Aktuell information gällande reseavrådan
(uppdaterat 2021-05-03)

UD har infört en generell reseavrådan – vad gäller?
Den 14 mars 2020 utfärdade Utrikesdepartementet (UD) en generell avrådan från att resa. Denna avrådan gällde då för resor med avresa från och med 14 mars 2020 till och med 14 april 2020. Denna avrådan har sedan förlängts i omgångar. Den 31 mars 2021 uppdaterades UD:s reseavrådan igen. Den generella reseavrådan gäller till och med 31 maj 2021 för länder utanför EU, EES och Schengen samt Storbritannien. För länder som är medlemmar i EU, EES eller Schengen samt Storbritannien finns inte längre någon reseavrådan. Vi följer situationen noga och finns det en reseavrådan från UD till viss destination 14 dagar innan avresa kommer berörd resa att ställas in. De resenärer som berörs kommer att kontaktas av oss via e-post eller telefon.

Vad gäller för avresor till de destinationer som UD ej avråder från?
Vår fulla ambition är att genomföra de resor som inte berörs av UD:s avrådan. För sådana resor gäller normala om- och avbokningsregler.  Dessa hittar du här.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt.

Vad gäller för avresor efter 31 maj 2021 till destinationer som idag har reseavrådan?
Vi följer situationen noga och inväntar UD:s uppdatering. Vår ambition är att genomföra samtliga resor där UD inte avråder. Ifall det 14 dagar innan avresa finns en reseavrådan kommer resan att ställas in. De resenärer som berörs kommer att kontaktas av oss via e-post eller telefon.

Vad gäller för resor inom Sverige?
Den generella reseavrådan från UD gäller enbart internationella resor. För resor inom Sverige följer vi utvecklingen noggrant tillsammans med våra partner på de svenska destinationer som ingår i berörd resa. Ifall en resa behöver ställas in kommer berörda resenärer att kontaktas av oss via e-post eller telefon. Tills dess att resenärer blivit kontaktade av oss gäller våra normala om- och avbokningsregler. Dessa hittar du här.

Vad gäller för resenärer på resa?
Ingenting är viktigare för oss än våra resenärer och vi följer situationen runt om i världen noggrant. Vi är mycket väl förberedda och genomför våra resor med hänsyn till såväl rekommendationer från svenska Folkhälsomyndigheten som rekommendationer och krav från det lands myndigheter som vi besöker.

Vid frågor, tveka inte att höra av er till oss på det journummer ni fick tillsammans med resehandlingarna.

Information från vd David Karlsson

Se information från Jambo Tours vd, David Karlsson:

  • Nyhetsbrev som sändes ut 24 mars klicka här.
  • Nyhetsbrev som sändes ut 19 april klicka här.