Aktuell information gällande Coronaviruset
(senast uppdaterad 2020-04-03)

UD har infört en generell reseavrådan – vad gäller?
Den 14 mars utfärdade Utrikesdepartementet (UD) en generell avrådan från att resa.  Denna avrådan gällde då för resor med avresa från och med 14 mars till och med 14 april. Den 3 april uppdaterade UD sin reseavrådan till att gälla för resor till och med 15 juni. I och med detta kommer inte resor med avgång till och med 15 juni att kunna genomföras. Samtliga berörda resenärer kommer att kontaktas av oss från och med måndag 6 april. Vi kontaktar alla resenärer i turordning efter avresedatum via e-post och telefon. Vi ber resenärer som inte blivit kontaktade av oss att avvakta vår kontakt.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt.

Vad gäller för avresor efter 15 juni?
Resor med avresa efter 15 juni kommer att genomföras som vanligt. För avresor efter 15 juni gäller våra normala om- och avbokningsregler. Dessa hittar du här.

Vad gäller för resenärer på resa just nu?
Ingenting är viktigare för oss än våra resenärer och vi följer situationen runt om i världen noggrant. Vissa länder stänger nu sina gränser. I dessa fall gör vi allt vi kan för att få hem våra resenärer så fort som möjligt. Om din resa blir drabbad blir du kontaktad av oss.

Hör du ingenting från oss ska du utgå från att din resa fortsätter precis som planerat och att du kommer att resa tillbaka till Sverige som planerat. Men vi ber dig samtidigt att vara vaksam och beredd på att information/beslut kan ändras snabbt både från myndigheter och flygbolag.

Vid frågor, tveka inte att höra av er till oss på det journummer ni fick tillsammans med resehandlingarna.

Information från vd David Karlsson
För information från Jambo Tours vd, David Karlsson, som gick ut som nyhetsbrev 24 mars klicka här.