TELEFON 020-52 22 22
TEL 020-52 22 22
 
Jambo ToursBhutan
Share Dela/Tipsa
 

Bhutan

Boka en resa till Bhutan, det lilla buddhistiska kungadömet i Asien. Här erbjuds vandring i bergen och besök till kloster och tempel.

Bhutan ligger i östra delen av Himalaya, med Tibet som granne i norr och de indiska delstaterna Assam i söder, Västbengalen i öster och Sikkim i väster. Landet är något mindre än Schweiz och invånarna i landet kallar sitt land för åskdrakens land, Druk Yul.

Invånarna i kungadömet är mycket måna om den buddhistiska traditionen som innebär en värld utan stress och karriärlusta. Inkomstkällor är jordbruk och skogsbruk, som drivs i småskalig form, turismen är begränsad, industrier saknas. På grund av sitt läge har landet varit mycket slutet. Fram till 1960-talet fanns varken vägar, sjukhus eller elektricitet i Bhutan. TV och internet introducerades först 1999. För oss västerlänningar är det en ynnest att få besöka denna asiatiska pärla. Boka en resa till Bhutan med Jambo Tours!

Nepal och Bhutan

Nepal och Bhutan, två av Asiens till ytan minsta men till innehållet mest spännande länder, ligger inklämda mellan Indien och Kina, men gränsar ändå inte till varandra, den ...