(Senast uppdaterad 2021-09-24)

UD har infört en generell reseavrådan – vad gäller?
Den 14 mars 2020 utfärdade Utrikesdepartementet (UD) en generell avrådan från att resa.  Denna avrådan gällde då för resor med avresa från och med 14 mars 2020 till och med 14 april 2020. Denna avrådan har sedan förlängts i omgångar. Den 24 september 2021 meddelade UD att den generella reseavrådan hävs från och med 1 oktober 2021.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt.

Vad gäller för avresor från och med 1 oktober 2021?
För avresor från och med 1 oktober 2021 gäller Jambo Tours normala om- och avbokningsregler för alla resor. Redan nu gäller dessa villkor för de destinationer dit UD redan har hävt avrådan. Om- och avbokningsvillkor hittar du här.

Att resa just nu
På grund av corona-epidemin är det många länder som med kort varsel inför eller ändrar restriktioner som kan påverka din resa. Sådana restriktioner kan påverka dig som resenär genom att det ställs krav på intyg, provtagning, användning av munskydd, karantän under viss tid efter ankomst/hemkomst eller andra liknande lokala eller nationella krav, men kan även påverka resmål genom begränsningar av folksamlingar eller genom att turistattraktioner, restauranger, nattklubbar, butiker osv kan vara stängda, ha begränsade öppettider, begränsat antal gäster/besökare eller liknande restriktioner.

Vid frågor, tveka inte att höra av er till oss på det journummer ni fick tillsammans med resehandlingarna.