TELEFON 020-52 22 22
TEL 020-52 22 22
 
Jambo ToursNepal
Share Dela/Tipsa
 

Nepal

Nepals yta är ungefär en tredjedel av Sveriges yta, men har de största höjddifferenserna i världen. Från 100 meters höjd i Terai till toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8 848 meter över havet. Himalaya utgör en naturlig gräns till den mäktige grannen i norr Kina. I söder gränsar Nepal mot Indien och landet har genom århundraden lyckats hålla sig väl med båda stormakterna.

I dalarna är klimatet tropiskt, Kathmandudalen ligger på samma breddgrad som Miami. Torrperioden varar från oktober till maj. Monsunen kommer i början av juni. Nederbörd i form av snö förekommer aldrig i Kathmandudalen.
Befolkningen uppgår till 29 miljoner och här lever ett 50-tal olika etniska grupper. Hinduismen var till för några år sedan statsreligion. Idag bekänner sig ungefär 85 % till hinduismen som har många buddhistiska inslag. Kastväsendet är avskaffat men lever i hög grad kvar, landet tillhör ett av världens fattigaste länder. 

 

Nepal och Bhutan

Nepal och Bhutan, två av Asiens till ytan minsta men till innehållet mest spännande länder, ligger inklämda mellan Indien och Kina, men gränsar ändå inte till varandra, den ...

Himalayas svindlande höjder

Vandra i tropiska skogar, risfält, rhododendronskogar, grässtäpper, på bergskammar och kala berg, förbi små byar, kloster och tempel. Himalaya erbjuder storslagna vyer över ...