Aktuell information gällande coronaviruset
(senast uppdaterad 2020-05-14)

UD har infört en generell reseavrådan för internationella resor – vad gäller?
Den 14 mars utfärdade Utrikesdepartementet (UD) en generell avrådan från att resa internationellt.  Denna avrådan gällde då för resor med avresa från och med 14 mars till och med 14 april. Den 3 april uppdaterade UD sin reseavrådan till att gälla för internationella resor till och med 15 juni. Den 13 maj uppdaterade UD sin reseavrådan igen till att gälla för internationella resor till och med 15 juli. Reseavrådan gäller för resor utanför Sverige.

Sedan tidigare är alla internationella resor med avresedatum till och med 15 juni inställda. Vi följer situationen noga och finns det en reseavrådan från UD 14 dagar innan avresa kommer resan att ställas in. De resenärer som berörs kommer att kontaktas av oss via e-post eller telefon. Vi ber resenärer som inte blivit kontaktade av oss att avvakta vår kontakt.

Tills dess att resenärer blivit kontaktade av oss gäller våra normala om- och avbokningsregler. Dessa hittar du här.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt.

Vad gäller för resor inom Sverige?
Den generella reseavrådan från UD gäller enbart internationella resor. För resor inom Sverige följer vi utvecklingen noggrant tillsammans med våra partner på de svenska destinationer som ingår i berörd resa. Ifall en resa behöver ställas in kommer berörda resenärer att kontaktas av oss via e-post eller telefon.

Tills dess att resenärer blivit kontaktade av oss gäller våra normala om- och avbokningsregler. Dessa hittar du här.

Vad gäller för resenärer på resa just nu?
Ingenting är viktigare för oss än våra resenärer och vi följer situationen runt om i världen noggrant. Vissa länder stänger nu sina gränser. I dessa fall gör vi allt vi kan för att få hem våra resenärer så fort som möjligt. Om din resa blir drabbad blir du kontaktad av oss.

Hör du ingenting från oss ska du utgå från att din resa fortsätter precis som planerat och att du kommer att resa tillbaka till Sverige som planerat. Men vi ber dig samtidigt att vara vaksam och beredd på att information/beslut kan ändras snabbt både från myndigheter och flygbolag.

Vid frågor, tveka inte att höra av er till oss på det journummer ni fick tillsammans med resehandlingarna.

Information från vd David Karlsson

Se information från Jambo Tours vd, David Karlsson:

  • Nyhetsbrev som sändes ut 24 mars klicka här.
  • Nyhetsbrev som sändes ut 19 april klicka här.