Jambo ToursDrömseglats i Grekland - Mamma Mia!

Drömseglats i Grekland - Mamma Mia!

Följ med på vår sköna resa till den grekiska övärlden. I Atens hamnstad Pireus går vi ombord på det eleganta och bekväma fyrmastade klipperfartyget Star Flyer. En veckas härlig seglats väntar som tar oss till charmiga Dikili på Turkiets västkust, idylliska Myrina på ön Limnos, stränderna och det turkosa havet runt Mamma Mia-öarna Skiathos och Skopelos i ögruppen Sporaderna. Sista stopp på vår väg tillbaka till kajen i Aten är den gröna ön Poros strax utanför Peloponnesos, med fornlämningar som Poseidons tempelruin.

Jamboguiden som är med ombord tar oss med på intressanta vandringar och berättar om platsernas historia. På Star Flyer blandas gammal, klassisk marin stil med modern komfort och god mat och dryck i de trivsamma salongerna. Den som önskar kan uppleva både segelhissning och navigation med fartygets kapten. På kvällarna äter vi middag i trevligt sällskap i fartygets eleganta matsal.

Eftersom Star Clippers fartyg går för segel när vindarna medger har rederiet flera gånger fått utmärkelse som ett av de ”grönaste” rederierna i världen. Resan går i mitten av september, en perfekt årstid för att förlänga sommaren och njuta av havet, solen, stränderna och trivseln i östra Medelhavet.

Vi startar med ett innehållsrikt dygn i Aten och hinner med både välkomstmiddag och en rundtur bland stadens antika sevärdheter innan det är dags att gå ombord på Star Flyer.


Typ av resa:
Resans längd:
9 dagar
Antal deltagare:
16–30
Resans Höjdpunkter
 • Star Flyer, en genuin upplevelse
 • Livet ombord, elegant och trivsamt
 • Som sjöfart var förr, möta nya vänner
 • Skiathos och Skopelos - Mamma Mia!
 • Atens kulturskatter
Resans Höjdpunkter
 • Star Flyer, en genuin upplevelse
 • Livet ombord, elegant och trivsamt
 • Som sjöfart var förr, möta nya vänner
 • Skiathos och Skopelos - Mamma Mia!
 • Atens kulturskatter
 

Programöversikt

Dag 1, Resa till Aten, Greklands huvudstad. Välkomstmiddag.
SAS flyg anländer till Atens flygplats vid lunchtid och vår Jamboguide möter ute i...

Vi stuvar in bagaget i bussen och resan till vårt hotell i stadens centrum tar en knapp timme. På eftermiddagen finns det tid att känna på pulsen i den mångkulturella...

Dag 2, Atens antika sevärdheter, vi går ombord på Star Flyer.
Efter frukost checkar vi ut från hotellet för att utforska en del av Atens många...

Star Flyer väntar i kryssningshamnen och efter incheckning i Star Clippers terminal går vi ombord. Besättningen hälsar välkommen med en läskande drink, man öppnar skeppskontot...

Dag 3, En avkopplande dag på Egeiska havet.
Star Flyer seglar i skön takt mot Dikili på Turkiets västkust. Den som är morgonpigg kan delta i skön...

Dag 4, Charmiga Dikili på Turkiets västkust.
Den lilla kuststaden Dikili är en omtyckt semesterort som ligger 12 mil norr om staden Izmir, mittemot...

Dag 5, Idylliska Myrina på ön Lemnos.
Färden går norrut i Egeiska havet och vid 10-tiden på förmiddagen siktar vi piren som skyddar den lilla...

Dag 6, Skiathos, genuint, exklusivt, trendigt och Mamma Mia.
Idag stiger man upp i god tid för att vara med om när Star Flyer vid åttatiden på...

Skiathos är den mest besökta ön i Sporaderna. Ett sextiotal fina sandstränder och en vacker natur lockar besökare från hela världen. Tillsammans med vår Jamboguide...

Dag 7, Skopelos, fantastiska stränder med kristallklart vatten.
Det är en kort båtresa på 3 mil från Skiathos till ön Skopelos och vi kommer...

Skopelos stad ligger som en amfiteater runt bukten och anses vara en av de vackraste kuststäderna i övärlden. Bilden av staden är som tagen från ett vykort av en grekisk...

Dag 8, Poros, en grekisk idyll.
Vi har seglat söderut under natten och kommit till den Saroniska bukten där öarna Poros, Egina, Hydra och Spetses...

Dag 9, Vi går iland i Atens hamnstad Pireus, bussresa till flygplatsen. Hemresa.
Star Flyer seglar in i hamnen i Pireus tidigt på morgonen. Efter...

Dag 1, Resa till Aten, Greklands huvudstad. Välkomstmiddag.


SAS flyg anländer till Atens flygplats vid lunchtid och vår Jamboguide möter ute i ankomsthallen. Staden är döpt efter Athena, visdomens gudinna, och kallas också för västvärldens kulturella vagga. Var man än befinner sig i staden kan man se berget Akropolis, där man har funnit spår av bosättning från sex tusen år före Kristus. I Aten föddes de olympiska spelen redan år 776 före Kristus och under romartiden på 100-talet blomstrade Aten.

Vi stuvar in bagaget i bussen och resan till vårt hotell i stadens centrum tar en knapp timme. På eftermiddagen finns det tid att känna på pulsen i den mångkulturella staden som bjuder på en skön blandning av Europa, Asien och Mellanöstern. I Aten möter antiken nutiden och framtiden. På kvällen äter vi en välkomstmiddag tillsammans och lär känna varandra.

Dag 2, Atens antika sevärdheter, vi går ombord på Star Flyer.


Efter frukost checkar vi ut från hotellet för att utforska en del av Atens många antika sevärdheter tillsammans med vår lokalguide. På Panathinaikostadion hölls de första olympiska spelen i modern tid år 1896. Vidare förbi Zeus-templet, Hadrianus båge och minnesmärket över den okände soldaten på väg till den 150 meter höga kalkstensklippan Akropolis. Ordet akropolis betyder ”överst i staden” och under Atens guldålder 450-330 före Kristus byggdes flera tempel uppe på Akropolis. Mästerverket Parthenon, Erechtheion och segerns gudinna Nikes tempel. De flesta byggnaderna uppe på Akropolis är byggda i vit marmor. Vi avslutar turen med att äta en lunch med grekiska läckerheter på en lokal restaurang.

Star Flyer väntar i kryssningshamnen och efter incheckning i Star Clippers terminal går vi ombord. Besättningen hälsar välkommen med en läskande drink, man öppnar skeppskontot och minglar en stund. Bagaget väntar utanför hytten som är liten men smakfullt inredd i klassisk marin stil med badrum, garderob och fönsterventil mot havet. Fartyget har elegant matsal, bar, två små pooler, bibliotek och sällskapsrum. Snorkelutrustning finns att låna gratis liksom utrustning för olika vattensporter när fartyget ligger för ankar eller i hamn. Före middagen får vi en noggrann genomgång av säkerheten ombord på olika språk och får höra hur de organiserade utflykterna bokas. Före middagen samlas vår grupp i biblioteket. Då berättar Jamboguiden om morgondagens resmål och föreslår promenader i egen regi. Senare på kvällen lättar Star Flyer ankar, hissar seglen och seglar ut i Egeiska havet. Nu väntar en veckas avkopplande seglats, sol och bad i den grekiska övärlden.

Dag 3, En avkopplande dag på Egeiska havet.


Star Flyer seglar i skön takt mot Dikili på Turkiets västkust. Den som är morgonpigg kan delta i skön morgongymnastik uppe på däck. Den utsökta och rika frukosten står uppdukad i matsalen med goda bakverk, frukt och kocken lagar gärna till en omelett. Efter en genomgång av säkerheten bekantar man sig med fartygets lyxiga och stilfulla utrymmen, vars väggar i teak och mahogny är dekorerade med värdefull konst. Lunchen serveras vid 12-tiden och goda sallader, fisk och grillat tillgodoser alla smaker. Livet ombord är härligt avslappnat, på soldäck finns gott om solstolar kring de små poolerna och badhanddukar finns i hytten. Glöm inte att smörja in kroppen med hög solskyddsfaktor. Man kopplar av med en bra bok och tar något läskande i däcksbaren. Vill man vara lite aktiv får man gärna delta i segelhissning och lära sig om navigering tillsammans med besättningen. Afternoon snacks serveras vid Tropical Bar. En stund före middagen träffas vår grupp i biblioteket för att gå igenom morgondagens program i Dikili. Vid sjutiden serveras en trerätters middag i matsalen, där vi har reserverade platser för Group Jambo Tours.

Dag 4, Charmiga Dikili på Turkiets västkust.


Den lilla kuststaden Dikili är en omtyckt semesterort som ligger 12 mil norr om staden Izmir, mittemot den grekiska ön Lesbos. Vi anländer tidigt på morgonen och har hela dagen på oss att utforska Dikili som har förhistoriska lämningar och var den betydelsefulla historiska staden Pergamons hamn. Vår Jamboguide gör en vandring runt hamnen där det finns restauranger och affärer. Förutom Pergamon finns flera sevärdheter i närheten, som vulkansjöar, varma källor, slottet Candarli Castle och långa fina sandstränder. Kl. 18 lättar vi ankar, lämnar Dikili bakom oss och sätter kurs mot staden Myrina på ön Lemnos.

Dag 5, Idylliska Myrina på ön Lemnos.


Färden går norrut i Egeiska havet och vid 10-tiden på förmiddagen siktar vi piren som skyddar den lilla staden Myrina. Runt staden finns två fina sandstränder, den romerska stranden och den turkiska stranden. På berget ovanför Myrina syns ruinerna av ett medeltida slott från den venetianska tiden. Vi utforskar Myrinas smala och pittoreska gränder tillsammans med vår Jamboguide. Prova gärna öns goda rödvin tillsammans med får-och getostar. Lemnos är en ö som inte är exploaterad av turismen. Här är stilla, genuint och charmigt. Vi återvänder till Star Flyer i god tid för att se besättningen hissa seglen och hur kaptenen vid 18-tiden styr fartyget ut ur bukten på väg mot ön Skiathos i ögruppen Sporaderna.

Dag 6, Skiathos, genuint, exklusivt, trendigt och Mamma Mia.


Idag stiger man upp i god tid för att vara med om när Star Flyer vid åttatiden på morgonen närmar sig hamnen i Skiathos stad. Det var här på kajen som de tre ”papporna” i filmen Mamma Mia möttes för att ta båten ut till ön ”Kalokairi”. Mamma Mia temat är påtagligt i hela staden och det går dagliga Mamma Mia-kryssningar till ”Kalokairi” som ön Skopelos kallas i den omåttligt populära filmen.

Skiathos är den mest besökta ön i Sporaderna. Ett sextiotal fina sandstränder och en vacker natur lockar besökare från hela världen. Tillsammans med vår Jamboguide utforskar vi den pulserande staden som bjuder en skön blandning av det genuina Grekland, kulturella sevärdheter, exklusiva affärer och högklassiga restauranger. Det finns mycket att uppleva på Skiathos och vi har gott om tid. Star Flyer lättar inte ankar förrän strax före midnatt. På väg mot ”Kalokairi”, ön Skopelos.

Dag 7, Skopelos, fantastiska stränder med kristallklart vatten.


Det är en kort båtresa på 3 mil från Skiathos till ön Skopelos och vi kommer in i hamnen tidigt på morgonen. Skopelos betyder bergig på grekiska och det beskriver ön på ett bra sätt. Det är den största ön i Sporaderna och kanske den vackraste med gröna skogar, stränder som kantas av klart turkost hav, pittoreska och genuina små byar. Här är lugnt och fridfullt. Skopelos har en lång historia, redan på bronsåldern koloniserades ön av kretensare som framgångsrikt odlade vin under antiken. Jordbruk, oliver och vinodling var länge inkomstkällan för öns befolkning, samtidigt som ön är ett populärt och billigt resmål för grekerna själva. Allt detta förändrades 2008 när Abbas musik filmatiserades i filmen Mamma Mia, som till stora delar spelades in på Skopelos. Ön blev ett hett resmål och priserna steg. De mest populära utflyktsmålen är det lilla kapellet Agios Ioannis högt uppe på en bergsklippa och den fina stranden Kastani Beach där många sång-och dansnummer filmades.

Skopelos stad ligger som en amfiteater runt bukten och anses vara en av de vackraste kuststäderna i övärlden. Bilden av staden är som tagen från ett vykort av en grekisk ö. Smala kullerstensgator, vackra vitkalkade hus med bougainvillea som hänger från röda tegeltak och små pittoreska kapell har lett till att Skopelos stad har blivit kulturskyddad. Vår Jamboguide tar oss med på en promenad i den unika lilla staden där det finns affärer och tavernor i området runt hamnen. Vid 18-tiden lämnar vi ljuvliga Skopelos och ögruppen Sporaderna för att segla söderut mot ön Poros.

Dag 8, Poros, en grekisk idyll.


Vi har seglat söderut under natten och kommit till den Saroniska bukten där öarna Poros, Egina, Hydra och Spetses är de Saroniska öarna. Namnet Poros betyder sund på grekiska och det är knappt 400 meter in till halvön Peloponnesos på fastlandet. Vi kastar ankar i den livliga hamnen vid lunchtid och har ett par timmar på oss att utforska den charmiga staden tillsammans med vår Jamboguide. Poros stad motsvarar bilden som man har av hur en grekisk östad skall se ut. Tätt byggda vita och bruna hus med jalusidörrar på balkongerna och röda tegeltak klättrar uppför kullen, åtskilda av smala gränder med mysiga små torg. Poros stad är både vacker och fridfull. Poros är två öar med en bro emellan. Den större heter Kalavria och där ligger ruinen av Poseidontemplet från 500-talet och klostret Zoodochos Pigis. På Kalavria finns de bästa stränderna, Kanali Beach, Askeli och Monastery Beach. Vi lämnar Poros vid 18-tiden och sätter kurs mot Aten och Pireus. Ikväll serveras en läcker avskedsmiddag.

Dag 9, Vi går iland i Atens hamnstad Pireus, bussresa till flygplatsen. Hemresa.


Star Flyer seglar in i hamnen i Pireus tidigt på morgonen. Efter frukost checkar vi ut, tar farväl av Star Flyer och dess besättning och stiger iland. Vi tar med bagaget till bussen som väntar på kajen. Vi kommer till flygplatsen i god tid för att checka in på SAS flyg.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1, Resa till Aten, Greklands huvudstad. Välkomstmiddag.
SAS flyg anländer till Atens flygplats vid lunchtid och vår Jamboguide möter ute i ankomsthallen. Staden är döpt efter Athena, visdomens gudinna, och kallas också för västvärldens kulturella vagga. Var man än befinner sig i staden kan man se berget Akropolis, där man har funnit spår av bosättning från sex tusen år före Kristus. I Aten föddes de olympiska spelen redan år 776 före Kristus och under romartiden på 100-talet blomstrade Aten.

Vi stuvar in bagaget i bussen och resan till vårt hotell i stadens centrum tar en knapp timme. På eftermiddagen finns det tid att känna på pulsen i den mångkulturella staden som bjuder på en skön blandning av Europa, Asien och Mellanöstern. I Aten möter antiken nutiden och framtiden. På kvällen äter vi en välkomstmiddag tillsammans och lär känna varandra. [M]

Dag 2, Atens antika sevärdheter, vi går ombord på Star Flyer.
Efter frukost checkar vi ut från hotellet för att utforska en del av Atens många antika sevärdheter tillsammans med vår lokalguide. På Panathinaikostadion hölls de första olympiska spelen i modern tid år 1896. Vidare förbi Zeus-templet, Hadrianus båge och minnesmärket över den okände soldaten på väg till den 150 meter höga kalkstensklippan Akropolis. Ordet akropolis betyder ”överst i staden” och under Atens guldålder 450-330 före Kristus byggdes flera tempel uppe på Akropolis. Mästerverket Parthenon, Erechtheion och segerns gudinna Nikes tempel. De flesta byggnaderna uppe på Akropolis är byggda i vit marmor. Vi avslutar turen med att äta en lunch med grekiska läckerheter på en lokal restaurang.

Star Flyer väntar i kryssningshamnen och efter incheckning i Star Clippers terminal går vi ombord. Besättningen hälsar välkommen med en läskande drink, man öppnar skeppskontot och minglar en stund. Bagaget väntar utanför hytten som är liten men smakfullt inredd i klassisk marin stil med badrum, garderob och fönsterventil mot havet. Fartyget har elegant matsal, bar, två små pooler, bibliotek och sällskapsrum. Snorkelutrustning finns att låna gratis liksom utrustning för olika vattensporter när fartyget ligger för ankar eller i hamn. Före middagen får vi en noggrann genomgång av säkerheten ombord på olika språk och får höra hur de organiserade utflykterna bokas. Före middagen samlas vår grupp i biblioteket. Då berättar Jamboguiden om morgondagens resmål och föreslår promenader i egen regi. Senare på kvällen lättar Star Flyer ankar, hissar seglen och seglar ut i Egeiska havet. Nu väntar en veckas avkopplande seglats, sol och bad i den grekiska övärlden. [F-L-M]

Dag 3, En avkopplande dag på Egeiska havet.
Star Flyer seglar i skön takt mot Dikili på Turkiets västkust. Den som är morgonpigg kan delta i skön morgongymnastik uppe på däck. Den utsökta och rika frukosten står uppdukad i matsalen med goda bakverk, frukt och kocken lagar gärna till en omelett. Efter en genomgång av säkerheten bekantar man sig med fartygets lyxiga och stilfulla utrymmen, vars väggar i teak och mahogny är dekorerade med värdefull konst. Lunchen serveras vid 12-tiden och goda sallader, fisk och grillat tillgodoser alla smaker. Livet ombord är härligt avslappnat, på soldäck finns gott om solstolar kring de små poolerna och badhanddukar finns i hytten. Glöm inte att smörja in kroppen med hög solskyddsfaktor. Man kopplar av med en bra bok och tar något läskande i däcksbaren. Vill man vara lite aktiv får man gärna delta i segelhissning och lära sig om navigering tillsammans med besättningen. Afternoon snacks serveras vid Tropical Bar. En stund före middagen träffas vår grupp i biblioteket för att gå igenom morgondagens program i Dikili. Vid sjutiden serveras en trerätters middag i matsalen, där vi har reserverade platser för Group Jambo Tours. [F-L-M]

Dag 4, Charmiga Dikili på Turkiets västkust.
Den lilla kuststaden Dikili är en omtyckt semesterort som ligger 12 mil norr om staden Izmir, mittemot den grekiska ön Lesbos. Vi anländer tidigt på morgonen och har hela dagen på oss att utforska Dikili som har förhistoriska lämningar och var den betydelsefulla historiska staden Pergamons hamn. Vår Jamboguide gör en vandring runt hamnen där det finns restauranger och affärer. Förutom Pergamon finns flera sevärdheter i närheten, som vulkansjöar, varma källor, slottet Candarli Castle och långa fina sandstränder. Kl. 18 lättar vi ankar, lämnar Dikili bakom oss och sätter kurs mot staden Myrina på ön Lemnos. [F,L,M]

Dag 5, Idylliska Myrina på ön Lemnos.
Färden går norrut i Egeiska havet och vid 10-tiden på förmiddagen siktar vi piren som skyddar den lilla staden Myrina. Runt staden finns två fina sandstränder, den romerska stranden och den turkiska stranden. På berget ovanför Myrina syns ruinerna av ett medeltida slott från den venetianska tiden. Vi utforskar Myrinas smala och pittoreska gränder tillsammans med vår Jamboguide. Prova gärna öns goda rödvin tillsammans med får-och getostar. Lemnos är en ö som inte är exploaterad av turismen. Här är stilla, genuint och charmigt. Vi återvänder till Star Flyer i god tid för att se besättningen hissa seglen och hur kaptenen vid 18-tiden styr fartyget ut ur bukten på väg mot ön Skiathos i ögruppen Sporaderna. [F,L,M]

Dag 6, Skiathos, genuint, exklusivt, trendigt och Mamma Mia.
Idag stiger man upp i god tid för att vara med om när Star Flyer vid åttatiden på morgonen närmar sig hamnen i Skiathos stad. Det var här på kajen som de tre ”papporna” i filmen Mamma Mia möttes för att ta båten ut till ön ”Kalokairi”. Mamma Mia temat är påtagligt i hela staden och det går dagliga Mamma Mia-kryssningar till ”Kalokairi” som ön Skopelos kallas i den omåttligt populära filmen.

Skiathos är den mest besökta ön i Sporaderna. Ett sextiotal fina sandstränder och en vacker natur lockar besökare från hela världen. Tillsammans med vår Jamboguide utforskar vi den pulserande staden som bjuder en skön blandning av det genuina Grekland, kulturella sevärdheter, exklusiva affärer och högklassiga restauranger. Det finns mycket att uppleva på Skiathos och vi har gott om tid. Star Flyer lättar inte ankar förrän strax före midnatt. På väg mot ”Kalokairi”, ön Skopelos. [F,L,M]

Dag 7, Skopelos, fantastiska stränder med kristallklart vatten.
Det är en kort båtresa på 3 mil från Skiathos till ön Skopelos och vi kommer in i hamnen tidigt på morgonen. Skopelos betyder bergig på grekiska och det beskriver ön på ett bra sätt. Det är den största ön i Sporaderna och kanske den vackraste med gröna skogar, stränder som kantas av klart turkost hav, pittoreska och genuina små byar. Här är lugnt och fridfullt. Skopelos har en lång historia, redan på bronsåldern koloniserades ön av kretensare som framgångsrikt odlade vin under antiken. Jordbruk, oliver och vinodling var länge inkomstkällan för öns befolkning, samtidigt som ön är ett populärt och billigt resmål för grekerna själva. Allt detta förändrades 2008 när Abbas musik filmatiserades i filmen Mamma Mia, som till stora delar spelades in på Skopelos. Ön blev ett hett resmål och priserna steg. De mest populära utflyktsmålen är det lilla kapellet Agios Ioannis högt uppe på en bergsklippa och den fina stranden Kastani Beach där många sång-och dansnummer filmades.

Skopelos stad ligger som en amfiteater runt bukten och anses vara en av de vackraste kuststäderna i övärlden. Bilden av staden är som tagen från ett vykort av en grekisk ö. Smala kullerstensgator, vackra vitkalkade hus med bougainvillea som hänger från röda tegeltak och små pittoreska kapell har lett till att Skopelos stad har blivit kulturskyddad. Vår Jamboguide tar oss med på en promenad i den unika lilla staden där det finns affärer och tavernor i området runt hamnen. Vid 18-tiden lämnar vi ljuvliga Skopelos och ögruppen Sporaderna för att segla söderut mot ön Poros. [F,L,M]

Dag 8, Poros, en grekisk idyll.
Vi har seglat söderut under natten och kommit till den Saroniska bukten där öarna Poros, Egina, Hydra och Spetses är de Saroniska öarna. Namnet Poros betyder sund på grekiska och det är knappt 400 meter in till halvön Peloponnesos på fastlandet. Vi kastar ankar i den livliga hamnen vid lunchtid och har ett par timmar på oss att utforska den charmiga staden tillsammans med vår Jamboguide. Poros stad motsvarar bilden som man har av hur en grekisk östad skall se ut. Tätt byggda vita och bruna hus med jalusidörrar på balkongerna och röda tegeltak klättrar uppför kullen, åtskilda av smala gränder med mysiga små torg. Poros stad är både vacker och fridfull. Poros är två öar med en bro emellan. Den större heter Kalavria och där ligger ruinen av Poseidontemplet från 500-talet och klostret Zoodochos Pigis. På Kalavria finns de bästa stränderna, Kanali Beach, Askeli och Monastery Beach. Vi lämnar Poros vid 18-tiden och sätter kurs mot Aten och Pireus. Ikväll serveras en läcker avskedsmiddag. [F,L,M]

Dag 9, Vi går iland i Atens hamnstad Pireus, bussresa till flygplatsen. Hemresa.
Star Flyer seglar in i hamnen i Pireus tidigt på morgonen. Efter frukost checkar vi ut, tar farväl av Star Flyer och dess besättning och stiger iland. Vi tar med bagaget till bussen som väntar på kajen. Vi kommer till flygplatsen i god tid för att checka in på SAS flyg. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Avresa: 17 september 2021
Resans längd: 9 dagar, inkl. resdagarna
Antal deltagare: 16–30 personer
Totalpris: 34.950 kr. Pris per person, avser del i dubbelrum/dubbelhytt kategori 4.

Fartygsinformation Star Flyer
170 passagerare; 85 hytter; 74 besättning, tonnage 2 298; längd 112 meter; bredd 15 meter; 4 master med 16 segel; segelyta 3 344 kvm.; masthöjd 69 meter.

Allt detta ingår
* Flygresa med SAS i ekonomiklass från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Aten.
* Skatter och avgifter, flygbolagets bränsletillägg.
* Svensktalande Jamboguide under hela resan.
* 1 natt i dubbelrum på hotell 4* i Aten, frukost.
* Transfer från flygplatsen-hotellet-Star Flyer-flygplatsen.
* 7 nätter i dubbelhytt, kategori 4, ombord på Star Flyer.
* 7 dagars segling, enligt rutten i dagsprogrammet.
* Hamnavgifter och obligatorisk förbetald dricks för Star Flyer.
* Välkomstmiddag i Aten.
* Halvdagsutflykt med lunch i Aten.
* Helpension ombord på Star Flyer. Frukost på hotellet i Aten.
* 8 frukostar, 8 luncher och 8 middagar.

Tillkommer
* Avresa från andra flygplatser sker på förfrågan.
* Sittplats i SAS Plus för den som önskar.
* Tillägg för annan hyttkategori (1–2 på Star Flyer).
* Enkelrum/enkelhytt, på förfrågan
* Måltidsdrycker.
* Personlig dricks, utöver den obligatoriska ombord som ingår i resans pris.
* Andra utflykter under kryssningen, arrangerade av Star Clippers.
* Förlängning med baddagar vid kusten efter seglatsen, på förfrågan.

Prisblad

Drömseglats i Grekland - Mamma Mia! 2021-22

Samtliga priser visas i SEK
Rundresa med svensktalande Jamboguide. Pris/person från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
13/5 8 35950

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
ATHEN
Divani Palace Acropolis, el. likvärdigt
1
STAR CLIPPERS KRYSSNING
Star Flyer, hyttkategori 4
7

I priset ingår flygplatsskatter, svensk miljöskatt, passageraravgifter och bränsletillägg med 2000 kr/person. Reservation för ändringar som kan medföra ett pristillägg.

Hälsa och säkerhet för resenärer och medarbetare står i centrum för både Jambo Tours och våra samarbetspartners. Vi tar situationen på stort allvar och följer noggrant det rådande läget och anpassar alla resor utifrån myndigheters rekommendationer.

Uppköp till annan hyttkategori ombord på Star Flyer, begränsat antal, pris avser del i dubbelhytt/tillägg:

Kategori 1, 7000 kr per person
Kategori 2, 3000 kr per person


OBS! För denna resa gäller speciella betalnings-och resevillkor. Vid bokning skall anmälningsavgiften 9000 kr per person inbetalas inom en vecka. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid en eventuell avbeställning om inte UD:s reseavrådan föreligger. Se därför över Ert avbeställningsskydd.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avresedatum

Avresor 2022
* Få platser kvar ** En plats kvar
Boka din resa
Pris från
35 950 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • Flygresa med SAS i ekonomiklass från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Aten.
 • Svensktalande Jamboguide under hela resan.
 • 1 natt i dubbelrum på hotell 4* i Aten, frukost.
 • 7 nätter i dubbelhytt, kategori 4, ombord på Star Flyer.
 • Välkomstmiddag i Aten.
 • Halvdagsutflykt med lunch i Aten.
 • Helpension ombord på Star Flyer.
 • Totalt 8 frukostar, 8 luncher och 8 middagar.
Avkoppling
Sol & bad
Det genuina Grekland

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Star Flyer, en genuin upplevelse
 • Livet ombord, elegant och trivsamt
 • Som sjöfart var förr, möta nya vänner
 • Skiathos och Skopelos - Mamma Mia!
 • Atens kulturskatter