Jambo ToursKambodjaFlodkryssning på Mekong

Flodkryssning på Mekong

Kryssning genom Vietnam och Kambodja 

Denna stilla kryssning tar dig tillbaka till kolonialtiden, fjärran från dagens mastodontfartyg. Man kommer nära hus, byar och tempel och det lokala livet och naturen upplevs på ett helt annat sätt än från land. Fartyget är byggt efter förlaga av de ångfartyg som trafikerade Mekongfloden under förra sekelskiftet. Här bjuds på riktiga teakgolv och väggar med vackra inslag av mässing. Hantverket är genuint in i minsta detalj.

De vackert inredda hytterna är rymliga och utrustade med luftkonditionering, privat dusch med wc samt kassaskåp. Klädseln ombord är informell. Det är ingen bordsplacering vid måltiderna, det går bra att byta bordsgrannar varje dag om så önskas (eller sitta vid eget bord). Måltiderna håller hög klass med asiatiska, västerländska och vegetariska rätter. Vatten, öl, te och kaffe ingår.

Välj mellan att starta kryssningen i Kambodja eller Vietnam. Utflykterna sker med buss, bil eller båt och med engelsktalande guide. De ingår i priset men de är inte obligatoriska. Det går bra att stanna ombord.

Du kommer att få uppleva två länder som rest sig ur en brutal historia till välkomnande för turism med vänliga människor, en rik kultur och en betagande natur. Här flyter Mekongfloden som är livsnerven för miljontals människor och det sjuder av liv både i vattnet och längs stränderna. Det finns alltid något att titta på eller någon att vinka till.

Floden är en av världens längsta och mest vattenrika. Det går inte att råda över torka eller regn vilket innebär att en del farleder ibland kan vara svårframkomliga eller rent av stängda. Oförutsedda saker kan inträffa och programmet kan därför ändras - se det som en expedition med överraskningar som inslag.

Typ av resa: Jambo Kryssning Utvalda kryssningar i litet formatJambo Kryssning Utvalda kryssningar i litet format
Resans längd:
13 dagar
Antal deltagare:
1–2
Resans Höjdpunkter
 • Tonlefloden
 • Pandaws anrika kryssare
 • Mekongdeltat
 • Provinsen Kampong Cham
 • Cu Chi-tunnlarna
Kombinera med
 • Saigon, Vietnam
Resans Höjdpunkter
 • Tonlefloden
 • Pandaws anrika kryssare
 • Mekongdeltat
 • Provinsen Kampong Cham
 • Cu Chi-tunnlarna
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Flyg från Skandinavien till Bangkok med Finnair på eftermiddagen. Planbyte i Helsingfors.

Dag 2. Ankomst Saigon (Ho Chi Minh-staden). Ankomst till Saigon på eftermiddag eller kväll beroende på flygval. Här möter en engelsktalande guide. Transfer...

Dag 3. Stadsrundtur och tunnlarna i Cu Chi. Under förmiddagen stadsrundtur och lunch. På eftermiddagen görs utfärd till Cu Chi, strax norr om Saigon....

Dag 4. Avfärd med flodkryssaren. Avresa med buss från Saigon på morgonen till My Tho. Efter ombordstigning och hyttilldelning serveras lunchen när båten...

Dag 5. Marknaden i Sa Dec. En Sampanbåt tar oss genom kanalerna till staden Sa Dec, en av Asiens ”lilla Venedig”. Arkitekturen består av koloniala hus...

Dag 6. Inresa till Kambodja. I Chau Doc nära gränsen till Kambodja ser man att arkitekturen särskiljer sig från andra hus i Vietnam. En färja och senare...

Dag 7. Cyclotur i Phnom Penh. I Kambodjas huvudstad blir vi påminda både om kolonialtiden och det tragiska och våldsamma röda khmerstyret. Här finns...

Dag 8. Strandhugg längs Tonlefloden. Vi lämnar Mekongfloden och beroende på vattennivån, kryssar vidare på Tonlefloden upp till byarna Kampong Trolach,...

Dag 9. Kampong Champrovinsen. Kryssningen fortsätter förbi små fiskebyar där tiden verkar stått stilla. Landskapet skiftar karaktär och skogsklädda...

Dag 10. Mekongflodens delfiner. Ett par mil norr om Kratie är flodens vattendrag särskilt önskvärd för Irrawaddydelfinen. Just här lever en liten population...

Dag 11. Till Siem Reap. Denna dag lämnar vi vårt kryssningsfartyg och reser med buss till Siem Reap. Färden tar cirka fem timmar.

Dag 12. Till Bangkok. Under morgonen, transfer till flygplatsen för flyg till Bangkok. Incheckning på hotellet och resterande av dagen fri.

Dag 13. Hemresa/hemkomst. Transfer till flygplatsen. Flyg till Helsingfors med ankomst på eftermiddagen för byte av flyg till vald hemreseort .

Tilläggspaket Siem Reap:

Dag 1. Angkor Wat. Under eftermiddagen blir det en guidad tur till Angkor Wat, som med sina tinnar och torn är en av världens största och mest imponerande...

Dag 2. Området kring Angkor. Hela dagen ägnas åt Angkorområdet. För 1 000 år sedan var Angkor världens största stad och har idag ett 100-tal tempel...

Dag 3. Avresa. Transfer till flygplatsen alternativt till fartyget.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

OBS! Kryssningen går även att genomföra i omvänd riktning.

Dag 1. Avresa.

Flyg från Skandinavien till Bangkok med Finnair på eftermiddagen. Planbyte i Helsingfors.

Dag 2. Ankomst Saigon (Ho Chi Minh-staden).

 Ankomst till Saigon på eftermiddag eller kväll beroende på flygval. Här möter en engelsktalande guide. Transfer till hotellet och resten av dagen fri.

Dag 3. Stadsrundtur och tunnlarna i Cu Chi.

Under förmiddagen stadsrundtur och lunch. På eftermiddagen görs utfärd till Cu Chi, strax norr om Saigon. Cu Chi-tunnlarna är ett 250 km långt nätverk av underjordiska tunnlar och rum som spelade en avgörande roll under Vietnamkriget.

Dag 4. Avfärd med flodkryssaren.

Avresa med buss från Saigon på morgonen till My Tho. Efter ombordstigning och hyttilldelning serveras lunchen när båten kastat loss. My Tho är huvudort i Mekongdeltat och båttrafiken är livlig i hela Vinh Long-provinsen. 

Dag 5. Marknaden i Sa Dec.

 En Sampanbåt tar oss genom kanalerna till staden Sa Dec, en av Asiens ”lilla Venedig”. Arkitekturen består av koloniala hus i herrgårdar och köpmanshus. Här besöker vi den livliga marknaden där allehanda varor byter ägare. Sa Dec är också känd för platsen där den franske författarinnan Margeruite Duras självbiografiska roman, Älskaren, utspelar sig och vi ser det hus där älskaren levde.

Dag 6. Inresa till Kambodja.

I Chau Doc nära gränsen till Kambodja ser man att arkitekturen särskiljer sig från andra hus i Vietnam. En färja och senare småbåtar tar dig genom kanaler och vattensystem till en liten by bebodd av Chamstammen. Cykeltaxi väntar oss i Tan Chau där många välbevarade byggnader finns från den franska kolonialtiden. Efter lunch ombord sker övergång till den Kambodjanska sidan. Visum söks och betalas vid gränsen (ta med 2 passfoton och 25 US-dollar som inte ingår i resans pris). Efter pass och tullformaliteter kryssar fartyget norrut på den allt bredare floden och lägger till i huvudstaden Phnom Penh.

Dag 7. Cyclotur i Phnom Penh.

I Kambodjas huvudstad blir vi påminda både om kolonialtiden och det tragiska och våldsamma röda khmerstyret. Här finns många tempel och vid kungliga palatset ligger den berömda Silverpagoden vars golv utgörs av silverplattor som lämnats ifred av de olika regimerna. Nationalmuseet har en fin samling av khmerkonst och vardagsföremål. Med karta och egen cyclo, Kambodjas "tuk-tuk", upplever du Phnom Penh på egen hand. Under eftermiddagen görs besök till Tuol Sleng – skolan som blev ett fängelse där tusentals människor torterades till döds samt Killing Fields, 15 km utanför staden. Dessa ingår i priset, men måste förbokas vid bokningstillfället. På kvällen tar man med fördel en promenad längs floden och kanske en drink på ett av de många kaféerna.

Dag 8. Strandhugg längs Tonlefloden.

Vi lämnar Mekongfloden och beroende på vattennivån, kryssar vidare på Tonlefloden upp till byarna Kampong Trolach, känd för sina silverarbeten och Chong Koh, känd för sina silkesväverier. Vid låga nivåer sker färden med buss. Just Tonlefloden och Tonle Sap-sjön är unik på många sätt. Under torrperioden (mars-maj) är sjön endast ett par meter djup och ungefär lika stor som Vättern. När monsunregnen kommer i juni växer sjön och blir tre gånger så stor. Då vänder också floden sitt lopp vilket ger sjön dubbla tillflöden. Åter till Mekongfloden. 

Dag 9. Kampong Champrovinsen.

 Kryssningen fortsätter förbi små fiskebyar där tiden verkar stått stilla. Landskapet skiftar karaktär och skogsklädda berg börjar bilda bakgrund. Här i provinsen Kampong Cham är risfälten färre och gummiplantagen dominerar. I den lilla byn Angkor Ban får vi inblick i det kambodjanska vardagslivet. Sen eftermiddag når vi Kratie, en charmig fransk kolonial stad.

Dag 10. Mekongflodens delfiner.

Ett par mil norr om Kratie är flodens vattendrag särskilt önskvärd för Irrawaddydelfinen. Just här lever en liten population av den ovanliga delfinen. Med buss når vi Kampi för att spana efter djuren. En annan av Kraties sevärdheter i området är Monkey Temple, aptemplet, som vi besöker på vägen tillbaka mot båten.

Dag 11. Till Siem Reap.

Denna dag lämnar vi vårt kryssningsfartyg och reser med buss till Siem Reap. Färden tar cirka fem timmar.

Dag 12. Till Bangkok.

Under morgonen, transfer till flygplatsen för flyg till Bangkok. Incheckning på hotellet och resterande av dagen fri.

Dag 13. Hemresa/hemkomst.

Transfer till flygplatsen. Flyg till Helsingfors med ankomst på eftermiddagen för byte av flyg till vald hemreseort .

 

Tilläggspaket Siem Reap:

Dag 1. Angkor Wat.

Under eftermiddagen blir det en guidad tur till Angkor Wat, som med sina tinnar och torn är en av världens största och mest imponerande religiösa byggnader.

Dag 2. Området kring Angkor.

Hela dagen ägnas åt Angkorområdet. För 1 000 år sedan var Angkor världens största stad och har idag ett 100-tal tempel som, beroende av tidens tand och plundring i stor skala, är av varierande skick. Hela området är 200 km2 stort och vi besöker ett 10-tal tempel, bland andra Ta Phrom, allmänt kallad för djungeltemplet då det till stora delar är övervuxet av jättelika träd. Tillsammans med Bayontemplet med sina fyra jätteansikten uthuggna i sten, hör dessa två till de mest sevärda.

Dag 3. Avresa.

Transfer till flygplatsen alternativt till fartyget.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

OBS! Kryssningen går även att genomföra i omvänd riktning.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Flyg från Skandinavien till Bangkok med Finnair på eftermiddagen. Planbyte i Helsingfors. [Måltider på flyget]

Dag 2. Ankomst Saigon (Ho Chi Minh-staden). Ankomst till Saigon på eftermiddag eller kväll beroende på flygval. Här möter en engelsktalande guide. Transfer till hotellet och resten av dagen fri. [Måltider på flyget]

Dag 3. Stadsrundtur och tunnlarna i Cu Chi. Under förmiddagen stadsrundtur och lunch. På eftermiddagen görs utfärd till Cu Chi, strax norr om Saigon. Cu Chi-tunnlarna är ett 250 km långt nätverk av underjordiska tunnlar och rum som spelade en avgörande roll under Vietnamkriget. [F-L]

Dag 4. Avfärd med flodkryssaren. Avresa med buss från Saigon på morgonen till My Tho. Efter ombordstigning och hyttilldelning serveras lunchen när båten kastat loss. My Tho är huvudort i Mekongdeltat och båttrafiken är livlig i hela Vinh Long-provinsen. [F-L-M]

Dag 5. Marknaden i Sa Dec. En Sampanbåt tar oss genom kanalerna till staden Sa Dec, en av Asiens ”lilla Venedig”. Arkitekturen består av koloniala hus i herrgårdar och köpmanshus. Här besöker vi den livliga marknaden där allehanda varor byter ägare. Sa Dec är också känd för platsen där den franske författarinnan Margeruite Duras självbiografiska roman, Älskaren, utspelar sig och vi ser det hus där älskaren levde. [F-L-M]

Dag 6. Inresa till Kambodja. I Chau Doc nära gränsen till Kambodja ser man att arkitekturen särskiljer sig från andra hus i Vietnam. En färja och senare småbåtar tar dig genom kanaler och vattensystem till en liten by bebodd av Chamstammen. Cykeltaxi väntar oss i Tan Chau där många välbevarade byggnader finns från den franska kolonialtiden. Efter lunch ombord sker övergång till den Kambodjanska sidan. Visum söks och betalas vid gränsen (ta med 2 passfoton och 25 US-dollar som inte ingår i resans pris). Efter pass och tullformaliteter kryssar fartyget norrut på den allt bredare floden och lägger till i huvudstaden Phnom Penh. [F-L-M]

Dag 7. Cyclotur i Phnom Penh. I Kambodjas huvudstad blir vi påminda både om kolonialtiden och det tragiska och våldsamma röda khmerstyret. Här finns många tempel och vid kungliga palatset ligger den berömda Silverpagoden vars golv utgörs av silverplattor som lämnats ifred av de olika regimerna. Nationalmuseet har en fin samling av khmerkonst och vardagsföremål. Med karta och egen cyclo, Kambodjas "tuk-tuk", upplever du Phnom Penh på egen hand. Under eftermiddagen görs besök till Tuol Sleng – skolan som blev ett fängelse där tusentals människor torterades till döds samt Killing Fields, 15 km utanför staden. Dessa ingår i priset, men måste förbokas vid bokningstillfället. På kvällen tar man med fördel en promenad längs floden och kanske en drink på ett av de många kaféerna. [F-L-M]

Dag 8. Strandhugg längs Tonlefloden. Vi lämnar Mekongfloden och beroende på vattennivån, kryssar vidare på Tonlefloden upp till byarna Kampong Trolach, känd för sina silverarbeten och Chong Koh, känd för sina silkesväverier. Vid låga nivåer sker färden med buss. Just Tonlefloden och Tonle Sap-sjön är unik på många sätt. Under torrperioden (mars-maj) är sjön endast ett par meter djup och ungefär lika stor som Vättern. När monsunregnen kommer i juni växer sjön och blir tre gånger så stor. Då vänder också floden sitt lopp vilket ger sjön dubbla tillflöden. Åter till Mekongfloden. [F-L-M]

Dag 9. Kampong Champrovinsen. Kryssningen fortsätter förbi små fiskebyar där tiden verkar stått stilla. Landskapet skiftar karaktär och skogsklädda berg börjar bilda bakgrund. Här i provinsen Kampong Cham är risfälten färre och gummiplantagen dominerar. I den lilla byn Angkor Ban får vi inblick i det kambodjanska vardagslivet. Sen eftermiddag når vi Kratie, en charmig fransk kolonial stad. [F-L-M]

Dag 10. Mekongflodens delfiner. Ett par mil norr om Kratie är flodens vattendrag särskilt önskvärd för Irrawaddydelfinen. Just här lever en liten population av den ovanliga delfinen. Med buss når vi Kampi för att spana efter djuren. En annan av Kraties sevärdheter i området är Monkey Temple, aptemplet, som vi besöker på vägen tillbaka mot båten. [F-L-M]

Dag 11. Till Siem Reap. Denna dag lämnar vi vårt kryssningsfartyg och reser med buss till Siem Reap. Färden tar cirka fem timmar. [F]

Dag 12. Till Bangkok. Under morgonen, transfer till flygplatsen för flyg till Bangkok. Incheckning på hotellet och resterande av dagen fri. [F]

Dag 13. Hemresa/hemkomst. Transfer till flygplatsen. Flyg till Helsingfors med ankomst på eftermiddagen för byte av flyg till vald hemreseort . [F- Måltider på flyget]

 

Tilläggspaket Siem Reap:

Dag 1. Angkor Wat. Under eftermiddagen blir det en guidad tur till Angkor Wat, som med sina tinnar och torn är en av världens största och mest imponerande religiösa byggnader. [F-L]

Dag 2. Området kring Angkor. Hela dagen ägnas åt Angkorområdet. För 1 000 år sedan var Angkor världens största stad och har idag ett 100-tal tempel som, beroende av tidens tand och plundring i stor skala, är av varierande skick. Hela området är 200 km2 stort och vi besöker ett 10-tal tempel, bland andra Ta Phrom, allmänt kallad för djungeltemplet då det till stora delar är övervuxet av jättelika träd. Tillsammans med Bayontemplet med sina fyra jätteansikten uthuggna i sten, hör dessa två till de mest sevärda. [F-L]

Dag 3. Avresa. Transfer till flygplatsen alternativt till fartyget. [F]

F=Frukost L=Lunch M=Middag

OBS! Kryssningen går även att genomföra i omvänd riktning.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Typ av resa: Jambo Kryssning
Resans längd: 13 dagar (16 dagar inkl tilläggspaket Siem Reap)
Avresor: Varje vecka
Allt detta ingår i priset:• 11 hotellnätter
• 11 frukostar
• 8 luncher
• 7 middagar
• Flyg från Skandinavien, ekonomiklass
• Alla entréer till sevärdheter 
• Engelsktalande lokala guider som möter på respektive plats.
• Dricks till Pandaws personal
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 3 800 kr
Pris per person, avser del i dubbelrum/hytt; beroende på säsong och vald hyttkategori. Observera att priserna kan ändras varje dag beroende på platstillgång. Flygbolagens bränsletillägg och avgifter kan justeras med kort varsel. Exakt kostnad fastställs på biljetteringsdagen.
Tilläggspaket Siem Reap: ca 3 700 kr i delat dubbelrum.I priset ingår ej:
• Alla drycker, men dryckespaket erbjuds
• Dricks till lokala guider

Specifikt för denna resa:Boende Fartygens hytter är på 12 m2 med rymligt badrum (dusch och wc). På Mekong Pandaw finns enkelhytter på ”Lower deck” som endast är ca.10 m2. Gott om förvaringsutrymme i hytterna men alltför stora resväskor får inte plats i garderob eller under sängarna (men kan förvaras på annat ställe ombord). Kassafack, hårtork, morgonrock och sandaler ingår. Luftkonditionering, rökdetektor och flytvästar finns i samtliga hytter. Hygienartiklar i badrummet. Skrivbord/dressingtable. Ingen sittgrupp finns i hytten men egna korgstolar och bord finns utanför hytten. Daglig städning. Ingen radio, tv eller telefon. Alla hytter har fönster.
Internet Wifi finns ombord.
Spa Traditionellt spa med olika behandlingar, aromaterapi, manikyr och massage.
Sjukvård Utbildad personal finns ombord.
Shop Liten butik med souvenirer, vykort, frimärken och hygienartiklar finns ombord.
Tvätt Tvätt – och strykservice finns ombord till rimligt pris (ej kemtvätt eller vita tyger).
Prisläge 1 flaska vin från ca 25 USD.
Valuta US-dollar fungerar bäst.
Kreditkort Visa och Mastercard accepteras ombord (ej American Express). Utanför hotellen rekommenderas kontanter.
El 230V, adapter kan behövas.
Pass/visum Pass med giltighetstid på minst 6 månader efter avresa. Visum till Vietnam behövs ej för svenska medborgare om vistelsen i Vietnam är under 15 dagar. Visum till Kambodja betalas och erhålls vid gränsen. Kostnad USD 25. Medtag 1 passfoto .
Klimat Vietnam: Subtropiskt, torrt och soligt i södra Vietnam under vårt vinterhalvår. Kambodja: Tropiskt med dagstemperaturer runt 30 grader och nattemperaturer runt 25. Något svalare i bergen. Klimatet styrs av två monsuner med torr- och regnsäsong. Generellt ligger det torra klimatet under november-april med regnsäsong juni-oktober. I april kan temperaturen stiga till 40 grader.
Utrustning/klädsel Atmosfären ombord är avspänd och man går gärna barfota ombord. Inga ”finkläder” till middagen krävs men shorts bör undvikas under middagen. Lätta bomullskläder och tröja om kvällen är något ”kylig”. Kikare, solskyddsfaktor och myggmedel.
Kombinationer/förlängningar Har du inte varit i Siem Reap tidigare rekommenderar vi tilläggspaketet efter resan. Kryssningen går även att genomföra i omvänd riktning.
Handpenning och slutbetalning Speciella regler gäller för dessa kryssningar. 20 % av kryssningens pris + Jambo Tours normala handpenning ska erläggas inom en vecka från bokningstillfället. Slutbetalning ska vara oss tillhanda senast 65 dagar före kryssningens början.
Avbokning Avbokas kryssningen mindre än 60 dagar före resans början är avbokningskostnaden 100%.Se till att du har ett fullgott avbeställningsskydd!
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Saigon, Vietnam

Saigon, även kallad Ho Chi Minh-staden, är Vietnams hjärta och är absolut värt ett besök. I Saigon upplevs både det moderna men även det ursprungliga Vietnam. Staden bjuder på sevärdheter med franskt, amerikanskt och vietnamesiskt ursprung och det finns alltid något nytt att upptäcka.

Prisblad

Flodkryssning på Mekong 2020-22

Samtliga priser visas i SEK
Rundresa med lokala engelsktalande guider.
Pris/person från Stockholm och Göteborg. Flygtillägg från Köpenhamn och Oslo.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/4-31/3 11 42350 52550

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
SAIGON
Intercontinental Asiana Saigon Hotel
2
KRYSSNING
R/V Pandaw, Main Deck
7
SIEM REAP
Victoria Angkor Resort and Spa
1
BANGKOK
Pathumwan Princess Hotel
1

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 3 800 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Flytande priser
Priserna för våra Pandaw-kryssningar på Mekongfloden är flytande, dvs de justeras kontinuerligt beroende på den aktuella bokningssituationen.

-Ring eller maila för aktuellt pris.
Prisexemplet anger nivå för resa och boende i hyttkategori Main Deck, enligt bokningssituation per den 1/2 2019.

Tilläggspaket Siem Reap
Dag 1. Angkor Wat. Under eftermiddagen blir det en guidad tur till Angkor Wat, som med sina tinnar och torn är en av världens största och mest imponerande religiösa byggnader. [F-L]

Dag 2. Området kring Angkor. Hela dagen ägnas åt Angkorområdet. För 1 000 år sedan var Angkor världens största stad och har idag ett 100-tal tempel som, beroende av tidens tand och plundring i stor skala, är av varierande skick. Hela området är 200 km2 stort och vi besöker ett 10-tal tempel, bland andra Ta Phrom, allmänt kallad för djungeltemplet då det till stora delar är övervuxet av jättelika träd. Tillsammans med Bayontemplet med sina fyra jätteansikten uthuggna i sten, hör dessa två till de mest sevärda. [F-L]

Dag 3. Avresa. Transfer till flygplatsen alternativt till fartyget. [F]

Prisexempel: ca 3 700 kr i delat dubbelrum.

Handpenning och slutbetalning Speciella regler gäller för dessa kryssningar. 20 % av kryssningens pris + Jambo Tours normala handpenning ska erläggas inom en vecka från bokningstillfället. Slutbetalning ska vara oss tillhanda senast 65 dagar före kryssningens början.

Avbokning
Avbokas kryssningen mindre än 60 dagar före resans början är avbokningskostnaden 100%.

Avgångar per den 1/2 2019. Räkna även med restid från Skandinavien.

UPPSTRÖMS
2019: 3/3, 9/3, 17/3, 23/3, 6/4, 20/4, 13/7, 10/8,24/8, 7/9, 22/9, 5/10, 19/10, 2/11, 16/11, 30/11, 28/12.
2020: 11/1, 25/1, 8/2, 22/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 11/7, 25/7, 8/8, 22/8, 5/9, 19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11, 28/11, 26/12.
2021: 9/1, 23/1, 6/2, 20/2, 6/3, 20/3, 3/4.

NEDSTRÖMS
2019: 2/3, 10/3, 30/3, 13/4, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 31/8, 14/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/12, 21/12.
2020: 4/1, 18/1, 1/2, 15/2, 29/2, 14/3, 28/3, 11/4, 4/7, 18/7, 1/8, 15/8, 29/8, 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11, 19/12.
2021: 2/1, 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 13/3, 27/3.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
42 350 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 11 hotellnätter
 • 11 frukostar
 • 8 luncher
 • 7 middagar
 • Flyg från Skandinavien, ekonomiklass
 • Alla entréer tillsevärdheter
 • Engelsktalande lokala guider som möter på respektive plats.
 • Dricks till Pandaws personal
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 3 800 kr
Natur
Kultur
Storstad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Tonlefloden
 • Pandaws anrika kryssare
 • Mekongdeltat
 • Provinsen Kampong Cham
 • Cu Chi-tunnlarna
Genomsnittliga temperaturer
Siem Reap
  L°   V°   S   R
24   -   8   0
26   -   8   1
28   -   8   2
29   -   8   5
28   -   6 10
28   -   6 15
27   -   5 15
27   -   5 17
27   -   4 18
26   -   7 16
25   -   8   6
24   -   8   1
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Hanoi
  L°   V°   S   R
18   - <2   7
19   -   2 13
22   -   2 15
26   - <3 14
30   -   4 15
32   - <4 14
32   -   4 15
31   -   4 16
31   -   5 14
27   -   4   9
24   -   4   7
21   -   3   7
Ho Chi Minh
  L°   V°   S   R
31 24   5   2
32 25   6   1
33 25   5   2
33 28   6   4
32 28   4 16
32 28   4 21
31 28   4 23
31 28   4 21
31 28   5 21
30 27   4 20
30 27   4 11
30 25   4   7