den storartade och rogivande känslan av att vara på safari. Drömmer du om att i tysthet sväva i luftballong över den afrikanska savannen finns här möjlighet att förverkliga detta.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Asanja Africa

star5
Beskrivning

En trevlig, liten tältcamp med bra service. Vid uppbyggnaden av campen har stor hänsyn tagits till miljön. Måttot är att inga spår ska lämnas i naturen om campen flyttas. Alla sopor sorteras. Majoriteten av personalen kommer från närområdet.

Rum

Sju bekväma safaritält med riktiga sängar och separat avdelning för dusch och wc. Utsikt över Serengetis savann från den privata verandan.

Läge

Belägen i centrala Serengeti, där migrationen passerar varje år. Seronerafloden rinner i närheten och säkrar tillgång på djur året om.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Serengeti Serena Lodge

star5
Beskrivning

Byggd som en liten by i klassisk afrikansk stil är detta en perfekt plats för fysisk och själslig avkoppling efter en upplevelserik dag på savannen. Tag ett svalkande dopp i poolen eller sitt bara ner och njut av kvällsunderhållningen. Vill man inte avnjuta måltiderna på lodgen så anordnas såväl vildmarksfrukost som vildmarksmiddag (mot tillägg). Wifi finns i reception och bar.

Rum

Totalt 66 rum i fristående "hyddor". Alla är traditionsenligt möblerade och med utsikt över den oändliga slätten - Serengeti.

Läge

Högt beläget på en kulle i centrala Serengeti med vidunderlig utsikt, ligger denna trevliga safarilodge.

Antal nätter: 3
Ort: Namiri, östra Serengeti

Namiri Plains

star5
Beskrivning

Alla tält ligger utspridda längs med flodbanken. Campen arbetar med hållbar turism och stöder lokala utvecklingsprojekt runt om Serengeti.

Rum

Totalt åtta rymliga och bekväma safaritält. I tälten, som står 15 till 20 meter från varandra finns riktiga sängar och badrum med dusch och vattentoalett i separat avdelning.

Läge

Belägen i östra Serengeti där savann möter acaciaskog. Denna del av nationalparken var stängd för turism fram till 2014 för att ge geparderna en fristad. Endast en camp, Namiri Plains, fick tillstånd att etablera sig här. Detta är ett av de främsta områdena för att se de stora kattdjuren. Migrationen passerar mellan oktober och maj. Närmsta granne är 45 minuter bort, vilket gör safariupplevelsen än exklusivare. Till Seronera airstrip är det cirka 1 timme och 15 minuters körtid.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Dunia Camp

star5
Beskrivning

Liten, personlig camp med bra service och boende i bekväma safaritält. Campen arbetar med hållbar turism och stöder lokala utvecklingsprojekt runt om Serengeti.

Rum

Här finns endast åtta tält, alla med privat badrum med wc i separat avdelning av tältet. Mellan safariturerna kan du koppla av på den privata verandan och spana över savannen. Här kombineras en klassisk afrikansk ”bushkänsla” med smakfullhet.

Läge

Bra läge i centrala Serengeti. I närheten rinner Seronerafloden som förser antiloper med vatten året runt, vilket i sin tur säkrar närvaron av de stora katterna; lejon, leopard och gepard.

Antal nätter: 3
Ort: Grumeti

Kirawira Serena Camp

star5
Beskrivning

En klassisk camp med lyxtält när den är som bäst. Blanka trägolv, robusta möbler och ljusamplar för lätt fantasin till forna dagars safariäventyr. Njut av afrikansk vänlighet och närhet till naturen. Här finns en pool att koppla av vid mellan safariturerna.

Rum

Alla de 25 tälten, samtliga inredda med dusch och toalett och ligger på bekvämt avstånd till både restaurangtältet och den svalkande poolen. När ögonlocken känns tunga till kvällen vaknar öronen till liv då savannens alla nattliga ljud fritt passerar in genom tältduken.

Läge

I närheten av Grumetifloden i västra Serengeti, känd för sina gigantiska krokodiler ligger Kirawira Camp.

Resans längd: 6 dagar

Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:

• 1 hotellnatt i Arusha
• 3 nätter på vald lodge. Indikationspris avser Serengeti Sopa Lodge.
• Måltider enligt program
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Arusha-Serengeti t/r
• Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep
• Nationalparksavgifter f.n. 180 USD
• Egen engelsktalande guide

• Flygbolagens bränsletillägg avgifter och skatter f.n 3000 kr

I priset ingår ej:

• Dricks, ca 15 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f n 500 kr.

Bagage
20 kg på safariflyget, det går bra att deponera väska i Arusha om ni skall vidare till annan plats. Packa i mjuka väskor.

Pass & visum
Visum krävs till Tanzania och kan sökas på ambassaden innan avresa eller på plats vid ankomst. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan.

Utrustning/klädsel
Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder, pool finns på flera av våra lodger!

Fotografering
Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat
Tanzania har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde (Serengeti–Seronera 1500 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland till under 10 grader.

Kombinationer/förlängningar
Lägg till safari i Kenya, en badvecka på härliga Zanzibar eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.

Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet.

Zanzibar

Jambo Tours resor till Zanzibar ger dig möjligheten att uppleva långa, vita, finkorniga sandstränder med Indiska oceanens varma hav på gångavstånd från rummet. Sköna dagar vid poolen, lugna middagar under den afrikanska stjärnhimlen, intressant stadsliv i Stenstaden och saltstänkta båtutflykter. Allt detta finns på den vackra ön Zanzibar. Zanzibar passar utmärkt att kombinera med samtliga våra resor till Östafrika.

Mafia

Bada i Indiska oceanens varma vatten, koppla av på stranden, upplev byliv och snorkla i den marina nationalparken. En vistelse på Mafia ger upplevelser både på land och till havs och är en perfekt avslutning efter en safari i något av Tanzanias många vildmarksområden.

Boka din resa
Indikationspris
31 500 SEK

(inklusive flygskatter och bränsletillägg)

Detta ingår i priset
 • 1 hotellnatt i Arusha
 • 3 nätter på vald lodge. Indikationspris avser Serengeti Sopa Lodge.
 • Måltider enligt program
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg till Arusha-Serengeti t/r
 • Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep
 • Nationalparksavgifter180 USD
 • Egen engelsktalande guide
 • Flygbolagens bränsletillägg avgifter och skatter f.n 3000 kr
StorstadDjurNatur
Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Serengetis vidsträckta savann
 • Kunnig engelsktalande guide
 • Kombinationsmöjligheter
Genomsnittliga temperaturer
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9